RegisterenInloggen
Tourbi
Tourbi
25 dagen geleden

ABP pensioen nabetaling

25 dagen geleden

Mijn vrouw en ik hebben van ABP een brief gehad i.v.m. de in het verleden verkeerd berekende pensioen uitkering. Wij ontvangen beiden ook een nabetaling. Nu kan ik het nabetalingsbedrag van mijn vrouw tot op 10 euro verklaren uit het verschil wat zij ruim 7 jaar lang te weinig heeft gekregen.
Bij mij werkt die benadering niet en lijkt er een groot verschil van meer dan 50% van mijn nabetaling. Ik zit mij af te vragen of er een controle berekening gemaakt kan worden die het door ABP berekende nabetalingsbedrag kan benaderen.
Ik heb de neiging om mijn “pensioenaanpassing” te vermenigvuldigen met het aantal maanden dat ik kennelijk een te laag pensioen heb gehad. In mijn geval dus 145 maanden (Vanaf mijn 65ste verjaardag). ABP blijft echter ver (meerdere duizend euro’s) onder het bedrag dat ik op bovenstaande manier krijg. Bij mijn echtgenote zit er echter via deze benadering maar 10 euro tussen……
Denk ik te eenvoudig?????

  • Gerard van Lieshout
   13 dagen geleden

   Ik weet niet of u rekent met het brutobedrag of met het nettobedrag van de maandelijkse verhoging en van de nabetaling.
   Naar mijn mening moet u rekenen met het brutobedrag om een juiste vergelijking te maken.
   Wanneer u rekent met de brutobedragen zou het ongeveer moeten kloppen. In de door u genoemde periode van 145 maanden is er een tijdelijke korting geweest en een zeer geringe indexering, maar dat kan geen duizenden euro’s schelen.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Gerard van Lieshout
    13 dagen geleden

    Als aanvulling op mijn reactie nog het volgende:
    U schrijft dat uw vrouw 7 jaar lang te weinig pensioen heeft gehad en u 145 maanden ( dwz ruim 12 jaar. Als het hier om”een aanvulling “samenvallende diensttijd” gaat gaat het recht op de aanvulling pas in op het moment dat de jongste van de twee 65 jaar is geworden. Dus als uw vrouw jonger is dan uzelf hebt u recht op nabetaling van 7 jaar.

    13 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Elly de Jager
   8 dagen geleden

   Geachte Tourbi, hoe heeft u deze berekening gemaakt, graag zou ik dat ook willen weten, bij voorbaat dank voor uw medewerking, Elly

   8 dagen geleden

   Geef een reactie