RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  VTRN 1 week, 3 dagen geleden.

Jan7402
Jan7402
22 dagen geleden

Abp aanvulling pensioen tweeverdieners

22 dagen geleden

Ben samen met mijn toenmalige vrouw 17 jaar tweeverdieners geweest. Ben in 1996 gescheiden. Nu las ik als je gescheiden bent geen recht hebt op aanvulling op je pensioen. Het is toch zo dat er bij ons ook 17 jaar lang te weinig pensioenopbouw is geweest. Ik zou graag willen weten wat voor verschil het maakt of je getrouwd bent of gescheiden want daar komt geen antwoord op en wat ik verder kan doen om dit rechtsongelijkheid aan te vechten.

 • Florentine14
  19 dagen geleden

  Het gaat hier idd om rechtsongelijkheid vind ik. Zelf heb ik ook een klacht gemeld want ik verkeer in een soortgelijke situatie. Tevens heeft er bij mij waarschijnlijk te weinig waardeoverdracht plaatsgevonden van ABP naar PFZW. Je wordt nu gedwongen om weer een samenlevingsvorm aan te gaan om aanvulling pensioen te kunnen krijgen. Het zou het ABP sieren als zij voor gescheiden mensen de berekening repareren en de verdeling evenredig met de verevening toekennen aan de ex partners. Want als er bij het ABP geen berekeningsfout was geweest dan ontvangen nu of in de toekomst de ex-partners beiden het juiste pensioen.

  19 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Mitz
  18 dagen geleden

  Ook mij ontgaat de logica van het uitsluiten van gescheiden mensen.
  Ik hoop dat hieraan nog aandacht wordt besteed. Het betreft tenslotte een hele grote groep mensen.
  Mijn persoonlijke situatie is complex, door meerdere pensioen overdrachten bij mij en mijn ex-partner.
  Daarnaast heeft er conversie plaats gevonden. Is het mogelijk dat dan verkeerde bedragen zijn verrekend? M.a.w maakt dit nog een verschil?

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Jwits
  13 dagen geleden

  Ik heb een gelijke situatie als florentine. En ook waardeoverdracht. Waar kan ik een klacht indienen bij ABP ? Al met al kan het een aardig bedrag worden. Nu begrijp ik ook dat ik na de vereffening het gevoel kreeg dat het bedrag erg laag bleek te zijn wat ik aan pensioen zou gaan ontvangen.

  13 dagen geleden

  Geef een reactie

 • VTRN
  11 dagen geleden

  Vanaf 16 maart 1960 tot 1 december 1983 heb ik via de Kon. Marine en de Politie pensioen opgebouwd bij het ABP. Op 1 december 1983 ben ik in dienst getreden van de Philips bedrijven en heb daar tot 18 april 1998 pensioen opgebouwd bij het Philips pensioenfonds. Mijn bij het ABP opgebouwde pensioen heb ik op 10 oktober 1989 overgezet naar het Philips pensioenfonds.
  Mijn echtgenote heeft van 12 maart 1992 tot 31 december 2001 gewerkt bij een optiekbedrijf en daar pensioen opgebouwd bij het Bedrijfspensioenfonds Optiekbedrijven. Dit pensioen is afgekocht.
  Wij zijn beiden al vele jaren gepensioneerd.
  Ik schat zelf in dat ik niet in aanmerking kom voor een aanvulling maar zou daar toch graag zekerheid over willen krijgen van iemand die hier meer verstand van heeft.

  11 dagen geleden

  Geef een reactie