Registeren Inloggen
BroBor
BroBor
meer dan een maand geleden

ABP vragen

meer dan een maand geleden

Kennen jullie een actuaris die bekend is met alle regelingen van het ABP. Ik zou hem graag een aantal vragen willen stellen en zonodig voor mij met hen in conclaaf willen gaan.

  • BroBor
   meer dan een maand geleden

   Hartelijk dank voor bovenstaande melding maar misschien ben ik wel helemaal op het verkeerde been gezet. Destijds ben ik bij een Radaruitzending geweest over pensioenen en daar was uiteraard ook een actuaris bij die heel helder uitleg gaf. De laatste tijd heb ik naar aanleiding van een tweetal vragen aan het ABP zulke vreemde antwoorden gekregen dat ik echt nu in de veronderstelling verkeer dat mijn pensioenberekeningen niet goed zijn en feitelijk wil ik dat een “buitenstaander” daar eens naar wil kijken maar ik besef ook dat hij/zij bekend moet zijn met de ABP regelingen. Kom ik dan wel goed uit of heeft u voor mij een andere oplossing.

   Alvast hartelijk dank

   meer dan een maand geleden
  • Gout
   meer dan een maand geleden

   Beste BroBor,
   Ook wij twijfelen aan de juiste pensioenberekening door het ABP. Als je hen om uitleg vraagt, krijg je een brief met allerlei berekeningen waar je, als leek zijnde, niets mee kunt. Ook telefonisch contact levert geen bevredigend resultaat op.
   Nu zijn er weer problemen met de Aanvulling i.v.m. Samenvallende Diensttijd. Heel veel mensen blijken hierdoor gedupeerd. Antwoorden en berekeningen door het ABP moet je maar voor waar aannemen. Dit kan toch niet!
   Ik vraag mij af of we als groep belanghebbenden niet de handen ineen kunnen slaan en kijken of een actuaris ons daarbij ondersteuning kan bieden. Misschien wel met behulp van Max Ombudsman?

   meer dan een maand geleden
  • BroBor
   meer dan een maand geleden

   Dan kreeg jij zelfs meer. Ik vroeg telefonisch wat mijn partner zou krijgen al ik kwam te overlijden. Helaas kon hij hierop geen antwoord geven maar ik zou binnen 6 weken (? Hoezo) een antwoord krijgen. Ik heb een antwoord gekregen echter zonder berekening! Hoe kan ik dat dan controleren. Zo zijn er nog meer vragen die ik heb en zaken die volgens mij niet kloppen. Misschien is het inderdaad dat de MAX ombudsman met een actuaris is naar deze zaken wil kijken. Bedankt voor jullie reacties

   meer dan een maand geleden