RegisterenInloggen
Siets
Siets
meer dan een maand geleden

Astra Zenecakandidaten die weigerden moeten direct afspraak voor Pfizer of Moderna kunnen maken

meer dan een maand geleden

Het is dus nu zo, zo werd het net nog door het ANP verteld n.a.v. het feit dat Noorwegen ook AstraZeneca en Janssen in de ban doet “dat in Nederland AZ gegeven wordt aan 60 tot en met 64 jarigen’. Dat is een leugen. Als je in 1956 geboren bent en al voor of ten tijde van de uitnodiging of de prikdatum 65 jaar was, is de GGD onverbiddellijk. Want het RIVM heeft bepaald. bij 1956 te beginnen.
Dat was mijn eerste reden voor weigering. Daarna zijn er alleen nog maar legio bijgekomen. Maar bij GGD, RIVM, VWZ, overal is een dikke muur voor weigeraars van AZ, ook al zij geen antivaccers zijn. De realiteit is thans dat er een relatief kleine groep mensen dat vaccin in de arm geduwd krijgen, tenzij ze weigeren terwijl de rest van Nederland die gevaccineerd is of nog wordt zwemt in de blauwe Pfizerzee, want dat is de kleur die Pfizer krijgt op het dasboard van de overheid. Daar tussen door een gifgroen strookje, en dat zijn wij, degenen die ‘uitverkoren’ zijn voor AZ. Het gejojo rondom de leeftijden bij dat vaccin, de ernstige bijwerkingen, het stoppen door andere landen, het feit dat de EU volkomen honderd procent fan is van de mRNA-vaccins, 1,8 miljard besteld, het is stuitend op te lezen allemaal als je zelf ingedeeld bent in de AZ-groep, in mijn geval ook als je al 65 was. AZ-weigeraars moeten onmiddellijk een afspraak bij de GGD kunnen maken om alsnog Pfizer of Moderna te krijgen en niet moeten wachten totdat heel 12+ Nederland is gevaccineerd. Nu dat niet geregeld worden, leven mensen zoals ik in extra beperking en met extra stress die de woede over de gang van zaken veroorzaakt.
Wie niet geweigerd heeft omdat hij blij was met no matter welk vaccin, daarmee heb ik niet te doen. Wel met degenen die ernstig getwijfeld hebben en toch solidair die prik lieten zetten en nu ook al die negatieve reclame moeten aanhoren, want stoppende landen en de uitspraken van de EU ten voordele van Pfizer. Het lijkt zo te zijn dat niemand is geinteresseerd in die substantiele groep AZ-weigeraars VANWEGE het vaccin, niet omdat zij zich niet willen laten vaccineren. Misschien Meldpunt? Groet, Sietske Schutte

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Hoi Sietske
   Hier hetzelfde verhaal ook ik ben al van januari 65 zoals je weet maar ze blijven zeggen groep 60-64.ik vind zowiezo dat ook die groep pfizer moeten krijgen.ik ben ook gestrest en bang zelfs huisarts kan niks doen.nu ik hoorde dat jaap van Delden vervangen wordt door iemand van het minesterie word ik nog banger dat we nooit pfizer zulllen krijgen.Het maakt me misselijk dat eerlijke mensen aan de kant geschoven worden als het de heren in den haag niet aanstaat.Pieter omzigt Jaap van Delden enz.enz. het is om gek van te worden.we kunnen schreeuwen wat we willen maar niemand lijkt te zien hoe oneerlijk wij behandeld worden,(zelfs vrienden en familie niet)krigen wel allemaal pfizer.ik trek dit niet langer er moet iets positiefs gebeuren maar wat….

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Ik ben ook heel bang voor de indiase varriant daar is az ook niet tegen bestand denk ik.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Siets
   meer dan een maand geleden

   Hoi Theri, Mijn verhaal was natuurlijk al bekend. Dacht eigenlijk dat de redactie van Meldpunt ermee te bereiken. Ze zullen het wel lezen, denk ik, maar het lijkt tot dusverre vechten tegen de bierkaai. Heb ook zojuist op de BNN/VARA-site heel veel reacties gelezen van mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Nieuw was voor mij dat er al een motie in de kamer is weggestemd van de PVV om de AstraZeneca-‘uitverkorenen’ een alternatief te bieden. Weggestemd met meer dan 100 stemmen waaronder alle coalitiepartijen. Ook onlangs mails gestuurd naar D66 en net de PvdA. D66 reageert net als het RIVM, en de andere officials in dit drama. Prikken of stikken. Wie AZ bij de huisarts niet wil, komt nergens in de administratie terecht. Dus niet bij het RIVM met opgaaf van redenen etc. Wij worden op een hoop gegooid met antivaccers. Alleen als je een prik krijgt, mag je toestemming geven dat de prikkende instantie dat doorgeeft aan het RIVM. Trouw (mijn krant) Nieuwsdienst reageert niet. Het is echt niet te geloven dat iedereen in dit land Pfizer krijgt (of Moderna). En de in 1960 – 1956 geborenen een in verschillende opzichten tweederangs vaccin: effectiviteit, wachttijd tussen twee prikken, langere ‘gewone’ bijwerkingen en dan ook nog die zeer ernstige, die pas tussen 0 en 3 weken zich aandienen na beide prikken = 6 weken. En het viel te verwachten: Van Delden van het RIVM, die ons nog kon begrijpen, vandaag weggepromoveerd met een blablablareden. En tenslotte: zouden we weer eens een uitnodiging krijgen dan kan het net zo goed weer AZ zijn, want dat raken ze aan de straatstenen niet kwijt, getuige die huisartsen die een pagina hebben om er vanaf te komen. Klinkt zo sympathiek ‘verspilling voorkomen’, maar de reden van het overschot is dat er honderdduizenden mensen tussen 60 en 65 nog niet zijn gevaccineerd omdat ze geen AZ willen. Trouwens het ministerie van VWS vindt het het niet fijn wat die huisartsen doen want: HET RIVM VERDEELT EN HEERST. Intussen is het zo dat ook zo’n beetje heel politiek Den Haag en vele ambtenaren etc. allemaal perspectief hebben op Pfizer. Heb jij trouwens ook de petitie getekend? https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=5#petitionnews
   Weinig nieuws voor jou, neem ik aan, deze reactie maar toch even de boosheid weggerammeld op het toetsenbord. Ik heb het tegenwoordig over f**kcinatie.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Siets
    Natuurlijk heb ik petitie getekend ik was 1 van de eerste.
    maar of het zal helpen?
    Dat van die motie was ik goed ziek van onbegrijpelijk dat het door zoveel kamerleden verworpen is.ook van partijen waar ik het niet van verwacht had.maar we houden vol(we moeten wel) nookt az of jansen voor mij we hebben r
    echt op pfizer net als andere.
    Groetjes.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    18 dagen geleden

    Siets dat zoveel kamerleden de motie verworpen hebbben, heb ikook nooit begrepen, ; wie heeft er nadeel van als wij, een risicogroep, net als anderen óók Pfizer zouden krijgen? dat is toch aleen maar gunstig voor de vaccinatiegraad die ze zo graag omhoog willen krijgen? ik ben daar ook flink van geschrokken en vraag me echt af wat daar de reden van is..

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Siets
    18 dagen geleden

    Handen schoon houden voor de coalitiebesprekingen, dus niet de de huidige bewindslieden dwarszitten? Intussen krijgen ze in politiek Den Haag zo’n beetje allemaal een mRNA-vaccin. Helemaal nu Janssen weer niet aan zijn leveringsplicht zal voldoen. Want AZ is formeel verboden voor 60-. De rijen sluiten rondom AstraZeneca, geen enkele kritiek meer uiten, alsof er niks aan de hand is geweest rondom dit vaccin. De voorraad moet op in het landsbelang. Huisartsen moesten ook meeprofiteren van het vaccineren (ze verdienen per prik, zoals ook bij de griepprik) onder het mom van snelheid en ze kregen op papier een behapbaar cohort 60 tot en met 64-jaren toebedeeld EN (voorwaarde voor meedoen) het modernavaccin. Ben ook wel benieuwd hoe die beslissing precies tot stand is gekomen. Huisartsen leuren met overgebleven vaccins waarmee ze een wit voetje halen bij de goegemeente als ‘anti-verspiller’, zetten die vrolijk in mensen die buiten de doelgroep vallen (=keuzevrijheid), zonder dat er voldoende aandacht is voor hoe ze aan het surplus komen: dankzij de weigeraars of misschien ook te veel besteld? De huisartsen maken zich niet sterk voor de weigeraars, hun patienten, Zij dragen door hun uitgevent van vaccins enerzijds en stilzwijgen over osm anderzijds juist bij aan het verdomhoekje waarin we zitten. De strafklas van meester Hugo/RIVM. Wat mij betreft zijn het grotere eikels dan de studenten die hun slag sloegen. Of, om wat lichtvoetig te eindigen, zoals een buurman vanmorgen zei die ik hoorde praten over roundup: ‘Vloeken mag ook niet’, nadat ik hem op het foute van roundup had gewezen.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • AnnemieMH
    18 dagen geleden

    Ook getekend, maar nu, wie gaat die groep nu helpen???? tot nu toe niemand Ook Max, Meld punt is heel stil hierover

    Meldpunt maak hier een pun van aub

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • MarieJocee
   meer dan een maand geleden

   Hier nog een boze 65 plusser. Had ook totaal niet verwacht een oproep te krijgen voor AZ.
   Maar je kan bellen en schrijven tot je een ons weegt.
   Bij de oproep aan alle 65 plussers om een afspraak te maken, wanneer je nog niet gevaccineerd was, meteen de GGD gebeld. En jawel hoor ik kreeg een afspraak, ook na het noemen van het geboortejaar 1956. Superblij natuurlijk, zeker na de 2 bevestigingsmails. Was van korte duur. ruim een dag later werd ik door de GGD gebeld, dat de afspraken geannuleerd werden….. “foutje” van een medewerker.
   Ik heb o.a. een brief geschreven naar de Commissie VWS van de Tweede Kamer, waarin ik ook heb aangegeven, dat er een fout staat in het vaccinatie schema. ze zijn namelijk in blokjes van 5 leeftijdsjaren begonnen van oud naar jong, maar dan kom je bij 1952 t/m 1955 en dat zijn er maar 4! Daar had 1956 moeten staan. Vervolgens gaan ze vanaf de 60 minners met blokken van 10 jaren verder, en je snapt het al, het eerste blok zijn 11 jaren, om deze fout te corrigeren. Daarom wordt er telkens gesproken over 60-64 jaar en is de lichting 1956 de pineut.
   Maar los daarvan, voor de hele groep 60-65 is het een niet onderbouwde keuze, om deze groep AZ te geven (op te dringen).
   Bij 60 minners vergelijken ze de keuze met een ander/beter vaccin en bij 60-65 met de kans op Corona! Hoe dom kun je zijn?!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Ja, het gaat niet alleen om die zeldzame vorm waar het meest over gesproken wordt maar alle vormen en die zijn ook gevaarlijk. Wat mij wel opvalt is dat ik meer info op buitenlandse sites vind dan op Nederlandse, alsof er een media verbod is.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Teepee
   meer dan een maand geleden

   Zelfde ervaring, ik ben geboren in 1956 en in maart 65 geworden, meteen een afspraak via de GGD gemaakt als 65 plusser. 65plussers worden sinds 30 mei op de vaccinatie site van de Rijksoverheid van harte en dringend uitgenodigd alsnog een afspraak te maken voor vaccinatie met Pfizer bij de GGD. Ik heb de afspraak die dag zelfs nog een keer bij de GGD bevestigd en kreeg 2 bevestigingen per email.
   Volgende dag word ik opgebeld door de GGD en word mijn afspraak eruit gegooid; alleen 65plussers komen in aanmerking voor vaccinatie bij de GGD. Ik heb de site erbij gepakt en die met de medewerker GGD doorgenomen; die kon ook echt niet ontkennen dat ik 65 ben. Gesprek liep vast omdat ik geen medewerker met beslissingsbevoegdheid te spreken kreeg, ik moest de Rijksoverheid maar bellen. Zelfde verhaal; medewerker Rijksoverheid kon niet ontkennen dat ik 65 ben, maar was alleen maar ingehuurd om vraagjes over covid te beantwoorden van het niveau hoeveel poten heeft een kat; ik kreeg geen medewerker met beslissingsbevoegdheid of zelfs maar kennis van zaken te spreken, je loopt dus tegen een muur.
   Ik heb overigens nog nooit een uitnodiging voor een vaccinatie gekregen, ook vrij bizar, en helemaal omdat ik, nog afgezien van mijn leeftijd, door de jaarlijkse griepprik tot de risicogroep behoor.
   Uiteraard heb ik de petitie recht op pfizer/moderna ondertekend.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    18 dagen geleden

    Teepee, hier zelfde ervaring; ookikvroeg naar iemand met beslissingsbevoedheid maar kon niet doorgestuurd worden. Mijn huisarts(en) zegt(gen) niets te kunnen ,wat ik ook geprobeerd heb, ik loop overal tegen een muur omdat ik toevallig in 58 geboren ben.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Siets
    18 dagen geleden

    Afgelopen weken heb ik het bellen gestaakt met de instanties die je gaan uitleggen wat je al weet. Daarvoor heel veel gebeld. Ook een klacht naar het RIVM gestuurd, twee weken geleden en naar minister De Jonge. Nog niets gehoord, want ja minimale reactietermijn zal wel 6 weken zijn of zo. Gevoel van vechten tegen de bierkaai. Terwijl het RIVM een uitzonderingsclausule had moeten opnemen in zijn brief die je krijgt bij de uitnodiging van de huisarts voor mensen die al 65 waren of ons er vooraf uit moeten zeven. Maar dat jij nog geen eens een uitnodiging hebt ontvangen, dat is helemaal raar, zeg. Groet, Siets

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Teepee, het is dus zo dat ze niet naar leeftijd kijken maar naar geboorte jaar. Was je vorig jaar december 65 geworden dan had je er wel recht op.
   Ook de griepprik op medische gronden zegt bij onze leeftijd niks meer omdat ze iedereen vanaf 60 jaar voor een griepprik oproepen vanwege de leeftijd. Daarom nu geen verschil meer tussen griepprik leeftijd én griepprik medische gronden omdat je de griepprik ook zonder medische gronden kan halen vanaf 60 jaar. Ik loop tegen hetzelfde aan als jij maar dan als 60 jarige sinds september vorig jaar.. Heel onrechtvaardig.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Siets
    18 dagen geleden

    Ivon, dat heeft het RIVM zo verzonnen. In alle uitingen in de media en ook door De Jonge zelf is bij wijze van spreken honderduizend keer ’60 tot en met 64′ gezegd en nooit iets over geboortejaren. Dus wie 65 jaar was op de dag van de 1e prik voelt zich daardoor al om te beginnen beduveld.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Siets
   meer dan een maand geleden

   Fijn die reacties al ketsen onze argumenten volledig af bij de officials. Voor het RIVM staat ‘uitnodigen’ gelijk aan een prik halen. Of die daadwerkelijk wordt gehaald, daar weet het RIVM niks van. Alleen de huisarts is op de hoogte. Dat er vele overblijven, blijkt wel uit de actie ‘Prullenbakvaccin’. De foto van die huisarts uit Zwolle was een prullenbak met allemaal AZ-vaccins. Dat vindt VWS niet fijn, die actie, want daaruit blijkt natuurlijk dat het vooral AZ-vaccins zijn die niet op gaan. Ook word ik een beetje onwel van dat credo ‘verspilling tegengaan’. Klinkt mooi, maar de reden blijft verhuld.
   Het verwoeste imago van AZ moet door de eigenwijze NLD overheid ten koste van ons worden opgepoetst. Dus stug doorgaan met uitnodigen versturen voor dit vaccin in de doelgroep 60 t/m 64 (opgerekt tot 65). Men mag als 60-minner vrijwillig AZ kiezen als men tekent bij de huisarts dat het voor eigen risico is, hoorde ik van mijn huisarts. Dan deze tekst geplukt uit het coronadashboard:
   “In de lijn van BioNTech/Pfizer is de vorm van de eerste afbeelding in dit artikel goed herkenbaar: een piek bij een nieuwe levering, dan een daling tot op of zelfs net onder het niveau van de normale veiligheidsvoorraad en daarna weer een nieuwe piek bij de volgende levering.
   Bij AstraZeneca zie je ook de nieuwe leveringen in de grafiek, maar daalt de beschikbare voorraad naar verwachting een aantal keren tot bijna nul. Voor dit vaccin worden in deze periode zo veel prikafspraken gemaakt, dat de hele veiligheidsvoorraad nodig is om iedereen te kunnen prikken. Dat betekent ook dat als in deze periode een nieuwe levering tegenvalt, het kan gebeuren dat prikafspraken niet door kunnen gaan. Dat is een risico dat op dit moment bewust wordt genomen om meer mensen sneller een prik te kunnen geven.” einde citaat. Vooral de zin: “Voor dit vaccin worden in deze periode zo veel prikafspraken gemaakt dat de hele veiligheidsvoorraad nodig om iedereen te kunnen prikken”. Nou ja! Er is een hele groep gegadigden ja, maar er zijn er velen die zich er niet mee laat prikken. Het komt mij voor als sluikreclame voor een vaccin met een verwoest imago. Nog even een correctie: f**ckcinatie moet zijn f**ckcinatiestrategie. Ik ben net als velen onder ons niet tegen vaccineren en vind het knap dat er zo snel ogenschijnlijk goede mRNA-vaccins zijn gemaakt. Weg met de vectorvaccins waarmee je een stukje coronavaccin krijgt ingespoten, corona krijgt van een beetje tot best heftig tot zeer ernstig tot mogelijk dood. De EU koerst niet alleen volledig op mRNA-vaccins, ze gaat ook geen AZ meer bestellen. Maar NLD moet vanuit koopmansgeest toch af van die met zoveel moeite binnengekomen vaccins. Ik vermoed dat niet wordt bijgehouden hoeveel AZ-vaccins ondanks acties om verspilling tegen te gaan in de prullenbak verdwijnen. Ik wens iedereen sterkte.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Voor mij is er nog hoop! https://ggdghor.nl/actueel-bericht/ggden-vaccineren-mensen-uit-medische-risicogroepen/ ik heb een medische indicatie en krijg elk jaar een griepprik. Pfizer of Moderna. Ik ben benieuwd.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    18 dagen geleden

    ik krijg ook elk jaar een griepprik op medische indicatie maar dat geldt niet voor de groep ’56-’60 blijkbaar . , die zijn uitgesloten

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Ericamilten
    18 dagen geleden

    Gisterenavond repte de Jonge in het journaal van RTL over de groep mensen die graag worden geprikt maar niet met Jansen of AstraZeniaca. Het zou op dit moment voor vertragingen zorgen als deze groep nu uitgenodigd zouden worden. Dat kan ik niet helemaal plaatsen. Gelukkig wordt het nu bij de minister ook duidelijk dat er nog een grote groep ongevaccineerden rondloopt. Er gloort een beetje hoop. We komen een beetje in beeld.
    Erica

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Siets
    18 dagen geleden

    Hoop doet leven. De Jonge noemt vandaag de voordringende studenten ‘eikels’, maar zij hebben hun prik wel binnen. Dan zou 86% van de 65-plussers zijn gevaccineerd. Maar voor mij draait alles om die leeftijd. Wie 65 was op het moment dat hij voor de 1e prik kon gaan (13 maart in mijn geval) en daarom niet ging in de veronderstelling dat hij, omdat hij 65 was aan de beurt zou komen nadat 1955 was gevaccineerd met Pfizer, heeft zich vergist. Ik maak maar een klein deel uit van de AZ-weigeraars die zich ook nog kan beroepen op het formele criterium van zijn leeftijd. Want allerwegen hoorde en hoor je nog dat het gaat om 60 tot en met 64-jarigen, alleen wie in 1956 is geboren is door het RIVM beschouwd als heel 2021 64 jaar te blijven! Als ik AZ had vertrouwd, had ik me er niet druk over gemaakt. Dus die argumenten van andere AZ-weigeraars heb ik ook. Maar vanaf het moment dat de criteria bekend werden was ik blij omdat ik 65 was en dacht Pfizer of Moderna te krijgen. Onze groep is echt maar heel klein, er zijn er ook die er geen punt van hebben gemaakt dat ze al 65 waren, en de GGD beschikt over alle (BSN-)gegevens zodat ze kunnen zien dat ik al voor de start van AZ-campagne half februari jl. 65 jaar ben geworden. Ik vind het nogal makkelijk afgedaan die studenten eikels te noemen als je zelf als eindverantwoordelijk minister onzorgvuldig omgaat met je eigen prikbeleid en het leeftijdscriterium door het RIVM laat vervangen door een geboortejarenmaatstaf. Nu leveringen Janssen zijn vertraagd heeft De Jonge weer een nieuw probleem. Dat raakt onze groep AZ-weigeraars direct in termen van wachten.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • AnnemieMH
    18 dagen geleden

    Kan zijn, maar partner uit 1958, heeft alleen een uitnodiging gehad van de huisarts voor AZ. En nee hij wilde die niet, maar een ander. Met een goede reden, maar ja telt niet bij de overheid. Er is nu geen mogelijkheid om Pfizer etc. te krijgen. Je kan nergens terecht. Volgends de GGD prikken huisartsen nu met Het Jansen vaccin, een rondje rond (eigen en andere ) huisartsen, om dit te vragen, is Nee daar prikken wij niet mee ZUCHT…..die muur is zo dik en hoog, of gek van te worden. Ook heeft hij nog een medische indicatie, maar ja weer het verhaal van de huisarts en AZ weer zucht……

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Siets
   meer dan een maand geleden

   Beste Hanna, Ben jij geboren tussen 1956 en 1960? Ik lees in de link die je doorstuurde wederom expliciet dat die mensen ALTIJD door de huisarts worden gevaccineerd en die heeft niets anders dan AstraZeneca in de aanbieding. Van de in 1961 tot en met 2003-geborenen krijgen nu degenen met een medisch risico die ook de griepprik krijgen voorrang.
   De hele persconferentie afgeluisterd. Er was zowaar een vraag (NRC geloof ik) over de 8000 mensen die de petitie hebben ondertekend omdat ze Pfizer of Moderna willen. Niks aan te doen, eten wat de pot schaft en achteraan sluiten in de rij, als driekwart is gevaccineerd, en dan wordt naar bevind van zaken gehandeld, reageerde meester De Jonge. Die zich wel zorgen maakt over mogelijk te geringe vaccinatiebereidheid onder jongeren, maar de jaargangen 1956 – 1960 die zich graag willen laten vaccineren maar niet met AZ laat zwemmen. Stijgende verbazing bij mij dat hij maar steeds rept over schaarse voorraad AZ, de prullenbakfoto van de huisarts in Zwolle met allemaal AZ-vaccins als een incidentje af doet. “Er is juist een tekort” etc. Heel veel huisartsen hebben hun eerste surplusvoorraad (te veel besteld en/ of weigeringen in de doelgroep) weggeprikt in anderen, zowel 60-minners als. 66-plussers die ook recht hadden op Pfizer, maar snelheid verkozen boven het betere vaccin. Die zijn er ook veel natuurlijk die zeggen ‘maakt mij niet uit, zet die prik er maar in’. Beide zijn voorbeelden van keuzes, die voor onze jaargangen niet geldt. Tenslotte: alsmaar ging het vanavond weer over ‘de 60 t/m 64 jarigen’ en niemand van de pers die benoemde dat dit niet klopt omdat het RIVM gemakshalve bij 1956 is begonnen, zonder escape voor diegenen die al 65 waren op de dag van uitnodiging en/of 1e prik. Fijne avond.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Hanna2977
    18 dagen geleden

