RegisterenInloggen
theonlyone
theonlyone
8 dagen geleden

Autoverzekering Centraal Beheer

8 dagen geleden

Met ingang van 3-6-2021 wordt mijn All-Risk autoverzekering van Centraal Beheer met 37,41% verhoogd wegens algemene ‘hogere kosten’ door uitkeringen en schades. Ook alle technische snufjes in auto’s zouden daar in meespelen waardoor reparaties veel duurder zouden zijn geworden. En dat is volgens de website nog exclusief Corona gerelateerde kosten. Die komen daar (wellicht later) nog bij. Mijn premie gaat hierdoor van € 55,71 naar € 76,55 per maand! Dat is wel héél erg veel premieverhoging, vindt u ook niet?

  • Bezorgde Nederlander
   8 dagen geleden

   Beste Theonlyone,
   Niet gepiest en toch nat.
   Dat is wel heel veel premieverhoging in een jaar.
   je zou toch denken met de vele lockdowns en BLIJF THUIS campagnes er weinig autoverkeer was en daardoor minder ongevallen, inbraken et cetera.
   De premies horen eigenlijk dan te dalen.
   Ik kreeg juist een lange brief van Achmea/ even Apeldoorn met een fijne mededeling dat mijn premie dit jaar niet verhoogd zou gaan worden, maar verlaagd. Dat is nog eens goed nieuws in deze rottijd.
   Bleek ik in plaats van 56,89 nu maar 56,88 te hoeven gaan betalen per maand.
   Wat een blamage voor Achmea, de brief en moeite kost meer dan geld dan die ene euro korting in de maand
   By the way ik zou van verzekeringsmaatschappij veranderen als ik u was, want dit is volgens mij nog niet eens toegestaan om een premie met 37,41 procent te verhogen.
   Succes.

   Met bezorgde groet,
   BN-er

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Debree
   8 dagen geleden

   U kunt gewoon opzeggen en een andere verzekering nemen. De mijne heeft vorig jaar 10% van de premie terug gestort. Daar was ik heel blij mee.

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

  • theonlyone
   5 dagen geleden

   Omdat CB eerst een vooraankondiging doet, zonder kosteninformatie, heb ik gebeld. Het blijkt te zitten in de zgn. ‘No-Claim beschermer’ die (van gratis) nu bijna 17 euro wordt. Wij hebben in januari een schade gehad en onze 26 schadevrije jaren zakt naar 10 schadevrije jaren. Dat geldt voor iedereen na de eerste schade, zelfs als je 50 schadevrije jaren hebt. Hiermee zak ik van (de maximale) trede 22 naar trede 16. De No-Claimbeschermer die eerst gratis was gaat nu dus bijna 17 euro kosten. Die heb ik nu opgezegd, omdat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen, zodat de maandelijkse premie zakt naar rond de 60 euro. Ik ben al 40+ jaren verzekerd bij CB maar de commercie heeft meedogenloos toegeslagen. Voorheen steeg de No-Claim korting met 10% per jaar, nu nog maar met 5% per jaar. En maar klagen dat het zo slecht gaat met de verzekeringsmaatschappijen. Kennelijk bedoelen zij dat de winst minder snel stijgt in plaats van het zogenaamde verlies wat gemaakt wordt. Maar ja, minder winst is óók verlies. Zo wordt er tegenwoordig gerekend. Waar is de tijd gebleven dat er maatschappijen waren ‘zonder winstoogmerk’ ???

   5 dagen geleden

   Geef een reactie