Registeren Inloggen
Rienvd
Rienvd
meer dan een maand geleden

Afspraak vaccinatie haast onmogelijk.

meer dan een maand geleden

Minister de Jonge snapt niet waarom ouderen zich niet hebben laten prikken tegen corona. Hier zie je weer de afstand tot de burger! Want hoe moeilijk kan het zijn om aan burgers te vragen waarom ze niet komen opdagen? Paar uurtjes vragen stellen en je hebt met honderden antwoorden een goed beeld van wat er mis is.
Ik ben 75 jaar en heb een uitnodigingsbrief ontvangen. Ik wilde meteen een afspraak maken. Na enig puzzelen begreep ik uit de brief dat ik online kon reserveren. Na inloggen (vast wel nodig maar veel ouderen zullen dat niet kunnen) moest ik bijna tien vragen beantwoorden. Omdat ik onder behandeling ben bij de trombosedienst moest ik de laatste vraag met ja beantwoorden. Helaas! Dan kunt u toch niet online afspreken u kunt bellen.
Nummer gebeld; “we helpen u zo snel mogelijk”. Na vijftig !! minuten wilde ik afsluiten, pakte mijn mobieltje en precies op dat moment kreeg ik contact. Keurige man stelde weer veel vragen en jawel, na “slechts” 3 weken was er een mogelijkheid om te reserveren in Goes. Ja maar ik woon in Bergen op Zoom en we hebben een enorm test- en prikcentrum. De vriendelijke man kon Bergen op Zoom niet in zijn lijst vinden tot hij ontdekte een foutief filter te hebben ingevoerd. Maar toen was het snel gepiept!
Tegen beter weten in heb ik later ook geprobeerd voor mijn vrouw te reserveren. Het zou namelijk mogelijk worden dat echtgenoten samen zouden komen om het reizen naar een prikcentrum voor ouderen makkelijker te maken. U begrijpt het al….. na weer 45 minuten wachten kreeg ik contact en … het was niet mogelijk. Mijn vrouw moet weken langer wachten dan ik.
Hoe zou het komen dat zo weinig ouderen zich hebben laten vaccineren?