RegisterenInloggen
MathildeD
MathildeD
meer dan een maand geleden

Actueel: Bergman Clinics en Coronaregels

meer dan een maand geleden

Ik vind dat Bergman klinieken onvoorzichtig omgaat met de Corona preventie. Momenteel mogen huisgenoten van Corona patiënten zonder verder voorzorgsmaatregelen gewoon naar de kliniek komen.
Bergman Clinics is een organisatie van zelfstandige behandel centra op diverse medische terreinen. Bekend zijn de oogklinieken. Sinds de recente versoepeling van de Coronaregels ( 18 en 25 februari) is de verplichte quarantaine voor huisgenoten van een Coronapatient afgeschaft. De overheid voegt daar echter wèl aan toe, dat deze huisgenoten wel 1,5 meter afstand moeten houden en zeer voorzichtig moeten zijn bij contact met kwetsbaren. Bergman vermeldt dit niet op de website. Volgens mij zouden ze deze personen niet mogen toelaten in hun klinieken, omdat het besmettingsgevaar zéér groot is. De soort zorg die wordt aangeboden is geen acute zorg, dus de afspraken zouden eenvoudig verschoven kunnen worden. Maar wederom, wie controleert de juiste omgang met de Coronaregels in ziekenhuizen en klinieken? Waar kan ik terecht met een klacht als de regels overtreden worden?

  • SuperBitch
   meer dan een maand geleden

   Mathilde,

   Op de site staat toch duidelijk (=quote);
   Als Bergman Clinics nemen wij de veiligheid van u als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. We treffen dan ook alle benodigde maatregelen in de klinieken om u veilig te ontvangen. Bergman Clinics volgt de regels van het RIVM en de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

   Dus als zij de regels van het RIVM volgen, moet een patiënt of bezoeker zich hieraan conformeren.

   Een klacht kunt u indienen bij de NZa.

   Ik ben het wel met u eens dat een stapje extra binnen deze zorg, zoals in enkele ziekenhuizen, geen kwaad kan.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie