RegisterenInloggen
Justme58
Justme58
24 dagen geleden

AztraZeneca

24 dagen geleden

Tot mijn verbazing zie ik dat het onderwerp over aztrazenca waar veel op gereageerd werd, blijkbaar is verwijderd. Dat vind ik zeer vreemd want het is toch duidelijk dat dit onderwerp veel mensen tussen de 60 en 65 bezig houdt omdat deze mensen dus maar 2 opties hebben, vaccinatie met een vaccin waar heel veel onrust omheen is, of geen vaccinatie.
Ik vind dat ik het recht heb op een goed vaccin en het was geen advies van de gezondheidsraad om mensen tussen de 60 en 65 alleen maar dat vaccin aan te bieden. Er stond in dat mensen vanaf 60 jaar zoveel mogelijk van de beschikbare!!! vaccins moesten krijgen. En er is inmiddels genoeg Pfizer.

Dit stond er letterlijk in dat advies:

‘Gezien het hoge risico op ernstige ziekte en sterfte door COVID-19 bij ouderen vanaf 60 jaar,
adviseert de commissie, in lijn met eerdere adviezen,1,7-10 om zo veel mogelijk van de
beschikbare vaccins, inclusief dat van AstraZeneca, in te zetten bij ouderen vanaf 60 jaar en
hen zo snel mogelijk, van oud naar jong, te vaccineren. Volgens de commissie weegt bij
ouderen de gezondheidswinst die met vaccinatie van AstraZeneca te behalen is, op tegen het
risico van de bijwerking, ook gezien de huidige schaarste aan vaccins en huidige
epidemiologische situatie. De commissie zal de meldingen over de bijwerking van AstraZeneca
nauwlettend volgen en de leeftijdsgrenzen bijstellen als daar aanleiding voor is

  • Justme58
   24 dagen geleden

   Dus ik heb 2 vragen/klachten. Het verwijderen van een onderwerp door Max meldpunt waar veel informatie werd vermeld, en ik wil dus een ander vaccin dat AztraZeneca. En mijn huisarts was hierin zeer begripvol.

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Elsae
    24 dagen geleden

    Dit vind ik wel erg dat zulke goed geschreven stukken zomaar werden verwijderd. Ik heb me ook suf gezocht maar het lijkt echt weg, althans voor ons niet meer zichtbaar. Contact opnemen lijkt zinloos. Ik kon geruime tijd geen enkel bericht hier plaatsen en heb daar over gemaild maar nooit antwoord op gehad. Ineens kon ik weer plaatsen. Weet niet voor hoelang. Vreemd want ik schreef en zou nooit aso zaken schrijven dus daar lag het niet aan. Ik was gewoon ook ingelogd maar wat ik schreef kwam nergens te staan.. Ik hoop dat het verdwijnen van de grote informatie topic een foutje was en weer teruggezet wordt, anders vind ik het een zeer slecht teken van deze media.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Yvo 2020
   24 dagen geleden

   Wat mij bevreemd is dat de media helemaal geen aandacht schenkt aan deze grote groep die nu ongevaccineerd zijn terwijl we eerst bestempeld werden als hoge risicogroep. Wie je ook aanschrijft om hier aandacht aan te besteden, er komt geen reactie. Dus het verbaasd me niet dat (kritische) berichten verwijderd worden. Het is te gek voor woorden dat je in overleg met huisarts en specialist afziet van AstraZeneca, te boek staat als vaccinweigeraar en je verplicht wordt dit specifiek vaccin te nemen. 59 jarige mogen dit vaccin niet krijgen, ben je 60 MOET je dit vaccin nemen.

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   24 dagen geleden

   Justme, ik heb me ook tot gezocht en een mail naar contact gestuurd. Er stond al zoveel informatie op waar we met z’n allen ons best voor hebben gedaan. Ik voelde me hier begrepen.

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    24 dagen geleden

    Hanna2977..het zal mij benieuwen of ze reageren op die mail en wat hun verklaring dan is.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   24 dagen geleden

   Dat was mij vanmorgen ook meteen opgevallen.
   Ik dacht dat er misschien een uiterste houdbaarheidsdatum aan onderwerpen zit?
   Maar inderdaad, al die informatie daar is nu gewoon weg. Zonde 🙁

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   24 dagen geleden

   Misschien zit het nog ergens in het archief en kan het opnieuw geactiveerd worden?

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    24 dagen geleden

    Ik denk dat het bewust verwijderd is, we zeurden teveel denk ik. Er kwamen teveel reacties. Dus ik denk niet dat er nog iets terug te vinden is en dat misschien ook deze topic snel weg zal zijn. Dus als je interessante informatie krijgt dan maar snel kopiëren en plakken naar een document.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    24 dagen geleden

    Maar ik heb van dat verwijderde topic, alles doorgestuurd gekregen in email bedenk ik me, jullie ook toch? Gewoon weer hier plakken, je eigen meest belangrijkste stukken!
    Tis een ideetje.😀

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    24 dagen geleden

    Elsae, ik krijg ze ook via e-mail maar heb niet veel bewaard, dacht eea op het forum terug te kunnen lezen. Ik maak nu en map aan in mailbox waar ik ze ga opslaan.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    24 dagen geleden

    Jammer. Ik heb ze wél allemaal, maar dan van jullie. Eigen berichten krijg je niet binnen zag ik. Onbegrijpelijk dat de moderater de hele rits zo weggehaald heeft, waarom toch. 🤔 Het was zeer waardevolle info. Zo goed omschreven.😣

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   24 dagen geleden

   https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2021/04/09/inzet-astrazeneca-vaccin

   Dit is dus de link waar o.a. het document met het advies te downloaden is. Daar staat ook in dat de zeldzame bijwerkingen in Engeland bij mensen tussen de 18 en 79 jaar is gecontstateerd.
   Nu ben ik niet zo bang voor iets wat zeldzaam is maar er is gewoon teveel onrust om dit vaccin.
   De ene keer zeggen ze dat het niet geschikt is voor ouderen, dan ineens weer wel, ook dat het eerst maar voor 60% zou werken en dan later toch weer voor meer. Het zou niet zo goed werken tegen mutaties en dan ineens weer wel.
   Verder heeft dit bedrijf een fors strafblad omdat ze o.a. van andere medicijnen de ernstige bijwerkingen verzwegen, dat ze niet goedgekeurde medicijnen hebben verkocht en nog veel meer ellende. Ze hebben al miljoenen dollars aan boetes en smartengeld moeten betalen en er loopt nog een grote rechtszaak.
   Onbegrijpelijk dat men met zo’n bedrijf zaken doet en dat dit bedrijf in dit geval niet aansprakelijk gesteld kan worden voor dit vaccin.
   Het was ook nog eens de 1e keer dat dit bedrijf een vaccin ontwikkelde.

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    24 dagen geleden

    Justme,
    Ik heb gisteren, min of meer per ongeluk, ontdekt dat AstraZeneca sinds december vorig jaar een poging doet om een pharmaceutisch bedrijf in de US over te nemen.
    In zo’n situatie is een hoge aandeelprijs voor AZ van het grootste belang. Dus je kunt ervan uitgaan dat AZ alles was die prijs van de aandelen nadelig kan beïnvloeden heel snel de kop probeert in te drukken. Ik denk ook dat daarom Sir John Bell zo vaak heel agressief reageert op kritische opmerkingen.
    En inderdaad, het bedrijf os hier en daar behoorlijk omstreden.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    24 dagen geleden

    wat deze opmerking van je betreft: “Het was ook nog eens de 1e keer dat dit bedrijf een vaccin ontwikkelde.”

    Niet alleen dat. Maar dit bedrijf zonder enige ervaring op het gebied van vaccins maken, zag ook kans om als eerste met een vector-vaccin op de markt te komen, in recordtijd, met een absurd kleine testgroep in de fase 3 trial. In die trial zijn ook diverse fouten gemaakt, die er normaal toe zouden leiden dat de trial opnieuw zou moeten worden gedaan.
    Ook dat is een van de redenen waarom ik het geweigerd hebt.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   24 dagen geleden

   Wat het advies van de Gezondheidsraad betreft:

   “De minister van VWS heeft aan de Gezondheidsraad gevraagd te adviseren over het optimale interval tussen de twee doses. De raad stelt vast dat dit op basis van wetenschappelijke gegevens niet goed te zeggen is. Gegevens uit de wetenschappelijke studie voor toelating van het vaccin suggereren een toenemende bescherming bij een langer interval. Deze studie vertoont echter beperkingen waardoor aan de resultaten geen conclusies kunnen worden verbonden. Gegevens uit de praktijk van het vaccinatieprogramma over het optimale interval zijn nog niet beschikbaar. Daarom adviseert de Gezondheidsraad het interval aan te houden dat in de productinformatie staat: tussen vier en twaalf weken.”

   Zij zeggen dus dat ze er geen uitspraak over kunnen doen. De Jonge legt dat vervolgens uit op de door hem gewenste manier: datgene wat op elk gegeven moment past in wat hij wil.

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   24 dagen geleden

   WOW …. dit staat op de petitie onder “nieuws”:

   Ook Diederik Gommers vindt dat er keuzevrijheid voor groep 1956-1960 moet zijn!

   “Gommers vindt het belangrijk dat er meer flexibiliteit in de vaccinatiestrategie komt. “We krijgen nu echt veel vaccins en we zitten niet meer in een situatie waarbij mensen met een verhoogd risico voorrang moeten krijgen, die zijn allemaal al uitgenodigd.

   Om grote aantallen snel weg te werken is het natuurlijk makkelijker om gewoon te prikken op leeftijd, maar ik denk dat het moment nu is aangebroken om een beetje flexibel te worden. Zo ook bij de 60-65 jarigen die zich nu niet laten vaccineren omdat ze het Astra-vaccin niet willen. Ik vind dat gevaarlijk en zou graag zien dat die mensen mogen kiezen.””

   Ik zou bijna gaan janken … 😉

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   24 dagen geleden

   Interview met een topman van AstraZeneca (in het Engels):

   https://www.theguardian.com/business/2021/may/22/astrazeneca-chief-hits-back-at-armchair-generals-after-criticism

   Een van de meest opvallende uitspraken is deze:
   “But Soriot, the company’s CEO since 2012, insisted that evidence on efficacy collected in studies after the doses were approved showed it had “exactly the same result” as the Pfizer/BioNTech jab.”

   Het kan aan mij liggen, maar mijn eerste reactie is dan: “Dat dacht ik toch niet.”

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   24 dagen geleden

   Waarom stuurt Nederland 300.000 doses Pfizer naar de Antillen en niet de AZ? En nu ook nog eens vaccins naar Suriname, is niet bekend welke hier naar toe gaat. Janssen wordt gegeven aan de zeevaarders.

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   23 dagen geleden

   Ik weet niet uit mn hoofd of onderstaand artikel al geplaatst was in de spontaan verdwenen topic .
   21 mei.
   Voor het eerst sinds het begin van de vaccinatiecampagne in België wordt bij twee overlijdens een oorzakelijk verband met een coronavaccin waarschijnlijk geacht. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Het gaat in beide gevallen om Vaxzevria, de nieuwe naam van de entstof van AstraZeneca. De slachtoffers zijn twee vrouwen, een veertiger en een vijftiger.
   Rest van het verhaal staat hier
   https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/20/twee-overlijdens-houden-waarschijnlijk-verband-met-toediening-co/

   23 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   23 dagen geleden

   Elsae , Volgens mij is dat nog niet eerder geplaatst.

   Ik kom net een ander bericht tegen dat gehakt maakt van de eerder geplaatste opmerking van de topman van AstraZeneca: “But Soriot, the company’s CEO since 2012, insisted that evidence on efficacy collected in studies after the doses were approved showed it had “exactly the same result” as the Pfizer/BioNTech jab.”

   Dit veegt daar opnieuw de vloer mee aan:

   “Volgens het onderzoek van de PHE bleek het vaccin van Pfizer/BioNTech twee weken na de tweede dosis voor 88 procent doeltreffend tegen de ziekte die wordt veroorzaakt door de Indiase variant van het virus. Tegen de Britse variant is het middel voor 93 procent doeltreffend. Het inentingsmiddel van AstraZeneca bleek 60 procent effectief, tegen 66 procent voor de Britse variant.”

   Bron: https://www.hartvannederland.nl/coronavirus/pfizer-biontech-en-astrazeneca-werken-ook-tegen-indiase-variant

   Indiase variant: Pfizer 88%, AZ 60%
   Britse variant: Pfizer 93%, AZ 66%

   Niet bepaald “exactly the same result”, dacht ik zo?

   23 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   23 dagen geleden

   “De vaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca werken bijna net zo goed tegen de Indiase variant van het coronavirus als tegen de Britse mutant, meldt de Britse gezondheidsdienst Public Health England op basis van eigen onderzoek. Het vaccin van Pfizer bleek twee weken na de tweede dosis voor 88 procent doeltreffend tegen de Indiase variant van het virus. Tegen de Britse variant is het middel voor 93 procent doeltreffend. Het middel van AstraZeneca bleek zestig procent effectief, tegen 66 procent voor de Britse variant.”

   Volgens mij begrijpt Public Health England zelf niet helemaal wat ze beweren. Volgens mij is resp. 88% en 93% echt niet “bijna net zo goed” als 60% en 66%.

   23 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Johannab
   22 dagen geleden

   Fijn dat we weer een online zijn maar idd heel vreemd dat alles wat eerder gemaild is volledig is verdwenen 😓 . We worden echt op meerdere fronten tegengewerkt ! Petje af voor jullie dat jullie iedere keer zoveel informatie boven tafel halen !

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   22 dagen geleden

   Ik heb eens even opgezocht hoeveel mensen tussen de 60 en 65 jaar nu een vaccin moeten accepteren waar zoveel onrust omheen is. In Nederland wonen ongeveer 1.117.798 mensen tussen de 60 en 65 jaar. Zeker 30% van de opgeroepen mensen in deze leeftijdsgroep weigerde vaccinatie. Dat zijn ruim 335.000 mensen. Een aantal zal geweigerd hebben omdat ze helemaal niet gevaccineerd willen worden maar heel veel toch wel. Alleen willen deze mensen Pfizer of Moderna, omdat dit gewoon de beste bescherming biedt en veel minder heftige bijwerkingen geeft.
   Voorlopig krijgen deze mensen dus geen vaccin door de starre houding van Hugo de Jonge. Die zegt dat hij het advies van de gezondheidsraad volgt, maar zoals ik al schreef, het advies was om deze groep zo snel mogelijk met alle beschikbare vaccins te vaccineren. En inmiddels hebben ze genoeg Pfizer en er komt nog meer, dus hoog tijd om dit idiote beleid te veranderen.

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   22 dagen geleden

   Ik miste de meldingen al , blijkt het topic niet meer te bestaan..vreemd toch ..
   Jammer van al die belangrijke info die nu verloren is gegaan .
   Gelukkig zijn we er weer..
   Inmiddels zijn we niet meer de enige groep die een ander vaccin wil , de groep 67-68 krijgt geen abder dan Janssen, die velen ook niet willen

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   22 dagen geleden

   Tot op dit moment is dit het meest positieve bericht:

   “Gommers vindt het belangrijk dat er meer flexibiliteit in de vaccinatiestrategie komt. “We krijgen nu echt veel vaccins en we zitten niet meer in een situatie waarbij mensen met een verhoogd risico voorrang moeten krijgen, die zijn allemaal al uitgenodigd.

   Om grote aantallen snel weg te werken is het natuurlijk makkelijker om gewoon te prikken op leeftijd, maar ik denk dat het moment nu is aangebroken om een beetje flexibel te worden. Zo ook bij de 60-65 jarigen die zich nu niet laten vaccineren omdat ze het Astra-vaccin niet willen. Ik vind dat gevaarlijk en zou graag zien dat die mensen mogen kiezen.””

   Op de een of andere manier krijg ik toch de indruk dat de meningen over het algemeen wat genuanceerder worden. Dat meer mensen beginnen te begrijpen dat wij als groep geen angsthazen of paniekzaaiers zijn, maar mensen wiens leven en gezondheid ernstig in gevaar dreigt te komen wanneer we een vaccin krijgen opgedrongen waar voor onze groep ernstige gevaren aan (kunnen) kleven.
   Met name voor degenen onder ons die een medische geschiedenis hebben die voor jongere en ouder mensen reden is om Pfizer of Moderna te prikken.

   We hebben meer mensen nodig als Gommers die bereid zijn hun standpunt te wijzigen wanneer daar een goede aanleiding toe is. En die aanleiding is er wel degelijk.

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   22 dagen geleden

   De meest discriminerende regel uit het vaccinatieschema is deze:

   Andere medische risicogroepen

   Er zijn ook andere groepen mensen die vanwege hun medische achtergrond een grotere kans hebben om erg ziek te worden door corona, bijvoorbeeld mensen met diabetes. Dit zijn de mensen die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepprik. De mensen in deze groep die zijn geboren in 1961-2003 (mensen tussen de 18 en 60 jaar), krijgen in de eerste weken van mei 2021 een uitnodiging voor coronavaccinatie.

   Mensen geboren in van 1956 t/m 1960 met hetzelfde hoge risico en daarbij nog een verminderde weerstand vanwege hun leeftijd, krijgen geen beter vaccin.
   Dit MOET veranderen.

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   22 dagen geleden

   Preciies! Bij mensen van de geboortejaren 56-60 komen MINSTENS zoveel risicopatienten voor plus dat ze ouder zijn!

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   22 dagen geleden

   Nieuwe mail naar Gommers:

   “Veel mensen van 60 t/m 64 jaar zijn verheugd over uw oproep tot meer flexibiliteit in de Nederlandse vaccinatie strategie.

   U stelde o.a. (volgens een citaat):
   “Zo ook bij de 60-65 jarigen die zich nu niet laten vaccineren omdat ze het Astra-vaccin niet willen. Ik vind dat gevaarlijk en zou graag zien dat die mensen mogen kiezen.”

   Ik wil u nogmaals wijzen op een veel ernstiger probleem voor deze groep dan alleen maar “niet willen”.
   De huidige vaccinatie strategie kent een categorie “Andere medische risicogroepen” op basis waarvan men Pfizer/Moderna als vaccin toekent.
   Iedereen geboren voor 1956 komt automatisch in die categorie.
   Iedereen geboren na vanaf 1961 tot 2003 komt in die groep wanneer ze tot de griepprikgroep behoren.
   Niemand geboren van 1956 t/m 1960 kan in die groep komen, zelfs niet op medische indicatie.

   Wanneer u dus stelt dat het weigeren van vaccinatie met AstraZeneca in die groep gevaarlijk is, dan moet u zich realiseren dat deze specifieke groep geen beroep kan doen op een beter vaccin wanneer ze een medisch risico lopen, waar ieder ander in Nederland wel een beroep op kan doen.
   En dit laatste is voor velen in de groep 60-64 een veel groter gevaar dan het AstraZeneca vaccin weigeren.

   Maak u aub ook sterk voor dit enorme gevaar. “

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   22 dagen geleden
  • Hanna2977
   22 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    22 dagen geleden

    Elke keer weer dezelfde leugen:

    “Vandaag heeft de Gezondheidsraad mij het advies doen toekomen. De Gezondheidsraad adviseert het AstraZeneca-vaccin in te blijven zetten bij mensen van 60 jaar en ouder, en mensen onder de 60 jaar een ander vaccin aan te bieden. ”

    NAAST ALLE ANDERE VACCINS !!!!!!!!

    22 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   22 dagen geleden

   Antwoord op mijn mail aan Covid19vaccinatieburgervragen

   “Alleen met een brief van de specialist kunnen wij een ander vaccin voor u organiseren. Vragen over of aanmerkingen op het beleid kunt u richten aan het ministerie van VWS: https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier”

   terug gemaild:

   “Bedankt voor uw antwoord.Helaas moet ik constateren dat uw antwoord in feite onmogelijk is. U zegt:

   “Alleen met een brief van de specialist kunnen wij een ander vaccin voor u organiseren”

   De realiteit is deze:
   ZELFS met een brief van de specialist (of huisarts) kunnen mensen geboren tussen 1956-1960 GEEN ander vaccin krijgen. Die optie is voor deze groep volledig geblokkeerd.
   Mensen die toch kans hebben gezien een medische indicatie te krijgen worden bij de GGD gewoon weggestuurd op basis van hun geboortejaar.

   Graag uw reactie hierop.”

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    22 dagen geleden

    Inmiddels toch maar de specialist benaderd voor een medische indicatie.
    Wanneer ik die krijg en de GGD me gewoon wegstuurt heb ik in elk geval ammunitie om het RIVM mee om de oren te slaan 🙂

    22 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    22 dagen geleden

    Antwoord terug op mijn vraag om een reactie. HEEL NUTTIG, als het klopt:

    “De informatie die u heeft is niet volledig juist. Als wij een brief van een specialist krijgen via dit mailadres (níet zijnde de huisarts), dan kunnen we op basis van het advies van de specialist een ander vaccin voorschrijven.”

    Ik zou zeggen: voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit en op medische indicatie een ander vaccin zou moeten krijgen: PROBEREN!!!!

    22 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    22 dagen geleden

    Nog een aanvulling, ontvangen na een bedank mail:

    “Uw specialist moet in de mail/brief opnemen waarom u specifiek in aanmerking moet komen voor een mRNA.”

    22 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   22 dagen geleden

   Net maar de zoveelste mail gestuurd naar het RIVM, ik blijf dat doen tot ze mij kunnen overtuigen met goed onderbouwde argumenten die ik niet kan weerleggen dat ik alleen maar AztraZeneca zou kunnen krijgen.
   Dit is mijn mail:

   ‘Ik ben 62, wil gevaccineerd worden maar omdat ik tot de kwetsbare groep 60 plussers behoor (uw eigen woorden) wil ik het vaccin dat mij het beste beschermd. Ik wil geen AztraZeneca en Janssen.
   Maar het andere krijg ik dus niet omdat volgens Hugo de Jonge hij het advies van de Gezondheidsraad opvolgt.
   In dat advies staat dit:
   ‘Gezien het hoge risico op ernstige ziekte en sterfte door COVID-19 bij ouderen vanaf 60 jaar,
   adviseert de commissie, in lijn met eerdere adviezen,1,7-10 OM ZOVEEL MOGELIJK VAN DE BESCHIKBARE VACCINS, inclusief dat van AstraZeneca, in te zetten bij ouderen vanaf 60 jaar en hen zo snel mogelijk, van oud naar jong, te vaccineren.’
   Er staat helemaal niet in dat geadviseerd wordt om de groep tussen 60 en 65 alleen maar AztraZeneca te geven zoals dat nu gebeurt.
   Inmiddels zijn er genoeg vaccins van Pfizer dus eis ik dat ik het vaccin krijg wat het best beschermd. Ik citeer nog even de opmerking van Hugo de Jonge toen tijdens een debat gevraagd werd waarom 60 minners die dat wilden geen AztraZeneca konden krijgen. Zijn antwoord:
   “Waarom zouden ze, er zijn beter vaccins die sneller een hogere bescherming bieden” Dus hij erkend dat AZ een minder goed vaccin is.
   En ik vind dat ik als kwetsbare 60 plusser recht op op die betere vaccins.
   Ik wil graag een goed onderbouwde reactie want ik krijg steeds hetzelfde antwoord, dat het risico dat ik corona krijg en erg ziek wordt, groter is dan die ernstige zeldzame bijwerking van AztraZeneca en Janssen. Ik heb net zoveel kans op die bijwerking als jongere mensen, want in Engeland is die bijwerking ontdekt bij mensen tussen de 18 en 79 jaar, zowel mannen als vrouwen.
   Inmiddels is er een petitie die u niet kan zijn ontgaan en door meer dan 14.000 mensen is ondertekend. Een grote groep mensen is nu niet gevaccineerd door de starre houding van de overheid. Ik overweeg een rechtszaak.
   Graag uw onderbouwde reactie.

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    22 dagen geleden

    Justme, goed stuk. Staat geen woord Frans in. 🙂

    22 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    21 dagen geleden

    Ik krijg deze reactie,

    Geachte heer / mevrouw,

    Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om uw suggestie voor vaccineren met Pfizer in plaats van AstraZeneca onder de aandacht te brengen.

    Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

    Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.

    Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   22 dagen geleden

   Nieuws op de site van de petitie:

   Rechtszaak
   Er komen veel vragen binnen van mensen die als enige oplossing een rechtszaak (kort geding) zien.

   Minister de Jonge komt binnen nu en 2 dagen met een brief met daarin een oplossing voor de groep 1956-1960.

   Wat ons betreft kan dat maar één oplossing zijn namelijk het GGD programma open stellen voor iedereen die in die jaren geboren is en ze zo snel mogelijk met Pfizer/Moderna laten vaccineren zoals de Gezondheidsraad meermalen geadviseerd heeft!

   We rekenen op de minister dat hij voor deze oplossing kiest, de vertraging in deze groep heeft immers al veel te lang geduurd. Mocht hij niet dit besluit nemen dan gaan we ons met het kortgeding bezig houden maar we hopen dat dit niet nodig zal hoeven zijn.

   Teken en deel ondertussen zoveel mogelijk de petitie! https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/

   Samen Sterkt!

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   22 dagen geleden

   Misschien is het een idee, indien er een advocaat genomen wordt, terwijl dat niet via een rechtsbijstandsverzekering loopt, het rekeningnummer plus naam van het advocatenkantoor o.a. ook hier te melden, zodat iedereen die dat wil een bijdrage kan storten. 🤗

   Besta ik als AstraZeneca-weigeraar wel?

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   22 dagen geleden

   Een stukje uit de tekst van Paul Hekkens
   De werkzaamheid van AstraZeneca neemt af naarmate de leeftijd stijgt. Dat is de reden dat wie 65 jaar of ouder is een ander vaccin dan AstraZeneca krijgt aangeboden. Dat bij 65 jaar een grens wordt getrokken, betekent natuurlijk niet dat het vaccin net onder de 65 jaar meteen optimaal werkt. Ook wat dat betreft blijft het voor 60 tot 65-jarigen behelpen met AstraZeneca. Zie hier het hele artikel:

   Vergelijkend warenonderzoek wijst uit: Pfizer het beste voor 60 tot 65-jarigen

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   22 dagen geleden

   Ik heb ook nog even de redactie van het programma ‘Een vandaag’ het verzoek gestuurd om aandacht te besteden aan dit beleid van Hugo de Jonge.
   Natuurlijk heb ik aangehaald dat het advies van de Gezondheidsraad helemaal niet zegt dat wij alleen maar AZ moeten krijgen en ik heb zijn uitspraak dat er betere vaccins zijn die sneller een hogere werking bieden, ook even benoemd.

   Ze zullen wel niets doen maar niet geschoten is altijd mis.

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   21 dagen geleden

   Goede morgen,

   Er staat ook weer een berichtje over Gommers op de petitie.
   Het is uiteraard toeval dat dit nu al de tweede keer is kort nadat ik hem een mail gestuurd heb 🙂
   Geintje ….. er komen toch steeds meer berichten dat er wat scheurtjes komen in de starre houding.

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   21 dagen geleden

   Justme,

   Toch heb ik het gevoel dat er langzaam maar zeker steeds meer mensen onze kant beginnen te begrijpen. Beginnen te beseffen dat het gewoon niet kan om de meest kwetsbare mensen af te schepen met het slechtste vaccin. Dat he beleid van de regering helemaal niet conform de adviezen van de Gezondheidsraad is.

   Ik krijg toch wat hoop ….

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   21 dagen geleden

   Even wat cijfers. De groep 60-64 telt pakweg 1,1 miljoen mensen.

   Vaccinatiecijfers 6 januari t/m 16 mei 2021

   60-64-jarigen:
   Eerste dosis 60.773
   Tweede dosis 40.814

   Ja hoor, dat gaat geweldig.
   Kijk ook even naar de andere cijfers.

   90-plussers
   Eerste dosis 67.584
   Tweede dosis 61.386

   Er zijn zelfs meer mensen in de groep boven de 90 jaar gevaccineerd dan van 60-64!!!
   Werkelijk elke groep die al geruime tijd wordt gevaccineerd telt meer prikken dan 60-64.
   Zelfs al zou dat uitsluitend gebaseerd zijn op angst, dan NOG is dit schandalig en onaanvaardbaar. Een “angst” die zo diep geworteld zit moet je serieus nemen. Niet negeren of proberen weg te redeneren.

   Bron: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/cijfers-vaccinatieprogramma

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

  • BenC59
   21 dagen geleden

   Cool, de getallen die je hier noemt voor 40-64-jarigen zijn de prikken door de GGD.
   Onderaan in de tabel staan de (geschatte!) aantallen door de huisartsen. Per 23 mei:
   1.228.601 eerste prikken en 226.737 tweede prikken. Deze getallen zijn helaas niet opgesplitst naar leeftijd, maar het zullen hoofdzakelijk 60-64-jarigen zijn.

   Het meest opmerkelijke van de update per 23 mei zijn de grafieken voor de vaccinatiegraad die onder de tabel staan. De categorie 60-64-jarigen ontbreekt.
   Het RIVM geeft als toelichting:
   “De 60-64-jarigen worden voornamelijk door de huisarts gevaccineerd en zijn daarom niet in deze figuur opgenomen.”
   Dus of ze weten het niet, of ze willen het niet weten of wij mogen het niet weten.

   https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/cijfers-vaccinatieprogramma

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Hanna2977
    21 dagen geleden

    BenC, de getallen zijn gebaseerd op de groepen thuiswonende met down en de overgewicht BMI 40+, geboorte jaar 1956-1958 en enkelen van 1959. Ik ben van 1960 en heb nog geen uitnodiging.

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   21 dagen geleden

   Vandaag belde gespecialiseerd verpleegkundige van de vaatpoli eindelijk. Ze gaat uitzoeken of er een beleid is mbt ander vaccin. Ik begreep van haar dat ze zich er niet bezig hebben gehouden.Enkele collega’s hebben ook AZ gehad en 2 dagen bijwerkingen. Ik heb er uit moeten leggen dat het om de bescherming gaat gezien de aandoeningen. Ze dacht echt dat AZ een hoge bescherming heeft.
   Ze gaat navraag doen en als ik een indicatie voor Pfizer krijg deze naar mij opsturen.

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   21 dagen geleden

   Hanna, zie mijn eerdere reacties hierboven.
   Via Burgervragen van het RIVM kreeg ik de mededeling dat je je specialist (niet de huisarts) kunt vragen een brief met motivatie voor een prik met Pfizer/Moderna af te geven.
   De specialist moet die brief dan sturen naar diezelfde afdeling Burgervragen van het RIVM.
   Zij beoordelen de aanvraag en geven als ze ermee akkoord gaan een bewijs dat je Pfizer/Moderna moet krijgen.

   Ik kwam daar toevallig achter door allerlei mails. Ze hebben die optie wel verdraaid goed verstopt anders.
   Die aanvraag van mij ligt inmiddels bij de internist. Nu wachten wat die besluit.

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Hanna2977
    21 dagen geleden

    Cool, zij is de behandelend specialist (hoofdassistente)van de vaatchirurg (specialist) voor controle bezoeken. Zij is dan ook 1e aanspreekpunt.

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    21 dagen geleden

    Het punt is Hanna dat je specialist (als je die verwijzing krijgt) die naar het RIVM moet sturen. Het RIVM regelt dan dat je een mRNA vaccin krijgt. Mits de motivatie overtuigend is dan.
    Het mailadres is: Covid19vaccinatieburgervragen@rivm.nl

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    21 dagen geleden

    Cool, ik ben benieuwd of ik überhaupt een verwijzing krijg. Die specialisten hebben een hekel aan formulieren en brieven.

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    21 dagen geleden

    Hanna2977 ik ben heel benieuwd hoe de specialist dit gaat beargumenteren . En klopt wat he zegt, dat is ook mijn ervaring dat ze niet graag brieven schrijven, zei dan zoiets als; “ dan bellen ze me maar ‘ “ maar daar schieten we niets mee op

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   21 dagen geleden

   Vandaag las ik op de site van Omroep Brabant dat het OMT in het najaar een nieuwe golf verwacht. Dan vraag ik me af wat die vaccinaties dan voor zin hebben als ze daarmee bedoelen dat er dan weer maatregelen genomen moeten worden. Ik ben nog steeds geen complotdenker maar door dit soort berichten ga ik twijfelen aan die vaccins. Ze roepen wel dat het nu goed gaat en dat dit door de vaccins komt, maar vorig jaar ging het ook goed rond deze tijd, zonder vaccins. Als ze nu al gaan waarschuwen voor weer een golf in het najaar dan vraag ik me af of zij iets weten wat wij nog niet weten. Dat die vaccins niet zo zaligmakend zijn.
   Dat corona blijft is wel zeker maar als het straks iets is wat de vergelijken is met normale griep dan moeten ze stoppen met dit soort berichten want dit heeft een grote invloed de geloofwaardigheid en veel mensen worden hier bang van.

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    20 dagen geleden

    Justme,

    Dat die golf er komt is onvermijdelijk. dat is altijd zo geweest.
    Het grote verschil is dat tegen die tijd de meeste mensen gevaccineerd zijn En dat die golf dus klein zal zijn. Niet te vergelijken met een golf in een ongevaccineerde omgeving. De meeste mensen zullen goed gevaccineerd zijn en geen deel vormen van die golf.

    Denk aan een mazelenuitbraak in de Bible Belt. Zi’n golf beperkt zich voornamelijk tot die regio en zul je daarbuiten nauwelijks iets van zien.

    Het grote probleem dat wij als groep van 60-64 hebben is, dat door het onverantwoordelijke beleid van de Overheid, juist onze groep tijdens zo’n golf het meest kwetsbaar zal zijn. Degenen die inmiddels gekozen hebben om toch het AZ vaccin te nemen hebben dan nog steeds een kans van bijna 40% om “milde corona” te krijgen. En “mild” kan voor velen van ons heel gevaarlijk zijn, afhankelijk van onze gezondheidstoestand.

    Juist daarom MOET de Overheid nu echt vaart maken om juist deze groep zo snel mogelijk te gaan vaccineren met het BESTE vaccin, zodat wij, net als iedereen ouder dan wij, de best mogelijke bescherming krijgen. Dat is voor ons geen luxe, dat is noodzaak.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   20 dagen geleden

   Ik zit net het stuk te lezen op de petitie over het debat mbt AZ met Wilders.

   Uitspraken van De Jonge:

   “De komende weken gaan we bekijken of we het interval kunnen verkorten tussen de eerste en tweede prik met AstraZeneca. Daardoor hoop ik in ieder geval eerder klaar te zijn met die groep 60- tot 64-jarigen.”

   Eh … je bent niet eerder klaar met de groep 60-64 door sneller de tweede prik AZ te geven, want degenen die dat vaccin geweigerd hebben zullen blijven weigeren.
   Je creëert een groep zeer kwetsbare gevaccineerden in die leeftijdsgroep die voor 61% beschermd zijn tegen de ziekte, en dus nog steeds 39% kans hebben bij besmetting ziek te worden.
   Zouden zij gevaccineerd worden met Pfizer/Moderna dan is deze groep voor 95% beschermd.
   Door het beleid worden mensen in deze groep dus bewust blootgesteld aan een rest-risico om toch nog corona te krijgen dat 8x hoger ligt dan bij jongere, veelal gezonde mensen.
   Hoe valt dat te verdedigen als “beter” en “veiliger”?

   En deze:

   “Als ik nu zou zeggen “oké, meneer Wilders, ik begrijp het wel; we vinden het veilig, het is ook veilig, maar omdat mensen liever een ander vaccin hadden gehad, introduceren we een soort keuzeoptie voor de 60- tot 64-jarigen”, dan vertraag ik de vaccinatieoperatie. En dat moet ik niet doen, want dat betekent dat je voor de 60-plussers voor wie dit vaccin veilig en effectief is, een deel van de vaccins er uithaalt, omdat die mensen Pfizer willen hebben. Dat betekent vervolgens dat ik die Pfizer niet meer kan inzetten voor bijvoorbeeld de groep mensen met een medische indicatie. Kortom, in zijn totaliteit is dat een minder effectieve inzet, een minder efficiënte inzet. Daarmee vertraag ik dus de vaccinatiecampagne. Daar wil ik dat niet nu doen.”

   Hoezo vertraagt inzetten van Pfizer?Moderna de vaccinatievoortgang? Het zijn juist de berichten over AstraZeneca die de voortgang hebben vertraagd en dat nog steeds doen. Plus de leveringsproblemen. Wanneer de regering vanaf het eerste moment de optie van Pfizer/Moderna voor deze groep open had gehouden, dan zou de vaccinatie voor deze groep inmiddels vrijwel afgerond zijn. Juist door die actie van de Overheid heeft deze groep vertraging opgelopen en nog steeds wordt dit volledig genegeerd.
   En waarom wordt voor de gehele bevolking erkend dat medische indicatie het beste vaccin veresit voor de beste bescherming, maar nadrukkelijk NIET voor de groep 60-64. De Overheid ZELF heeft dit vangnet voor mensen die het beste NODIG hebben volledig geblokkeerd.

   De Overheid is verantwoordelijk voor zowel de grote groep mensen in deze leeftijdscategorie die op zeer goede gronden het AZ vaccin weigeren, als voor iedereen in die groep die door het ontbreken van een vangnet voor medische indicatie geen AZ vaccin MAG nemen en juist daardoor kwetsbaar blijft voor de, mogelijk dodelijke, gevolgen van een corona-infectie.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Hanna2977
    20 dagen geleden

    Justme, wat ik lees is dat de Jonge uiteindelijk zegt dat 60-64 jarige gezonde mensen zijn. Zij hebben blijkbaar geen medische problemen en dus geen medische indicatie.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   20 dagen geleden

   In Frankrijk zijn er de voorbije weken vier nieuwe gevallen opgetekend van bloedproblemen na een inenting met het vaccin van AstraZeneca.

   De Franse gezondheidsdiensten lieten maandag weten dat er in het land vier nieuwe gevallen werden vastgesteld van de zeldzame tromboses nadat patiënten ingeënt werden met een vaccin van AstraZeneca.
   De vier gevallen werden vastgesteld tussen 23 april en 6 mei, een vrij korte periode dus. Twee van de vier patiënten zijn overleden. Het gaat om drie vrouwen van 60 tot 80 jaar en een man van in de 50.|

   En stug blijven volhouden dat wij niet zoveel risico lopen.

   En dan het laatste nieuws over het Janssen vaccin:

   “België stopt met het inenten met het Janssen-vaccin van mensen van 40 jaar en jonger, nadat een vrouw in een Belgisch ziekenhuis was overleden. Het zou gaan om een vrouw met een buitenlandse nationaliteit, die in het buitenland werd gevaccineerd met het vaccin van Johnson & Johnson, het moederbedrijf van het Leidse Janssen. Dat heeft de Vlaamse minister van Volksgezondheid Wouter Beke bevestigd aan de redactie van nieuwszender VRT. Volgens de minister „wordt een verband gelegd tussen het overlijden en het vaccin.”

   „Het gaat om een vrouw jonger dan 40 jaar, daarom hebben we nu advies gevraagd aan het Europees Geneesmiddelenagentschap om de zaak verder te onderzoeken”, zegt Beke tegen VRT Nieuws. „Maar voor de brede bevolking hebben we beslist om het vaccin van Johnson & Johnson voorlopig niet meer toe te dienen aan mensen die 40 jaar of jonger zijn.”

   Ook al zoiets. Want dat zal voor iedereen een risico zijn. Ik moet er niet aan denken dat mijn 30 jarige dochter straks dat vaccin krijgt. Want Nederland maakt zich niet zo druk om wat dode mensen.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   20 dagen geleden

   Domper m.b.t. mijn aanvraag bij de specialist. Middels een telefoontje werd mij medegedeeld dat de internist die me heeft behandeld niet langer in het ziekenhuis werkt (in feite zijn beide behandelende internisten er niet meer) en dat ik sinds 2018/2019 niet meer onder behandeling ben.
   Tja dat laatste klopt, de ziekte begon namelijk weer op te laaien toen covid dat ook deed. Leek mij niet het juiste moment om in het ziekenhuis rond te gaan hangen.

   Dus weer terug naar af en in de wacht-op-enige-gezond-verstand-bij-de-overheid mode. 🙁

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    20 dagen geleden

    Cool met dat probleem zit ik ook: mijn specialist is ook door ziekte weg en heb geen nieuwe..

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    20 dagen geleden

    Micky Mae,

    Ik vond “niet meer onder behandeling sinds …” ook wel apart.
    Want sinds wanneer betekent dat dat de ziekte ook daadwerkelijk weg is?
    Ik heb in de aanvraag duidelijk aangegeven dat die momenteel actief is.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    20 dagen geleden

    Cool idd, ze kunnen dat onderscheid blijkbaar niet maken.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    20 dagen geleden

    Politici die beslissingen nemen over wetenschappelijke zaken (gezondheid in dit geval) dat is een instant-recept voor doffe ellende.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   20 dagen geleden

   Bericht op MaxVandaag. Dit blijkt een mix te zijn van waarheden en ongefundeerde misverstanden.

   Men meldt correct:
   “Bij het AstraZeneca-vaccin krijgt u ook 2 prikken, met 4 tot 12 weken ertussen. Vanaf 14 dagen na de tweede prik met AstraZeneca bent u maximaal beschermd. In het geval van AstraZeneca is de werkzaamheid 60 procent wat betreft het oplopen van Covid-19, maar meer dan 90 procent bij het voorkomen van ziekenhuisopname.”

   Dit 60% feitelijke immuniteit klopt. Maar: “…. meer dan 90 procent bij het voorkomen van ziekenhuisopname ….” geldt uiteraard alleen voor gezonde mensen. Voor mensen met een verminderde weerstand of bestaand ziektebeeld gaat dit echt niet op.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    20 dagen geleden

    Overigens: ik heb op dit artikel bovenstaande ook als reactie geplaatst.
    Misschien moeten we dat meer doen? Hier lezen ze niet.

    Toch een vaccin? Dit moet u weten

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    20 dagen geleden

    @ Cool
    Ik heb ook een reactie geplaatst en ik heb deze Dr.Ted ook via Twitter deze vragen gesteld.
    Maar ze zullen onze groep wel weer negeren zoals altijd het geval is.

    Ik denk dat dit topic binnenkort ook wel weer verwijderd zal worden.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    20 dagen geleden

    goede reactie justme …. aangezien er geen afdoende antwoord op is, neem ik ook aan dat die er waarschijnlijk niet komt.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    20 dagen geleden

    Zoals te verwachten had Dr. Ted totaal geen aandacht voor onze groep. Het enige wat ie zei was dat je beter nu een vaccin kan nemen de helpt dan een paar maanden wachten.
    Dr. Ted zal zelf wel Pfizer hebben gehad en dan is het makkelijk praten.
    Niets over het feit dat AZ minder bescherming zou bieden en waarschijnlijk niet tegen mutaties helpt. Niets over wat ik hem gevraagd had. Geen enkel antwoord.
    Ben ik blij dat hij mijn huisarts niet is.
    Wel even aandacht voor het overlijden van een jonge vrouw in Belgie na vaccinatie met Janssen. Maar dat vond ie dus ook niet zo belangrijk. Daar werd ook heel snel overheen gepraat.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   20 dagen geleden

   Jenny is boos … terecht.
   Zie het nieuws op de petitie.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   20 dagen geleden

   Zeer terecht!! We worden aan ons lot overgelaten!
   De versoepelingen vind ik heel beangstigend , . Ook al hadden we AZ wel genomen had ik me nog niet genoeg beschermd gevoeld

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    20 dagen geleden

    Micky Mae, niet alleen zal niemand van ons zich echt beschermd voelen.
    Met de immuniteit die AZ ons biedt zullen wij, samen met de meeste zorgmedewerkers nota bene, feitelijk een broedplaats worden voor de nieuwe varianten.
    Hoe groot is de kans dat wij in staat zullen zijn te reizen? In de US worden mensen die gevaccineerd zijn met AZ als “ongevaccineerd” beschouwd.
    We worden op een ongelooflijke, achterbakse en uiterst gevaarlijke wijze gediscrimineerd. Waarom? Omdat we de pech hebben in een van de 5 jaren geboren te zijn die de minister blijkbaar heeft uitgekozen als “onbelangrijk”.
    Niet alleen Jenny is boos.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    20 dagen geleden

    Cool helemaal met je eens ! Ik voel me steeds opgefokt van boosheid hierover, zo onrechtvaardig!!

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    20 dagen geleden

    We zouden een “war-name” moeten aannemen.
    The Disposables lijkt me wel iets. 😉
    Dat geeft aardig weer hoe onze groep blijkbaar door de minister word gezien.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   19 dagen geleden

   Goede morgen,
   Het verhaal van Mirjam op de petitie had ik kunnen schrijven. En mensen zoals zij zijn er in onze leeftijdsgroep duizenden, tienduizenden, waarschijnlijk zelfs honderdduizenden.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   19 dagen geleden

   Ik doe altijd mee met de opiniepeiling van Een Vandaag. Onlangs ook een vragenlijst waar o.a. de vaccinatiebereidheid werd onderzocht.
   Uiteraard ben ik daar ook duidelijk in geweest, wel vaccineren maar geen AZ. Er zijn meerdere signalen van mensen die zo denken, dat was natuurlijk allang duidelijk. Ook de sociale druk wordt hier benoemd, en dat mensen denken dat de vaccinaties werken want ze zien het effect van teruglopende besmettingen. Ze vergeten dan wel dat vorig jaar de besmettingen ook fors terugliepen rond deze tijd. Dus daar heb ik twijfels over. De tijd zal het leren. Dat ik voorlopig niet gevaccineerd wordt vind ik voor mij niet zo erg. Ik hoef niet naar het buitenland, naar concerten, ik hou niet van winkelen. Ik trek graag de natuur in met mijn zus die ook AztraZeneca geweigerd heeft. Ik heb geen onderliggende aandoeningen waardoor ik vind dat ik voorrang zou moeten krijgen. Dus ik wacht, en wie weet ben ik straks wel blij dat ik gewacht heb. Ik kijk ook breder dan steeds die aantal opnames, besmettingen enz. De kans dat je iets anders krijgt, kanker, herseninfarct, Alzheimer, Parkinson, hartaanval, is zoveel groter dan Corona. Ik heb geen zin meer om me bang te laten maken want als ze de dagelijks zouden melden hoeveel mensen er zijn getroffen/overleden als gevolg van andere aandoeningen dan Corona, dan krijg je een veelvoud van de coronagevallen. Ik onderschat corona niet maar heb ook al voor mezelf besloten dat ik niet op een IC wil belanden om er als kasplantje weer uit te komen. Men zegt (en dat zei ook die dr Ted in een reactie aan mij op Twitter) dat de kans dat je een trombose krijgt van corona ook groot is. Deze Dr. Ter weet zeker niet dat iedereen die op de IC ligt of heeft gelegen grote kans heeft op Trombose, dat heb je zelfs al als je in het gips moet voor een gebroken been, dan moet je al bloedverdunners gebruiken. En als je aan de beademing hebt gelegen, dan heb je altijd longschade. Dat wordt nu aan corona gerelateerd en daar zal je zeker schade aan kunnen overhouden maar nogmaals, aan de beademing betekent longschade. Geen arts die dat kan ontkennen. En dat je moe bent na opname en spierkracht kwijt bent dat is vaak ook een gevolg van langdurige ziekenhuisopname.
   Maar we worden maar banger en banger gemaakt zodat we ons laten vaccineren met een twijfelachtig vaccin als AztraZeneca of Janssen. Er is al een nieuwe topic hier over een iemand die nu Janssen krijgt en dat niet wil. Als die groep groter wordt en dus ook wil kiezen zal deze overheid toch overstag moeten gaan. Doen ze dat niet dan verliezen ze voor mij hun geloofwaardigheid in wat ze zeggen, dat ze zo snel mogelijk iedereen gevaccineerd willen hebben.

   Dit is de link van de uitslag van dat opiniepanel, iedereen kan zich daarvoor aanmelden. het zijn vaak interessante onderwerpen waar ze vragen over hebben.

   https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/steeds-meer-mensen-willen-nu-toch-een-vaccinatie-tegen-corona-dit-is-waarom/

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Justme,
    Wat ik eigenlijk mis in de grafiek “vaccinatiebereidheid” is een leeftijdsindicatie.
    Ik ben er behoorlijk zeker van dat die het laagst is in de leeftijdsgroep 60-64.
    Een enorm deel van de “weigeraars” in die leeftijdsgroep zal geen enkel bezwaar hebben tegen vaccinatie met Pfizer/Moderna. Integendeel.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    19 dagen geleden

    Er komt een volgende groep weigeraars aan, de groep die Janssen krijgt en die dus ook geen 2e rangs vaccin willen.
    Als die groep ook heel groot wordt dan zal de overheid echt iets moeten veranderen aan hun beleid, en nu ook in België een jonge vrouw is overleden is na vaccinatie met Janssen en het zeer waarschijnlijk is dat zij is overleden door dat vaccin, en België daarom al besloten heeft om boven de 40 geen Janssen meer te prikken, zullen ook meer Nederlanders dit gaan weigeren, en terecht want deze leeftijdsgroep loopt veel minder risico om ernstig ziek te worden van Corona dus dat vaccin is enger voor hen.
    Maar het enige wat Nederland doet is dreigen “geen prik, dan mag je straks niks meer” Als je zo een vaccin moet ‘verkopen’ dan is dat diep triest.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Justme,

    Klopt. Eigenlijk een beetje jammer dat het Janssen vaccin gaat lijden onder de wijze waarop AZ omgaat met de waarheid. Janssen is wat dat betreft wel betrouwbaar bezig.
    Effectief staat het zo ongeveer op hetzelfde niveau als AZ, maar het heeft het enorme voordeel dat er maar 1 prik nodig is om dezelfde effectiviteit te bereiken als AZ pas met de tweede bereikt.
    Het risico dat je na de eerste prik met AZ zoveel bijwerkingen hebt dat je de tweede niet kunt/wilt nemen vervalt daarmee.

    Feit blijft dat voor iedereen in de griepprikgroep door de Gezondheidsraad Pfizer/Moderna wordt aanbevolen. Hoe vaak De Jonge dat feit ook negeert, dat feit bestaat. En het wordt tijd dat daarnaar gehandeld wordt. Hoog tijd.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    19 dagen geleden

    Ik weet niet of Janssen zo veilig en goed is. Amerika is ermee gestopt want zij hebben al meer gevallen van ernstige bijwerkingen.
    En ik las vandaag dat ook Janssen ineens problemen heeft met levering.
    Pfizer kan zoveel leveren dat ik niet snap dat ze, net zoals een aantal andere landen, alleen maar Pfizer/Moderna gaan prikken en eventueel de mensen die dat willen, met Janssen of AZ.
    De vaccinatiebereidheid zal omhoog schieten aangezien het ook de best beschermende vaccins zijn. Maar daar denken ze bij de overheid niet aan. Ze sturen Pfizer naar het buitenland om hier in Nederland een grote groep de mindere vaccins te geven. En de Jonge en zijn bende zullen zelf wel zorgen dat ze Pfizer krijgen (als ze zich al laten vaccineren)
    Ze zoeken het maar lekker uit in Den Haag.
    In het najaar zal blijken of en welke vaccins helpen. Om nu te roepen dat we allemaal kunnen zien dat het zo goed gaat door de vaccinaties is echt onzin, want nogmaals, het ging vorig jaar ook goed rond deze tijd, zonder vaccins. En als het OMT al zegt dat een 4e golf in het najaar niet uitgesloten is dan ga ik me afvragen wat zij inmiddels weten en wij nog niet.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Justme, ik ben het helemaal met je eens hoor. Ik wilde alleen maar aangeven dat, wanneer je toch geen bezwaar hebt voor een ander vaccin dan een mRNA vaccin, Janssen de beste keus is, vooral vanwege die ene prik, maar ook omdat Janssen een stuk eerlijker is over bijwerkingen dan AZ.
    Van alle vector-vaccins die nu beschikbaar zijn lijkt Janssen dan toch de beste.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Aanvullend: Puur praktisch gezien is Janssen het ideale vaccin voor afgelegen gebieden, waar mensen moeilijk bereikbaar zijn.
    Die hebben vaak de mogelijkheden niet om de mRNA vaccins voldoende te koelen, evenmin als de organisatie die komt kijken bij de noodzaak van meer dan één prik.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    19 dagen geleden

    Justme, de EU bestelt de vaccins en bepaalt hoeveel elk/welk land krijgt.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   19 dagen geleden

   AZ en Janssen zijn bijna hetzelfde. Janssen heeft 2 voordelen tov AZ: 1 prik en hogere bescherming.

   Cool, en toch hebben de Antillen Pfizer gekregen. 300.000 zijn er vanuit Nederland zeker naar toe. Onbegrijpelijk. Diverse landen vragen om vaccins maar willen geen AZ.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   19 dagen geleden

   De lange brief van Marja op de petitie: respect!!!!
   Je verwoordt het perfect.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   19 dagen geleden

   Nu in het nieuws dat mensen zelf hun vaccin willen kiezen maar de minister houdt nog steeds vast aan ” prikken wat de pot schaft”
   “De keuzemogekheid komt er nu nog niet ”
   Hij wil “vaart maken ”
   mist hij niet iets ?