    Siets, ik ben van 1960.
    Ik heb al van alles geprobeerd.
    Het verzoek van de specialist is mijn laatste hoop. Alleen heeft die muts het naar mij gestuurd en nu moet ik uitzoeken hoe ik die op de juiste plek krijg. Als ik niet met Pfizer of Moderna geprikt wordt ga ik uitzoeken hoe het juridisch zit nu ik een verzoek voor Pfizer heb. alle AZ vaccins mag de Jonge en Rutte in hun reet gooien. Wil ik evt wel doen.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Beste Siets
   Hier bij mij ook weer boosheid frustratie om die antwoorden van de jonge eten wat de pot schaft en achteraan sluiten.niet te geloven wat is dat een … ik kan die vent niet meer horen of zien.en nog steeds 60-64.terwijl er al een heleboel 65 zijn ondertussen.ik word ook steeds banger als al die versoepelijngen door gaan.we staan machteloos maar ik geef niet op.ik zal me nooit laten overhalen om az of jansen te nemen.(al is mijn omgeveing er niet mee eens)ik wil alleen maar pfizer of moderna waar ik recht op heb..
   Groetjes.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Jet Post
   18 dagen geleden

   Ik ben dan wel 60 jaar, dus net geboren in het ” verkeerde ” jaar. Om medische redenen mag ik geen AstraZenica. En ja hoor, volgens mij word je dan gelijk bestempeld als weigeraar, en inderdaad zoals je leest loop je tegen muren op waar niet door te komen is. Nu heb ik serieuze medische problemen en loop dus een groot risico als ik corona oploop. Zelf schat ik in dat ik een corona infectie niet zal overleven….😔. Maar goed, ik geloof niet dat minister de Jonge daar een boodschap aan heeft. Zoals gewoonlijk vond hij dat het bijna allemaal geweldig liep ( buiten de vertraging van het Janzen vaccin) maar de problemen worden weer niet opgelost, bestaan wij eigenlijk wel voor hem?

   Wordt er wel beseft op welke manier ik moet leven, tussen hoop en vrees. Dit roept al langer dan een jaar veel stress op, ook niet goed voor je lijf. Je leven is heel beperkt, ik kan al meer dan een jaar niet op visite bij familie, 1 keer het risico genomen om een nichtje te bezoeken die een gehandicapte baby had gekregen. De overige familie mag ook niet bij mij op bezoek komen en nu ze allemaal gevaccineerd zijn of binnenkort worden, ja het zal weer een K.T jaar worden, dus dank voor de ‘geweldige’ organisatie rondom het vaccineren!

   Na heel wat gebel vandaag, diverse keren GGD, landelijk nummer voor corona, diverse keren huisarts kom je gewoon niet verder. Ja ik moet maandag a.s het RIVM bellen voor een code gaf een mevrouw bij het landelijk nummer aan, zal het lukken…….?

   18 dagen geleden

   Geef een reactie