Registeren Inloggen
Danielle09
Danielle09
meer dan een maand geleden

Aanleg glasvezel

meer dan een maand geleden

Wij hebben een nieuwbouw woning en een nieuwe aansluiting voor glasvezel aangevraagd via mijn aansluitingen.nl. we komen uiteindelijk terecht bij delta Fyber. Dat is de enige die glasvezel aanlegt bij onze woning. We hebben meteen een offerte ontvangen van 3700 euro. Veel geld maar we hebben geen keuze. Later komen ze met de mededing dat de gemeente een verkeersplan eist en een afzetting en er dus meer kosten gemaakt moeten worden want neerkomt op ongeveer 3000 euro. Na vele telefoontjes, mailtjes willen ze geen gespecificeerd rekening geven. Ik heb contact gehad met de gemeente en die benoemd dat 3000 euro echt veel te veel geld is. Delta fyber heeft de monopoly positie en kan vragen wat ze willen want als we niet akkoord gaan dan hebben we niks.
Ondertussen zitten er ook weer 3 bedrijven tussen die allemaal iets ermee te maken hebben. Wat kunnen wij hiermee doen?

Met vriendelijke groet danielle van esch

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ik kan me heel goed voorstellen dat je wil weten waar je aan toe bent financieel gezien en dat je daar uiteraard alles van wilt weten . Glasvezel is een dure grap ik heb er zelf ooit ook eens naar gekeken . Ik heb het zelf niet genomen toen . Je bent kwa prijs ook afhankelijk hoeveel mensen in de buurt dit ook nemen en dat zou het toendertijd wat goedkoper maken . Allereerst zou ik precies willen weten wat ik dan P/M moet betalen en of dat financieel haalbaar is want de bedragen liegen er niet om . En zoiets zou ik ook niet doen ten koste van, het moet een reële prijs zijn anders dan maar geen glasvezel . Er zijn per slot andere manieren om internet verbinding of Tv signaal in je woning te hebben .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Een flexpakketkost 45,- euro per maand , maar daarbij ben je er nog niet omdat je in een nieuwbouw wijk woont waar de gehele infrastructuur ontbreekt waarschijnlijk . Daar moeten leidingen gelegen worden en hoe meer buren in de wijk die het ook willen hebben hoe goedkoper de aanleg . Daarom die hoge aanleg kosten

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Heb je wel een coax aansluiting zitten in de nieuwe woning ??? Als je dit wel hebt kan je van Ziggo een Mediabox aansluiten en heb je telefoon , internet en tv . Dit is velen malen goedkoper dan een glasvezel aansluiting te laten aanleggen . Laat maar wat weten oké .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ik vind , dat elk bedrijf die glasvezel wil aanbieden niet de consument moet laten opdraaien voor de aanleg van een ondergrondse infrastructuur door een gehele nieuwbouw wijk . Eenmalige Aansluitkosten oké maar 3700 is bizar veel geld buitendat daar ook nog 3000 bijkomt .

   meer dan een maand geleden