RegisterenInloggen
puscas
puscas
9 dagen geleden

ABP aanvulling samenvallende diensttijd

9 dagen geleden

Na de aanvraag aanvulling samenvullende diensttijd te hebben ingediend, ontvingen wij een brief, dat wij in november antwoord hierop mochten verwachten.
Nou dat klopt vandaag op 18 november bericht ontvangen, dat wij VOOR 21 JUNI 2021 opnieuw bericht van het ABP kunnen verwachten. Dit is toch van de zotte ! Een jaar wachten op een antwoord. Hoe vergaat het jullie met deze aanvraag ?

  • puscas
   9 dagen geleden

   benieuwd naar de reacties, m.n. van de ombudsman

   9 dagen geleden

   Geef een reactie

  • MathildeD
   6 dagen geleden

   Mijn verhaal met ABP en samenvallende diensttijd: 31 maart aanvraag ingediend , 2 april bevestiging van ontvangst per e-mail, met melding dat eind juni 2020 uitslag moest volgen. In juli gebeld: ABP zegt dat het langer gaat duren. In augustus gebeld: toen bleek dat ze de aanvraag kwijt waren. In september opnieuw aanvraag gedaan. Ontvangstbevestiging per brief. In oktober een extra formulier van een ander pensioenfonds opgestuurd. Begin november antwoord dat pensioen verhoogd zou worden.

   6 dagen geleden

   Geef een reactie

  • MathildeD
   6 dagen geleden

   Mijn advies: houd de vinger aan de pols. Bel eens hoe de zaken ervoor staan. Controleer of ABP daadwerkelijk in bezit is van de noodzakelijke informatie. Volgens mij is het een rommeltje daar. Iedereen doet maar wat. Dus jij bent toevallig op de verkeerde stapel terecht gekomen.

   6 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    6 dagen geleden

    1. Proficiat dat al uw inspanningen tot dit goede resultaat hebben geleid.
    N.b.: Indien er ook sprake is van een ‘nabetaling’ vergeet dan niet, voorzover dit nog niet ‘automatisch’ wordt gedaan door ABP, uw wettelijke rente aan te vragen. U heeft er wsch wél recht op.
    2. Goede tip van u voor alle anderen die nog steeds in de ‘procedure’ zitten (en van mij v.w.b. de wettelijke rente bij een nabetaling 😉).

    En v.w.b. dat ‘rommrltje’; dat is bij menig pensioenfonds aanwezig, hetgeen wel heel vaak leidt tot het duperen van rechthebbenden.

    Nogmaals: proficiat en geniet er van.

    6 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Elske
    5 dagen geleden

    IK heb ook het idee dat het een grote chaos is daar bij hey ABP .En als je ergens navraag over doet krijg je een standaard antwoord .Ik heb ook alles in maart opgestuurd .Bevestiging ontvangen ( en dat kun je ook zien in Mijn ABP).Ik zou voor 1 juli bericht krijgen ,Niets gehoord .Contact daarover gehad en het moest nog goedgekeurd worden .Ik kreeg pas 10 oktober bericht .En toen bleek het nog niet volledig .Ik moest daar weer aanvullende informatie over geven .( terwijl ik 2 keer dezelfde brief kreeg over het veranderen van mijn telefoonnummer ;daar was ik boos over en dan krijg je standaard excuses).En ook nu na een telefoongesprek waar nu eindelijk de berekeningen blijven , weer niets .Men heeft wel toegegeven dat er meer aanvragen waren dan men gedacht had ) .Zou mevr .Wortman eens een keertje in de uitzending kunnen komen ? Zij probeert ons via zalvende filmpjes op de ABP site voor te bereiden op kortingen op ons pensioen , terwijl we al ruim 20% in koopkracht achterlopen .

    5 dagen geleden

    Geef een reactie

   • puscas
    4 dagen geleden

    Dank Mathilde, ja ze hebben alle nodige informatie – ik ga er zeker tegen aan om sneller de toezegging binnen te krijgen. Maar kan me mateloos ergeren aan een dusdanige laconieke opstelling

    4 dagen geleden

    Geef een reactie

  • puscas
   4 dagen geleden

   Ja, een chaos is het zeker bij ABP, ik heb nu 2x bericht gehad, dat ik bericht zou krijgen over mijn aanvraag. de door mij ingezonden stukken zitten compleet in het dossier. maar nu kreeg ik dus opnieuw bericht dat ik, let wel 21 JUNI 2021 weer een bericht ga ontvangen. Of dit dan ook een antwoord is, is nog onduidelijk. Aangezien wij nu beiden AOW ontvangen zou de verhoging van het pensioen nu in moeten gaan. als ze alleen maar berichten blijven sturen over uitstel en dan ook nog met een uitstel van 7-8 maanden vraag ik mij af, wat is hier tegen te doen ? Natuurlijk ga ik een klacht indienen maar ……………….

   4 dagen geleden

   Geef een reactie

  • puscas
   4 dagen geleden

   Alvast bedankt allemaal voor jullie reacties

   4 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   6 dagen geleden

   Meneer/mevrouw Asaalamir,
   Uw Arabische tekst even aan google translate “onderworpen” met schandelijk resultaat.
   Schrijf voortaan uw reactie in het Nederlands, zelfs deze reactie (qua inhoud).
   Maar hou u aan de forumregels: hou het netjes en hou u verre van onwaarheden.
   Dank u.

   6 dagen geleden

   Geef een reactie