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Micky Mae, wat mist hij eigenlijk niet?
    Gevoel in elk geval. Het vermogen om objectief te luisteren zeker. Flexibiliteit is eng.
    Ongelijk toegeven is gezichtverlies. De realiteit aanvaarden is not done.
    De lijst is bijna eindeloos.

    En voor wat betreft kiezen: er 1s voldoende vaccin beschikbaar om dat zonder welke vertraging dan ook door te voeren. Gewoon via de al bekende website om een afspraak te maken de jaren 56 t/m 60 toevoegen. Mensen die AZ willen kunnen hun huisarts inlichten. Fluitje van een cent.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   19 dagen geleden

   Vaccinatie percentages EU per land:
   https://www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/

   Nederland bungelt op de 10e plaats van onderen.
   Landen die het slechter doen: Tsjechië, Noorwegen, Slowakije, Ierland, Kroatië, Roemenië, Letland, Rusland en Bulgarije.
   Hoe zou dat komen?

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Een pandemie als deze, door een tot nu toe onbekend virus, waarbij continue nieuwe informatie beschikbaar komt, vereist vooral dat degenen die de wijze van aanpak bepalen het vermogen bezitten om in te spelen op steeds veranderende omstandigheden en feiten. Flexibiliteit dus.
    Ik denk dat we mogen vaststellen er bij de De Jonge een absoluut gebrek is aan dit vermogen.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   19 dagen geleden

   https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5233327/zelf-kiezen-vaccin-corona-covid-enquete-dvj

   Bijna twee derde van de Nederlanders (64 procent) vindt dat iedereen zelf zou moeten kunnen kiezen met welk coronavaccin hij of zij wordt ingeënt.

   Zoals ik eerder al dacht te constateren: het begrip voor weigering is duidelijk aan het stijgen.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   19 dagen geleden

   En na mijn zoveelste mail naar het Ministerie van Volksgezondheid weer de zoveelste nietszeggende reactie. Maar daar stond dus in dat een groep artsen en experts van de gezondheidsraad bepalen welk vaccin geschikt is voor welke doelgroep. En daar heb ik dus weer op gereageerd omdat in het advies van de gezondheidsraad helemaal niet staat dat wij alleen maar AZ moeten krijgen.

   Ik heb dus geschreven dat ze blijkbaar dan zelf niet op de hoogte zijn van dat advies en heb de tekst van dat advies gekopieerd met het verzoek hierop te reageren. Dat dus gezegd was dat 60 plussers zoveel mogelijk te vaccineren met alle beschikbare vaccins inclusief AztraZeneca.
   Ik heb de nadruk gelegd op álle beschikbare vaccins met uitroeptekens.

   Ook ik heb ik geschreven dat Diederik Gommers zegt dat we moeten kunnen kiezen en dat er genoeg vaccins zijn om die mogelijkheid te bieden.

   En verder heb ik geschreven dat ik niet meer geloof dat de overheid het belangrijk vindt om dit virus terug te dringen als men de kwetsbare mensen tussen 60 en 65 een vaccin geeft wat 35% minder effectief is dan Pfizer of Moderna en dat het ook minder veilig is omdat er onlangs in Frankrijk weer 3 vrouwen die ‘zeldzame’ trombose hebben gehad en dat deze vrouwen allemaal tussen de 60 en de 80 waren en in dezelfde korte periode tussen 23 april en 6 mei gevaccineerd waren met AztraZeneca.
   En ik heb hen natuurlijk om een reactie gevraagd en erbij gezegd dat het niet weer dezelfde nietszeggende reactie moet zijn maar een antwoord op mijn opmerkingen.

   Ik blijf ze bombarderen met vragen want ik kan bewijzen dat wat zij ervan maken niet klopt, en zij moeten maar eens vertellen waarom zij het advies van de Gezondheidsraad niet opvolgen ook het advies van Diederik Gommers blijkbaar negeren.

   En nu maar weer afwachten.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    In het artikel dat ik hierboven linkte komt nog eens de opmerking van De Jonge aan bod:

    “Het lijkt er niet op dat zelf je vaccin kiezen op korte termijn mogelijk wordt in Nederland. “Op dit moment is het vooral zaak dat we tempo blijven maken en het tempo is het meest gediend bij prikken wat de pot schaft”, zegt Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.”

    De Jonge moet eens in zijn keuken gaan kijken. Want de pot schaft een verrekte hoop mRNA vaccins. Wanneer de kok gaat beslist wat de klanten mogen eten leidt dat onvermijdelijk tot lege tafels. De klanten lopen dan namelijk weg.
    En dat is precies wat De Jonge met deze stompzinnige actie bereikt: dat mensen weglopen. En dat is niet de schuld van de klanten, maar de schuld van de kok. Laten de mensen zelf beslissen wat de uit de keuken willen krijgen. dan hoeven de kelners hun energie niet te steken in het ompraten van de klanten om toch maar te eten wat de kok wil. En dan loopt alles gegarandeerd veel soepeler.

    Flexibiliteit leidt niet tot vertraging, vasthouden aan een plan dat bewezen heeft niet te werken wel.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    19 dagen geleden

    Cool,

    Ik krijg het gevoel dat we een experiment zijn, een soort testgroep. Als je een bepaalde leeftijdsgroep allemaal hetzelfde vaccin geeft, dan kunnen ze straks zien wat de effecten zijn van dat vaccin.
    En de groep loopt dan straks een risico als blijkt dat AZ echt niet zo effectief is en misschien ook niet werkt tegen mutaties.
    Het is maar een hersenspinsel van mij maar het zou me niets verbazen dat dat de reden is dat ze zo star blijven weigeren ons iets anders te geven.
    Want zoals je zegt, er is genoeg voorraad van Pfizer en Moderna.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Justme,
    Ik vrees dat het gewoon botte stompzinnigheid en koppige eigendunk is.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    19 dagen geleden

    Cool dat heb je prima verwoord!

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    19 dagen geleden

    Wat mij echter nog het meest verbaasd is dat de Gezondheidsraad niet luid en duidelijk en publiekelijk te kennen geeft dat De Jonge glashard zit te liegen elke keer wanneer hij claimt dat zijn schema gebaseerd is op het advies van de Gezondheidsraad.

    Wat totaal niet strookt met de bewering van De Jonge is zijn laatste actie om de tweede prik van AZ naar voren te schuiven.
    Hoe kan hij het ene moment beweren dat de mRNA vaccins ook voor 60-65 beschikbaar te stellen “hem” zou vertragen …. om vervolgens zomaar even een enorm ingrijpende wijziging door te voeren door die tweede prik van AZ weken naar voren te schuiven? Dat levert logisch gezien veel meer vertraging op. Zeker omdat de huisartsen daar totaal niet op voorbereid waren.
    Laten we het maar gewoon ronduit zeggen: De Jonge heeft echt geen flauw idee waar hij mee bezig is.

    [ ] Geschikt
    [X] Ongeschikt

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   19 dagen geleden

   Heb vandaag een medische verklaring met aanbeveling voor Pfizer gekregen. Maar ze heeft het naar mij gestuurd. Morgen maar even met GGD bellen of ik een afspraak kan maken of dat ik hem moet doorsturen.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    18 dagen geleden

    Hanna,

    Volgens het RIVM zijn zei de enigen die dat voor je kunnen realiseren. En het moe door de specialist direct naar hen toe gestuurd worden. Werd door hen specifiek vermeld:

    “De informatie die u heeft is niet volledig juist. Als wij een brief van een specialist krijgen via dit mailadres (níet zijnde de huisarts), dan kunnen we op basis van het advies van de specialist een ander vaccin voorschrijven.”

    Dit is het mailadres: Covid19vaccinatieburgervragen@rivm.nl

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    18 dagen geleden

    PS: net wakker en net aan mijn eerste koffie, sorry voor de rare typefouten. 🙂

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    18 dagen geleden

    Dank je Cool. Ik had haar het mailadres nog nagestuurd. Heb net gescand en 5x geprint. Zal bellen en doorsturen naar RIVM.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    18 dagen geleden

    Ik hoop dat het je lukt.
    Helaas kreeg ik bericht dat de internist die mij behandeld heeft niet meer in dat ziekenhuis werkt (dat was de tweede internist, de eerste keer had ik een andere die er ook niet meer is).
    Daarnaast ben ik “niet meer onder behandeling sinds 2018/019”. Tja, omdat ze feitelijk niets meer kunnen doen. Betekent dat dat de ziekte zomaar opeens niet meer bestaat?
    Anyway: ik krijg dus geen medische indicatie van de specialist. Voorlopig ga ik dus maar uit van plan B: vaccinatie in Frankrijk deze zomer.
    Tenzij er een wonder gebeurt en De Jonge besluit ons toch een mRNA vaccin als optie te geven.
    Voorlopig lijkt plan B me waarschijnlijker.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    18 dagen geleden

    Herken het: ook niet meer onder behanding maar het is niet over! Huisarts wil niet meewerken, zegt datvze niets kunnen en dat AZ een prima vaccin is, Ik vrees dat er voor mij niets anders overblijft dan ongevaccineerd te blijven tot de minister anders besluit , heb er zo n stress van zeker nu met die komende versoepelingen ..

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    18 dagen geleden

    Dit mailadres is niet juist.
    Deze is voor algemene vragen van de burger aan het RIVM over vaccinatie.
    De huisarts schijnt een speciaal nummer te hebben om med.indicatie te melden en te bespreken.. Zojuist een bericht gekregen dat de brief naar de huisarts is gestuurd.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    18 dagen geleden

    Raar, ik heb de exacte tekst in de mail hierover geplaatst.
    Blijkbaar weten ze het bij het RIVM ook niet.
    Sowieso belachelijk dat deze (mogelijke) optie zo verschrikkelijk goed verborgen is.
    Laat ons even weten hoe het verder gaat.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   19 dagen geleden

   Hij is blijkbaar bang dat zijn vaccinatie plan in de soep loopt. Dat is het enige. Hij kan niet plannen. 60-64 loopt via de huisarts, die hoeft hij dus niet te plannen want die moet zelf maar zien hoe die zich redt met vaccineren en de constant bezette telefoon, je kunt niet eens een afspraak maken, er zijn zoveel wachtenden voor dat het antwoordbandje het niet aan kan.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   18 dagen geleden

   En om nog even te benadrukken hoeveel verwarring er heerst rond de interval tussen doses van AZ:

   “Thailand will extend the gap between the first and second doses of AstraZeneca’s (AZN.L) COVID-19 vaccine to 16 weeks, in an effort to inoculate more people faster, a senior health official said on Monday.

   The plan follows a similar decision by Spain to stretch the gap between two AstraZeneca doses to 16 weeks, which is beyond the 12 weeks maximum interval approved by the European Medicines Agency. A 16-week interval has not been tested in human trials.”

