RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Diesel14a 3 maanden, 1 week geleden.

FredDijksman
FredDijksman
meer dan een maand geleden

AOW gat

meer dan een maand geleden

Ik en mijn vrouw staan kort voor de pensionering voor mij nog 4 maanden dan ben ik 66 +4maanden voor mijn vrouw duurt het nog een paar jaar. Wij hebben er, toen de kinderen klein waren, ervoor gekozen dat zij die verantwoordelijkheid op zich zou nemen en ze heeft dus vrijwel geen pensioen opgebouwd. Dat betekend nu dat ik straks de helft van ons gezamenlijk AOW pensioen krijg en mijn vrouw nog niets. Dit duurt tot mijn vrouw ook de AOW leeftijd bereikt . Blijkbaar werd dit tot 2015 gecompenseerd en kreeg de partner die het eerst net pensioen ging een aanvulling. Deze aanvulling is er nu vanaf en wij moeten maar zien. Ik hoor hier helemaal niets over , ook niet van de partij 50plus , hoe zit dat precies ???

 • hanscr
  meer dan een maand geleden

  jammer genoeg klopt uw verhaal.
  hopelijk komt u met uw aanvullend pensioen boven de bijstandsnorm
  zo niet kunt u een aanvulling krijgen via de gemeente,alleen uw partner krijgt dan wel enkele voorwaarden,oa om te gaan werken….

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie

 • harmen50
  meer dan een maand geleden

  Ja, het is gewoon armoede: een enkele AOW van € 795,69 met zijn tweeën. Je wordt gewoon af gestraft voor de politieke en maatschappelijke opvattingen uit de 70-er jaren van de vorige eeuw en daarvoor. Toen ik trouwde, kreeg mijn vrouw direct ontslag. Zij, die met een jongere partner en zelf geboren zijn op of na 1 januari 1950, zijn de dupe. Dan hoor ik wel eens van die domme opmerkingen dat dit besluit al in 1997 is genomen; je had dus kunnen sparen, zegt men dan. Dan te weten dat je toen in een situatie zat met grote financiële verplichtingen. Vaak handelt het om totale bedragen van tienduizenden euro’s, om vijf jaar te overbruggen. En dat werd zeven jaar vanwege de leeftijdsverhoging van de AOW. Je hebt gewoon geluk als je een klein aanvullend pensioen hebt. Ik heb het gelukkig enigzins kunnen opvangen doordat ik tot 67 jaar heb kunnen werken, maar toen was het onverbiddelijk af gelopen. Zij die in 1949 of daarvoor zijn geboren en in dezelfde situatie krijgen zeker € 1000, – per maand: AOW + toeslag en eindloonregeling pensioen. Niet één partij neemt de moeite om deze grove rechtsongelijkheid, aan de kaak te stellen; ook SP en 50-Plus niet! En de opmerking van deze site: je komt dan in aanmerking voor bijstand; wat een misselijkmakende opmerking!

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie

 • Diesel14a
  meer dan een maand geleden

  in de kamer zijn ze echt niet bezig met ons soort problemen ze vinden zichzelf geweldig (DOM )

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie