RegisterenInloggen
Rosanna
Rosanna
19 dagen geleden

Andere arts

19 dagen geleden

Wij hebben een zoon in een instelling zitten. Is het mogelijk om een arts van buiten die instelling naar onze zoon te laten kijken? Wij zijn het niet eens met de avg artsen die daar allerlei (mis)diagnoses stellen die niet overeen komen met zijn beperking en daar dan medicatie op voorschrijven! Onze zoon is overgevoelig voor antipsychotica.
En hoe kunnen we dat dan het beste aanpakken? Instelling vaart eigen koers en kijken alleen naar pillen en niet naar mensen! Lappen verslagen en papieren waar alles in staat aan hun laars!

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Beste Rosanna
   Ik heb een broer in een verzorging zitten zoals je wel weet . Hij heeft dezelfde huisarts als ikzelf al vele jaren . Als hij iets heeft komt diezelfde huisarts bij hem op op bezoek en schrijft zijn medicijnen voor hem uit . Idem dito voor mezelf bij mij thuis , dus het lijkt mij geen enkel probleem want ieder individu is vrij om zijn of haar eigen huisarts te kiezen . In het ruime verleden is er toendertijd een medicijn aan hem uitgeschreven waardoor hij spatische bewegeningen ging krijgen terwijl die er nog nooit last van had gehad . Dat is toendertijd door onze huisarts onmiddelijk gestopt . Psychofarmica is verschrikkelijk raar spul wees erop alert hoor . Ik weet de naam nog van die tabletten dat was “Haldol” een medicijn uit de hel want hij kreeg overal pijn in zijn ledematen en maakte spastische bewegingen , ik schrok me eigen rot . Diezelfde dag nog , mocht die dit nooit meer innemen zei de huisarts die het medicijn welliswaar zelf geprobeerd had bij hem . Het eerste wat die zei onmiddelijk stoppen ermee . Dus zeker proberen een andere arts b.v huisarts te kiezen die meer betrokken is .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • MathildeD
   18 dagen geleden

   Ik dacht dat het juist niet mogelijk is om een andere arts te kiezen. De zorg van deze arts is “ inbegrepen” bij de instelling. Ik denk dat de juist weg zou zijn: dit bespreken met deze arts, aangeven dat jullie willen dat jullie zoon een andere arts krijgt of in ieder geval een second opinion. Volgens mij zijn ze wel verplicht daar gevolg aan te geven: immers er is vrije artsenkeuze in NL. Maar toch zal de praktijk moeizaam blijken, vrees ik. Als het via de arts niet lukt, dan via de directie van de instelling.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   17 dagen geleden

   Rosanna
   Ik snap dondersgoed dat jullie een eigen vrij gekozen arts willen temeer omdat het je bloedeigen zoon is , je 100% eigen bloedverwant . Stel alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen dat geeft jouw rust die je juist zo keihard nodig hebt , want ik weet wat het is als je bloedeigen verwant een geestelijke beperking heeft en afhankelijk is van zorg . Vrije artsen keuze is een groot goed voor ieder individu .

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Rosanna
   17 dagen geleden

   Beste Gérard,
   Wij hebben die keus niet omdat hij in een instelling zit met een RM. De instelling wil er geen pottenkijkers bij hebben. Onze zoon krijgt steeds misdiagnoses omdat die “avg artsen” aan een tunnelvisie lijden. Dit moesten wij via een e-mailtje vernemen! Hij had ineens een bipolaire stoornis wat nooit is vastgesteld! En daarop krijgt hij dan ook duivelse medicatie (aripiprazol) waar hij vervolgens van doordraait. Werd er ineens na 4 weken afgehaald omdat ze zagen dat het niet goed ging. Vervolgens bijgevuld met risperdal waar hij ook niet tegen kon!
   Dit in combinatie met depakine, heeft hij heel erg lang in een hoge dosis moeten slikken. Was er al 2 jaar van in de war!
   Doordat hij hiervan een heftige psychose heeft gehad wilde hij niet meer eten en drinken en heeft alle medicatie laten staan. Die artsen in de instelling zeiden ons dat er geen andere medicatie was notabene. Hij is toen opgenomen bij Altrecht in Utrecht, daar hebben ze hem op basis van zijn dna profiel wel andere medicatie gegeven die hij wel af kan breken! Hij heeft zelfs door toedoen van die “knappe” artsen van de instelling een week in een isoleercel gezeten! Daarna nog een week op de i. c. gezeten daar, toen moest hij weer terug naar die chaotische rotafdeling in de instelling! Hij moest er maar aan wennen werd door de psychiater daar gezegd! Er is daar zoveel gebeurd dat is met geen pen te beschrijven! Hij is zwaar mishandeld daar, een mens die geen vlieg kwaad doet of heeft gedaan. Nu gaat onze advocaat aan de slag! Dan wordt er wel ineens van alles ondernomen daar! Weet niet of je weleens een uitzending van Zembla hebt gezien uit 2008, dat gaat over misstanden in de zorg! Dit is de plek waar hij nu zit, wij snappen niet dat een inspectie dit niet eens heel goed alsnog onder de loep neemt! Vooral die fijne dokters daar. Als ouders moet je maar je smoel houden want o wee als er iets naar buiten komt!
   We hopen dat hij ooit nog de oude wordt! Zal er met veel trauma’s uitkomen.
   https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/zwakbegaafd-en-opgesloten

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Rosanna
   17 dagen geleden

   Beste Mathilde,
   We hebben van alles geprobeerd maar dan moet u onze reactie naar Gérard nog maar even doorlezen.
   Onze zoon en wij zijn kapot gemaakt door deze instelling! We kunnen momenteel nergens meer van genieten. Zijn bezig met een andere plek zoeken maar worden aan alle kanten gedwarsboomd door die instelling! Hoop dat onze dierbare zoon waar we altijd zo zuinig op waren en die zijn laatste greintje eigenwaarde is afgenomen en voor zijn leven is beschadigd ooit nog zal herstellen!

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

   • MathildeD
    16 dagen geleden

    Rosanna, het enige advies dat overblijft is dus 1. Een andere plek zoeken ( zoals je al aan het doen bent) 2. Een schriftelijke klacht . Als je geen antwoord krijgt, of een antwoord waar je niet tevreden mee bent, kun je naar de Geschillencommissie.
    Je kunt de hele toestand ook melden aan de Inspectie voor de gezondheidszorg. info@landelijkmeldpuntzorg.nl, https://www.igj.nl, 088-120 50 00, meldpunt@igj.nl

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   16 dagen geleden

   Het is een feit dat deze mensen vergiftigt worden door allerlei psychofarmaca medicijnen om ze lekker rustig te houden wat onnodig is. Al dat vergif moet eerst uit zijn lichaam idem als met drugs . Na een paar maanden kan dan pas een juiste diagnose worden gesteld eerder niet . Geen enkele arts kan bepalen of een diagnose stellen bij een persoon die 24/7 zwaar onder invloed is van allerlei rommel in zijn lichaam .

   16 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Rosanna
   15 dagen geleden

   Hier heb je nou een punt Gerard, zo denken wij er ook over, maar die instelling denkt zo niet!
   Het erge ervan is dat hij een goede diagnose heeft nl. autisme/asperger. Maar omdat zijn EQ lager is, is hij uit balans en heeft hij hulp nodig die de wereld voor hem duidelijk moet maken! Deze diagnose is toentertijd vastgesteld door een professor! Hij heeft jaren geen medicatie geslikt, toen ging het goed.
   Het is gewoon heel erg dat zo’n instelling geen papieren leest waar dat in staat! Er hoeft daarom maar iets mis te gaan door overvraging of druk die er op komt zoals personeelswisselingen e.d. dan raakt hij in de war! En dan komen ze met allemaal misdiagnoses die ze niet kunnen onderbouwen!

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Pappuseobd
   13 dagen geleden

   Visit our Website…. https://www.latestdatabase.com/malta-phone-number-list/

   We have some new offer for you.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie