RegisterenInloggen
Luuuc
Luuuc
meer dan een maand geleden

AIG letselschade verzekering drama

meer dan een maand geleden

Wanneer gaan ze betalen waar mijn man recht op heeft…

  • Luuuc
   meer dan een maand geleden

   Hier het gehele verhaal:
   AIG Het verhaal van Ewout
   Het verhaal van een slachtoffer van AIG Letselschadeverzekeringsmaatschappij

   Op 09-10-2008 heeft Ewout een ernstig ongeluk gehad. Hij is met zijn Vespa tegen een paaltje gereden. Hij heeft daarbij zijn gezicht verbrijzeld. Oogkassen gebroken, kaken gebroken, veel tanden weg en een schedelbasisfractuur.

   Hij is de eerste dagen kunstmatig in een coma gehouden. Zodat zijn gezwollen hersenen door rust weer konden slinken. Er was meteen spraken van hersentrauma. Echter was het nog niet duidelijk in welke mate en in hoeverre hij weer zou herstellen. Op 13-10-2008 is de eerste gezichtsreconstructie operatie gedaan. Hij heeft titanium platen in oogkassen en kaken.

   Langzaam kwam hij weer bij en had geen idee van wie wat waar. Beetje bij beetje kwam het terug maar had geen idee wat echt en niet echt was. Tot 7 december heeft hij in AMC gelegen.

   Daarna is hij overgeplaatst naar het Ziekenhuis in Lelystad en op 15 december is hij overgeplaatst naar het revalidatiecentrum Vogellanden in Zwolle. Hier verbleef hij tot 20 januari 2009.

   Toen was het moment dat hij naar huis mocht, met nog wat poliklinische begeleiding van Vogellanden dependance Lelystad. Ook kreeg hij ambulante begeleiding door Interactcontour.

   Ewout heeft een slecht werkend kort termijn geheugen en is zeer prikkelgevoelig. Hij had nog steeds geen reëel beeld van de wereld maar hij probeerde het wel. Ewout wilde maar 1 ding weer aan het werk en alles weer zelf doen. Hij was al weer snel in staat om iedereen te paaien en praten ja dat kan en kon hij goed. Dat is ook zo lastig met hersenletsel je ziet het niet meteen.

   In 2011 heeft Ewout een 2de gezichtsreconstructie ondergaan. Hierna kon er gewerkt worden aan zijn gebit. Helemaal mooi en perfect zoals het was kon niet meer. Zijn mond kan niet helemaal open. Niet alles hebben ze kunnen doen gezien ze te dan te dicht bij zijn gezichtszenuwen zouden komen en dan zou hij een verlamming kunnen krijgen. Hij heeft dus blijvend een asymmetrisch gezicht met een bult op de linkerkaak. Door zijn wilskracht kon hij aardig doen alsof.

   Zijn werkgever heeft hem na het ongeluk nog 5 jaar in dienst gehouden en geprobeerd een plek voor hem te vinden. Het UWV heeft in deze tijd helaas steken laten vallen. Na 3 jaar ziek werd hij na 3 vragen beter verklaard.

   Ewout had via zijn werkgever een letselschade verzekering bij AIG. In 2011 hebben ze een eerste voorschot gegeven van 5% voor de blijvende lichamelijke handicap van zijn kaak. Hersenletsel was toen nog niet goed onderzocht. Ze vonden iedere keer een reden voor een nieuw onderzoek wat dan weer niet goed was.

   In 2013 is nog steeds niet vast komen te staan in hoeverre Ewout hersenletsel had. Ondertussen ging het werken echt niet tot grote frustratie van Ewout. Samen besloten met de NS om het dienstverband te beëindigen.
   Tijdens zijn tijd in de WW werd het steeds duidelijker dat er toch wel veel dingen niet klopten of lukten.

   Eindelijk wordt er in 2015 dan eindelijk op een MRI duidelijk zichtbaar onomkeerbaar hersenletsel ontdekt door Neuroloog Van den Doel verzekeringsarts die het AIG had aangewezen. Nogmaals wordt er een voorschot van 5% gegeven. Ewout zat ondertussen in de ziektewet bij het UWV. Nog steeds probeert het FNV om er samen met het AIG uit te komen. AIG probeert te beweren dat het niet te bewijzen is dat het hersenletsel door het ongeluk is veroorzaakt. AIG suggereert dat het ook later door Ewout kan zijn opgelopen. Hoe verzin je dat…
   Ewout wordt uiteindelijk in 2017 volledig afgekeurd door het UWV. Hij voelt zich mislukt en nutteloos. Niemand wil deze diagnose. Het is de rauwe realiteit.

   De consequentie van het ongeluk zijn:
   – Dat hij geen carrière meer zal kunnen maken niet in zijn werk gezien hij voor 100% afgekeurd is, maar ook niet in zijn passie muziek. Hij was naast zijn beroep als Hoofdconducteur bij de NS een getalenteerde muzikant en gediplomeerd geluidstechnicus. Neveneffect hiervan is dat de extra inkomsten die hij had via de muziek, voor het ongeluk, helemaal verdwenen zijn.
   – Hij kan geen nieuwe dingen meer eigen maken, geen boeken lezen, niet met andere samenwerken of socialiseren op een normaal niveau. Hij is snel vermoeid en heeft hierdoor snel een kort lontje
   – Het meest ingrijpende is dat we hebben moeten besluiten te verhuizen. Het leven in een stad was door alle prikkels die daarbij horen voor hem niet meer vol te houden. De drukte van de stad maakte een kluizenaar van hem. De verhuizing betekend dat ik voor Ewout intern in mijn bedrijf moest overstappen naar een andere standplaats en dat ik nu verder van mijn werkplaats woon dan eerst. Gezien ik ook de enige mantelzorger ben voor Ewout is dat voor ons een uitdaging.

   Nu is het 2021. Zijn brug aan de bovenkant van zijn gebit laat om de zoveel maanden los. De onderkant is lelijk maar blijft tot nu toe zitten. Ewout durfde in het verleden geen implantaten gezien zijn gezichtsreconstructie operaties best voor een trauma hebben gezorgd. Nu is het zo ver om toch te kiezen voor implantaten. We gaan het traject in. Door Corona zal het wel een lang traject worden maar we gaan ervoor.

   Nu durft de AIG te beweren dat Ewout niet voor 100 % voldoet aan de polisvoorwaarden. Dat alleen lichamelijke handicappen hieronder vallen. Als dat zo is waarom moest hij dan meerdere keren komen opdraven voor Neurologische onderzoeken, bij door hun aangewezen artsen. Wat heeft het voor nut om je te verzekeren voor letselschade, maar dan niet uitgekeerd krijgen waar je recht op hebt. Hersenletsel is misschien niet meteen zichtbaar maar je wenst het je ergste vijand niet toe. Het is ons puur te doen om te krijgen waar Ewout recht op heeft. Na bijna 13 jaar vechten is er nog steeds geen eerlijke uitkering. Ondertussen heeft Ewout er vrede mee dat hij hersenletsel heeft. Het geeft nogal een stempel en is niet iets waar hij het graag over heeft. Hij wil als persoon Ewout gezien worden en niet als die man met hersenletsel. Toch zoeken we nu de media gezien het grote onrecht.

   Het wordt gewaardeerd als u dit verhaal voor ons deelt en onder de aandacht brengt van een ieder die ons op wat voor manier dan ook verder helpen kan.

   Alvast bedankt! Ewout en Lucienne

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie