RegisterenInloggen
Duckpower
Duckpower
8 dagen geleden

ABP samenvallende diensttijd…..

8 dagen geleden

ik heb vorige week mijn toekenning ontvangen. Zonder toelichting op de berekening. Ruim € 200 in de maand meer pensioen zolang we samenleven. en een nabetaling sinds eind juli 2020. Prachtig.
Maar moet ik dit nu ook nog voor mijn vrouw aanvragen want haar pensioen is sinds vorig jaar juli 2020 ook gestart en dat moet dan toch ook foutief berekend zijn?

Ik ben benieuwd naar uw oordeel.

  • MathildeD
   8 dagen geleden

   Voor SDT ( samenvallende diensttijd) is het nodig dat de aanvrager een ABP pensioen opbouwde tegelijkertijd met een huidige partner die een ander pensioen opbouwde. Dus als u bijvoorbeeld van 1975-1985 ABP pensioen genoot, terwijl uw partner elders pensioen opbouwde krijgt u op deze basis de aanvulling. Maar uw echtgenoot heeft wellicht van 1985-1995 ABP pensioen opgebouwd, terwijl u in die periode elders pensioen opbouwde. Als een dergelijke situatie voor u geldt, moet u de SDT ook voor uw echtgenoot aanvragen: voor elke private werkgever een apart formulier!
   Ook is er SDT mogelijk als beide partners tegelijk bij het ABP pensioen opbouwden. Dit type SDT wordt volgens het ABP door hen automatisch geconstateerd. Echter in mijn geval ( begin pensioen januari 2020), had het ABP dit nog NIET automatisch geconstateerd. En dus heeft het zeker zin om het ABP hierop te wijzen. Dit gaat dus niet via SDT formulieren, maar door dit uit te leggen telefonisch. Als u of uw echtgenoot opbelt, kan het ABP op hetzelfde moment ook de gegevens van de partner zien.

   8 dagen geleden

   Geef een reactie