   De informatie uit rapporten is zo tegenstrijdig dat niemand feitelijk nog weet wat er wel of niet kan. Laat staan wat de beste interval tussen doses is.
   Dat is AZ: een en al vaagheid, tegenstrijdige berichten en noodgedwongen acties van landen die feitelijk nergens op gebaseerd zijn. Ik bedank ervoor.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   18 dagen geleden

   Ik heb begrepen dat de werking bij 12 weken afneemt de 2e is om de 1e een boost te geven.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    18 dagen geleden

    Hanna, het grootste probleem dat ik met AstraZeneca heb is dat er continue op de “juiste” momenten de “juiste” informatie wordt gegeven uit “nieuwe” onderzoeken die echter nog “niet bevestigd” zijn.
    Het lijkt één grote propaganda-machine die op elk willekeurig moment precies die informatie ophoest die een bepaalde afnemer graag wil horen

    Wil de klant snel vaccineren, dan is 12 weken of meer interval echt de beste.
    Wil de klant snel het tweede shot zetten, dan blijkt opeens dat 4 weken geweldig is.
    Het bedrijf is gewoon totaal ongeloofwaardig geworden.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   18 dagen geleden

   Hanna, wat die boost betreft:
   Je lichaam “leert” van een vaccin om een bedreiging te herkennen en hoe die te bestrijden.
   Maar eigenlijk net als iets wat je één keer gedaan hebt, wordt die kennis minder direct toegankelijk. zeker wanneer je verwacht die nooit meer nodig te hebben.
   Na een “boost” die feitelijk een tweede keer dezelfde bedreiging is, wordt de opgedane kennis weer boven water gehaald en krijgt min of meer een hogere prioriteit: “hee, dit is al de tweede keer, die moet ik onthouden”. Dat effect.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    18 dagen geleden

    Justme,

    Feitelijk is die bijwerking inderdaad (nog) zeldzaam. Maar het is wel een dodelijke bijwerking. En zelfs als je die overleeft is er waarschijnlijk levenslange schade aangericht. Door het vaccin in plaats van door het virus. Ik kan dat niet echt als “winst” zien.
    Als je daarnaast gaat kijken naar de talloze mensen die heel zware bijwerkingen melden die vanaf het moment van prikken tot op heden lijken aan te houden.
    Mensen die al maandenlang bijna ondraaglijke problemen melden. Word je ook niet vrolijk van. Niemand kan nog zeggen hoe lang die problemen aanhouden,, dan moet je je afvragen of die mogelijk in enkele gevallen permanent zullen zijn.
    Ook van de trombose gevallen is nog onbekend hoe lang na de vaccinatie die kunnen opduiken.

    Ik zal dit vaccin blijven weigeren. Hoe lang het ook duurt voordat ik een beter kan krijgen.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    18 dagen geleden

    Ik blijf dit ook weigeren.
    Ook al wordt mij nooit een alternatief aangeboden.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   18 dagen geleden

   ook leuk —> not

   “Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Ulm in Duitsland hebben onzuiverheden ontdekt in het vaccin van fabrikant AstraZeneca. Of deze verontreinigingen de werkzaamheid van het vaccin beïnvloeden of dat er een verband is met heftige bijwerkingen weten de onderzoekers niet. Dit willen ze ophelderden in verder onderzoek.

   Het aantal eiwitten per vaccindosis was echter aanzienlijk hoger dan de verwachte hoeveelheid. De Duitsers troffen menselijke en virale proteïnen aan, vooral zogenaamde heat shock-proteïnen. Cellen produceren deze eiwitten onder grote stress, zoals wanneer iemand een zonnesteek krijgt – vandaar de naam.

   In totaal troffen de onderzoekers in drie onderzochte partijen meer dan duizend onnodige eiwitten aan. Van de meeste daarvan wordt niet verwacht dat ze negatieve effecten hebben op gevaccineerde personen. Van heat shock-eiwitten is echter bekend dat ze immuunreacties kunnen beïnvloeden en bestaande ontstekingsreacties versterken.”

   Bron: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschap/wetenschappers-vinden-onzuiverheden-in-astrazeneca/ar-AAKtiFp?li=BBoPOOe

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   18 dagen geleden

   Dit is al een tijdje bekend, heeft de EMA ook toegegeven. Het zou de oorzaak zijn van de vele heftigere bijwerkingen. Dat is ook 1 van de redenen waarom ik AZ niet wil ivm een aandoening die met eiwitten en aminozuren van doen heeft die weer vaatlijden veroorzaakt. Voor mij geen AZ. Ik zou het liefst die vaccins hoogstpersoonlijk bij Rutte en de Jonge in hun reet willen gooien.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    18 dagen geleden

    Dat er verontreinigingen in AZ zitten was inderdaad al bekend.
    Dit is een nader onderzoek naar hoeveel en de aard van de verontreinigingen.
    Die heat-shock eiwitten kunnen echt nare gevolgen hebben denk ik.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Micky Mae
   18 dagen geleden

   kan ik hier geen foto s plaatsen?

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   18 dagen geleden

   “Cijfers stemmen De Jonge zó zonnig dat kabinet versnelt met versoepelingen”

   En hoe zit met 60-64? Of komen die weer niet in aanmerking voor versoepeling?
   Domme vraag eigenlijk –> natuurlijk niet.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   18 dagen geleden

   En deze:

   “EMA keurt Pfizer-vaccin goed voor kinderen vanaf 12 jaar.

   Of Nederland het Pfizer-vaccin gaat inzetten voor jongeren onder de 16 jaar heeft het kabinet nog niet besloten. Demissionair minister Hugo de Jonge zal naar alle waarschijnlijkheid eerst het advies waar de Gezondheidsraad aan werkt, willen inzien. Een woordvoerder van de Gezondheidsraad kon vrijdag nog niet zeggen wanneer het volgende advies over het vaccineren van minderjarigen zal verschijnen.”

   Zullen we eerst even de zeer kwetsbare 60-64 jarigen een goed vaccin geven meneer de Jonge?
   Of gaan we “achteraan sluiten” nog verder weg schuiven voor deze groep?

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   18 dagen geleden

   In het laatste artikel dat op de petitie aangehaald wordt staat deze quote van De Jonge:

   “Minister Hugo de Jonge stelt in een reactie dat er nog steeds een tekort is aan vaccins. ,,Veegrondes met andere vaccins zijn daarom nu niet aan de orde’’, laat hij weten via een woordvoerder. ,,Ons advies blijft: neem het eerste vaccin dat je krijgt aangeboden.’’ Wie dat niet doet, staat volgens hem achteraan in de rij. Pas als alle zestigers hun tweede dosis hebben gehad, wordt AstraZeneca wellicht aangeboden aan jongeren die eerder gevaccineerd willen worden, stelde hij onlangs in de Tweede Kamer. Daarom heeft hij de Gezondheidsraad gevraagd om te onderzoeken of de leeftijdsgrens voor AstraZeneca weer kan worden verlaagd.”

   Waar slaat dit nu weer op? Hoezo moeten eerst alle 60-ers gevaccineerd worden met een vaccin dat zij niet willen, voordat degenen jonger dan 60 die het wel graag willen het kunnen krijgen?
   Wat voor “logica” is dat?
   “Pas als alle zestigers hun tweede dosis hebben gehad.”????? Serieus??????

   Dat gaat nooit gebeuren, accepteer dit nu gewoon en geef de groep 60-64 standaard een mRNA vaccin, zoals de Gezondheidsraad BLIJFT aanbevelen. Geef de groep 60-64 EN de mensen onder de 60 daarnaast de keuze of zij Az willen.

   Het is potdorie geen rocket science !!!!

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   18 dagen geleden

   Vanavond: Janssen door de FDA op de vingers getikt omdat badge niet in orde zou zijn.
   Er is een fabriek gesloten vanwege een smerige bende. Bleek nadat er een controle was in de fabriek was gedaan na het incident met de vermenging van AZ met Janssen. De mensen liepen zinder zich te douchen en te verschonen van het ene lab (AZ) in het andere (Janssen) en de vloeren waren vies en de verf bladerde van de muur. Daarom kan er minder geleverd worden. Als de Jonge dat vertelt wil niemand nog dat vervuilde vaccin. De vaccins die voor de sluiting zijn gemaakt zijn op transport gegaan.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   18 dagen geleden

   Vanavond huisarts nog gesproken wat ik met die brief moet doen. Hoe ik mij moet melden. Hij wist het niet, de huisarts krijgt geen info via de overheid. Zij kunnen niets voor de patiënt doen. Hij vroeg of ik een code had. Je moet blijkbaar een code krijgen. Hij raadde me aan om maandag de GGD te bellen en te vragen wat te doen. Hij zei ook nog dat die hele vaccinatie een zootje is.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    17 dagen geleden

    Hanna, ik ga even bij diezelfde bron die mij de “oplossing” voor medische indicatie gaf, na te vragen hoe er exact gehandeld moet worden wanneer een medische indicatie door een specialist is afgegeven.
    Als ik daar een antwoord op krijg zal ik het hier doorgeven.

    17 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    17 dagen geleden

    Ik heb deze mail verstuurd:

    “Een lotgenote heeft geprobeerd via dit mailadres een medische indicatie van haar specialist door te sturen om een mRNA vacci te verkrijgen. Zij kreeg het antwoord  “Deze is voor algemene vragen van de burger aan het RIVM over vaccinatie.”

    Zou u mij svp kunnen uitleggen welke procedure precies moet worden gevolgd om voor iemand in de leeftijdsgroep 60 t/m 64 via het RIVM op medische indicatie een mRNA vaccin te organiseren. Nergens is zo’n procedure te vinden.”

    Zodra ik daar een antwoord op krijg zal ik het melden.

    17 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    17 dagen geleden

    Cool, top!
    Alvast bedankt voor je moeite.

    17 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   17 dagen geleden

   Corona vaccinatie beleid 60 tot en met 64 jarigen in 3 simpele woorden:
   “Prikken of Stikken”.

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   Goede morgen,

   ” In Frankrijk geldt vanaf maandag geen leeftijdsgrens meer voor volwassenen voor het ontvangen van een vaccin tegen COVID-19. Dat heeft premier Jean Castex eerder deze maand bekendgemaakt. Alle inwoners van achttien jaar of ouder komen voortaan in aanmerking voor een vaccin.

   De opening van de vaccinatie voor alle volwassenen vindt twee weken eerder plaats dan verwacht. Oorspronkelijk was deze pas gepland voor half juni, maar volgens de premier is Frankrijk meer dan ooit op de goede weg. Ruim 25 miljoen inwoners van Frankrijk hebben tot nu toe hun eerste coronaprik ontvangen. Het gaat om bijna 40 procent van de bevolking. Bijna twaalf miljoen inwoners, iets meer dan 20 procent van de bevolking, is volledig ingeënt.”

   In Frankrijk is het percentage gevaccineerde mensen 50,72%
   In Nederland is dat percentage 51,6%

   Frankrijk kan flexibel zijn, waarom kan Nederland dat niet?

