RegisterenInloggen
Piet H M
Piet H M
meer dan een maand geleden

ABP haalt pensioengeld terug

meer dan een maand geleden

Brief ontvangen van ABP, dat zij, door fout van SVB en ABP, met onmiddellijke ingang een bedrag gaan terugvorderen van totaal 18.000 euro(!) over de periode 2014 tot heden (5 jaar !!), Er werd een week later al 500 euro ingehouden van pensioen , plus daarop de teveel ontvangen maandelijkse toeslag ! Dus ruim 800 euro minder !!!

  • Rogier de Haan
   meer dan een maand geleden

   Beste Piet,
   MAX Ombudsman en Meldpunt zijn hiertegen al een actie begonnen. Kijkt u vanavond naar Meldpunt, NPO2, 19.10 uur. En sluit u aan bij het collectief. Dat kan volgende week weer via het spreekuur van MAX Ombudsman, ma-vr 10.00-12.00 uur, 035 – 6775511. ABP heeft ondertussen enkele kleine toezeggingen gedaan; hierover ontvangt u dan ook een update.
   Met vriendelijke groet,
   Rogier de Haan
   MAX Ombudsman

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theo van der Linde
   meer dan een maand geleden

   Beste Max Ombudsman,
   Op 4 februari ook de bewuste brief ontvangen. Wij gaan maandelijks 179€ gekort worden en moeten 9000 € in 3 jaar terug betalen. Als het ABP pensioenoverzichten sturen verwacht ik dat deze zorgvuldig en foutloos tot stand zijn gekomen en dat de informatie die de pensioenuitvoerder verstrekt, correct is. Daarop wordt immers de financiële planning gebaseerd. Op het toch al verlaagde pensioen veroorzaakt dat onmiddellijk problemen. Op basis van de hoogte van mijn inkomen worden er allerlei financiële beslissingen genomen. Veelal kleine beslissingen, zoals het doen van de boodschappen. Soms ook grote die onherroepelijk zijn zoals in december 2018. Het betrof hier het afsluiten van een hypotheek in verband met de aankoop van een huis. Het is zeker in zo’n fase dan ook cruciaal dat wij er op moeten kunnen vertrouwen dat mijn inkomen ook écht mijn inkomen is. Aan de hand van uw informatie is immers die hypotheek aan ons verstrekt. De wetgever speelt daar ook op in door in artikel 48 Pensioenwet te stellen dat de informatie die de pensioenuitvoerder verstrekt “correct” is. Vanzelfsprekend dat in deze casus de hypotheekverstrekker daar ook vanuit is gegaan. Wat het ABP voorstelt in uw brief is voor mij dan ook onacceptabel zeker gelet op artikel 48. Ik vind het onterecht dat wij ineens geconfronteerd worden met zowel een daling in de maandelijkse inkomsten als een openstaande vordering. Op 13 februari 2019 zie wij dat het pensioen is teruggebracht van € 1413,00 naar € 1095,00 per maand. Wij kunnen na de brief van het ABP niet meer genieten van het vooruitzicht van een nieuwe woning.
   Hartelijke groet
   Theo van der Linde

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie