RegisterenInloggen
Yooks
Yooks
28 dagen geleden

Aangifte Inkomstenbelasting

28 dagen geleden

Ik ben vorig jaar per 1 januari met pensioen gegaan. ik ontvang naast AOW en ABP nog een kleine lijfrente. Bij geen van deze bedragen is de loonheffingskorting toegepast, maar nu moet ik toch €2600 terugbetalen. Daar snap ik niets van. Iemand wel? En is het dan wel verstandig om nu wel die loonheffingskorting tot te gaan passen (op het hoogste bedrag?)?

  • Gerard67
   28 dagen geleden

   Beste Yooks
   Loonheffings korting mag je maar op 1 inkomen opgeven . Het verstandigst is op het hoogste inkomen loonheffings korting te laten toepassen . In de meeste gevallen doen mensen dit op de AOW , dus op uw ABP pensioen mag u dan geen loonheffing toepassen . Ik hoop dat ik u hiermee geholpen hebt .

   28 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Yooks
    21 dagen geleden

    Beste Gerard67, het is niet helemaal een antwoord op mijn vraag. In 2020 is op geen enkel van de drie pensioenuitkeringen (ABP, AOW en lijfrente) de korting toegepast. Die korting zou ervoor moeten zorgen dat je minder belasting betaalt, maar in mijn geval is dat dus niet zo, ik heb theoretisch dus te veel belasting betaald in vergelijking met mensen die wel de korting hebben toegepast. Je zou dan verwachten dat je belasting terugkrijgt, maar ik moet desondanks ruim €2000 terugbetalen. Begrijp jij dat?

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   20 dagen geleden

   Nee dat begrijp ik niet , op 1 inkomen moet loonheffingskorting worden toegepast . Ik zou als ik u was even bellen en vragen hoe dat zit .

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Janette
   18 dagen geleden

   Het nog te betalen bedrag wordt niet veroorzaakt door de loon heffingskorting. Integendeel.
   De SVB houdt geen loonheffing in op je AOW. Op de kleine lijfrente zal ook geen loonheffing zijn ingehouden. Het ABP zal wel ingehouden hebben maar ……..
   nu komt de clou.
   Alle inkomens bij elkaar zullen waarschijnlijk boven de € 35.376 komen. Er beneden betaalt u 19,45% aan inkomstenbelasting. Er boven 37,35% en daar is door alle drie de uitkeerders geen rekening mee gehouden.
   Dit probleem heeft iedereen met meerdere pensioen/lijfrente uitkeringen die bij elkaar boven de € 35.376 uitkomen

   18 dagen geleden

   Geef een reactie