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    15 dagen geleden

    Maar Frankrijk gebruikt ook nog AztraZeneca. Ik weet niet of iedereen nu iets anders kan krijgen daar.
    En ik hoor net op de radio dat Rutte het vaccin Janssen heeft gekregen. Hij heeft dat blijkbaar op Twitter gezet.
    Of we dat moeten geloven weet ik niet, hij heeft nogal last van verwardheid hè. 🙂

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Voor hetzelfde geld is het gewoon een prikje met een zoutoplossing of zo.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    15 dagen geleden

    Dat denk ik dus ook. Ik geloof Rutte nergens meer in.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   15 dagen geleden

   Cool, nogmaals naar burgervragen gemaild en kreeg wederom deze in ongewenste mail box:
   Hartelijk dank voor uw e-mail.

   U heeft gemaild naar covid19vaccinatieburgervragen, alleen verzoeken voor een tweede vaccinatie worden in behandeling genomen.

   Belt u voor het maken of het wijzigen van een bestaande afspraak bij de GGD?

   Neem dan contact op met de afsprakenlijn van de GGD.

   Overige informatie kunt u vinden op de website van het RIVM, u kunt dan op onderstaande link klikken.

   COVID-19-vaccinatie | RIVM

   Wij streven ernaar uw bericht binnen 5 werkdagen te beantwoorden.
   Met vriendelijke groet,
   ……………………………………………………………………………………………

   Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
   Programma Covid-19 vaccinatie

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Je wordt gewoon van het kastje naar de muur gestuurd.
    En in alle hoeken staat De Jonge om je de weg te versperren. 🙁

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   15 dagen geleden

   Ook maar naar Marloes.bongers gestuurd. Hoofd afd. Vaccinaties

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   Bericht uit Duitsland:

   “Duitsland gaat het vaccin van AstraZeneca vanaf nu ook gebruiken om mensen jonger dan 60 mee in te enten. Volgens minister Spahn van Volksgezondheid is het van belang om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen in te enten.

   Dat is een beleidswijziging, want tot nu toe werden alleen 60-plussers ingeënt met AstraZeneca. De reden daarvoor was dat er bij sommige patiënten jonger dan 60 die met AstraZeneca waren gevaccineerd trombose optrad in combinatie met te weinig bloedplaatjes.
   Pragmatischer en flexibeler

   De Duitsers hebben nu besloten dat het belangrijk is om pragmatischer en flexibeler te zijn in hun vaccinatiestrategie. Dat betekent ook dat de tijd tussen de twee prikken gaat veranderen.

   Die tijd was twaalf weken, maar vanaf nu mag die tweede prik ook sneller worden gegeven. Een aantal deelstaten had de aangekondigde maatregelen al zelfstandig doorgevoerd.”

   Let u even op meneer De Jonge?

   PRAGMATISCH EN FLEXIBEL …… *

   * U mag desgewenst het woordenboek erbij pakken …..

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   15 dagen geleden

   RIVM-DVP regiokantoor gebeld.
   Wanneer een specialist een ander vaccin voorschrijft dient deze je uit te nodigen voor de vaccinatie. Het loopt via het ziekenhuis.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Ik heb maar weer een brief naar het ziekenhuis gestuurd op basis van die informatie.
    Misschien zit daar iemand met een hart die begrijpt hoe wanhopig mensen als wij kunnen worden door de catch 22 waarin wij zitten.
    Veel hoop heb ik niet, maar wie weet heb ik geluk.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    tja ….

    “We hebben uw vraag gelezen over het vaccin.

    Ik zie dat u in 2019 voor het laatst hier bij een specialist bent geweest, zij heeft u toen ook terug verwezen naar de huisarts. U zult dus toch met uw vraag naar uw huisarts moeten gaan.

    Ik hoop dat deze u kan helpen.”

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    15 dagen geleden

    Cool, kun je geen controle afspraak maken? Na een jaar heb je wel een nieuwe verwijzing van je huisarts nodig.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   Hanna,

   Heb je dat al geprobeerd? Laat even weten of het lukt.

   Helaas ben ik momenteel “niet in behandeling” bij een specialist …. nota bene juist VANWEGE corona. Omdat momenteel rondhangen in een ziekenhuis me niet het juiste moment lijkt. Niet allen vanwege besmettingsgevaar, maar ook om het personeel niet nog meer te belasten.
   Daar zit je dan met je goede bedoelingen. 🙁

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   15 dagen geleden

   Ad van Oosten , redacteur bij Nieuwsuur vraagt op Twitter aan mensen in de leeftijd 60-65 die geen astraZenica willen om hem een berichtje te sturen
   hopelijk komen er zo veel reacties dat hij er een item over maakt!
   dus wie heeft twiiter , email sturen kan ook Ad.van.Oosten@Nieuwsuur.nl

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   “‘Coronaminister’ Hugo de Jonge denkt dat alle coronamaatregelen op 1 september geschrapt kunnen worden. Dat betekent dat mensen dan geen mondkapje meer hoeven te dragen en geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. ”

   Eh ….. u bedoelt:

   “De demissionaire minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ziet licht aan het eind van de tunnel. Volgens hem kunnen de coronamaatregelen in september worden losgelaten, omdat in de tweede helft van augustus alle Nederlanders van 18 jaar en ouder hun tweede prik met een coronavaccin hebben kunnen halen. “Daarmee zijn we vóór 1 september klaar.” ”

   ….. HEBBEN KUNNEN HALEN …..

   Dat is dus voor ons 60-64 jarigen niet van toepassing? Want wij “hebben kunnen halen” maar wilden niet?
   En dus mag iedereen weer gewoon zijn of haar gang gaan terwijl een grote groep mensen in juist de meest kwetsbare leeftijd vogelvrij worden verklaard? Begrijp ik dat goed?

   Bron: https://www.parool.nl/nederland/de-jonge-tweede-helft-augustus-heeft-iedereen-tweede-prik-1-september-van-alle-maatregelen-af~b470d376/

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Wat De Jonge faalt te begrijpen is, dat dit triomf moment voor hem, voor ons in de groep 60-64 een ramp scenario is dat we juist willen vermijden.
    Heel Nederland weer open en wij hebben de keuze tussen:

    1. Ons met niet meer dan 61% immuniteit en kwetsbaar vanwege leeftijd en mogelijke onderliggende ziektes weer in de maatschappij begeven.

    2. Ons met niet meer dan 61% immuniteit en kwetsbaar vanwege leeftijd en mogelijke onderliggende ziektes van het openbare leven af te blijven zonderen.

    3. Ons van het openbare leven te blijven afzonderen tot we een vaccin krijgen dat veilig voor ons is.

    Hoezo “vrijwillig”?

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   15 dagen geleden

   Ik lees hier toch een heleboel angst voor dat corona-virus. En het is een virus wat je niet moet onderschatten maar het is geen killer virus. Ik persoonlijk ken 1 persoon die eraan is overleden, 1 persoon die heel erg ziek is geweest, mijn zwager heeft er 2 dagen voor in het ziekenhuis gelegen maar was daarna binnen no time weer de oude voor zover dat mogelijk is want hij heeft ernstige nierproblemen door behandelingen voor kanker in het verleden. Mijn broer en schoonzusje hebben het ook gehad maar de klachten waren niet anders dan een forse verkoudheid. De meeste mensen in mijn omgeving hebben het niet gehad. Als je ziek wordt dan kan 98% van de mensen dat gewoon thuis uitzieken, 2% niet en van die 2% komt niet iedereen op de IC en van de mensen die wel op de IC komen, overleven de meesten dat.
   Ik ga mij niet afzonderen straks als alles weer ‘normaal’ is. Ik ga als ongevaccineerde niet in angst leven. De angst voor de dood houdt je af van het leven, niet van het sterven.
   Als ik het Pfizer vaccin kan krijgen, of Moderna, dat is prima, maar als ik dat niet kan krijgen, ook goed. Ik ga toch nooit naar het buitenland of grote evenementen dus ik kan wel zonder dat vaccinatiepaspoort.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Hanna2977
    15 dagen geleden

    Justme, in mijn omgeving is ook iemand aan corona overleden, binnen 2 weken, hij was 82 maar had niet de symptomen die telkens genoemd worden.
    De zgn 1e corona geval uit Loon op Zand bleek niet de 1e te zijn. De directrice GGD Waalwijk vertelde eens op omroep Brabant bij Kraak, dat de eerste covid mensen in Januari waren geëvacueerd naar Nederland. Een kennis van mij was op skivakantie geweest in Oostenrijk, toen hij terugkwam dacht ie dat de griep had ipv beter werd het steeds slechter, hij werd opgenomen in het ziekenhuis niet op de IC maar is 40% longcapaciteit kwijt en komt niet meer goed. Een stevige sportieve vent. Een collega die, na een incidentje thuis wat niets met corona te maken heeft, in het ziekenhuis opgenomen werd en onderzoeken niets uitwezen uiteindelijk een coronatest kreeg, bleek hij corona gehad te hebben hij heeft hier niets van geweten en hij is iemand die vindt dat afstand houden onzin is en heeft niemand besmet. Ik wil maar zeggen niets is wat het lijkt. Ik wil dan ook gevaccineerd worden maar AZ biedt nauwelijks of niets bescherming tegen steeds meer mutaties. Van de klassieke covid hoor je nog nauwelijks iets alleen nog welke mutatie er ontdekt is.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   15 dagen geleden

   Hallo allemaal, oude topic blijkbaar weg?? Maar we gaan vrolijk verder.
   Op Twitter werd een oproep geplaatst om zich te melden. Voor mensen uit onze groep gaat nieuwsuur een uitzending maken. Misschien iets voor iemand uit deze groep die mondig is en dat aandurft? Ik heb in elk geval gereageerd dat ik er wel aan wil meewerken. Dit is onze kans lieve mensen… We worden in elk geval nu serieus genomen blijkbaar.
   Hopelijk werkt de link anders opzoeken op Twitter Ad van Oosten
   https://mobile.twitter.com/AdvanOosten/status/1399301055322677250

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   15 dagen geleden

   Cool, ik heb de poli gebeld en die vertelde dat het ziekenhuis geen patiënten vaccineert. De vaccins die zij hebben zijn voor het personeel.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   15 dagen geleden

   Ik hoor net van mijn nichtje dat ze in Catharina zh Eindhoven wel patiënten vaccineren. Ik kan het niet meer volgen. Morgen het centrale zh nummer maar eens bellen. Toch raar een ziekenhuis dat regelmatig in beeld is, de 1e Covid patiënt had, vaccineert geen patiënten!?

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Daar word je toch wanhopig van?
    Het beleid is een totale chaos. Niemand weet wat er wel of niet kan. Zelfs het RIVM ka je geen antwoord geven dat door de uitvoerende prikker niet wordt weerlegd. We zitten als groep in een soort niemandsland, waar niemand weet wie waar verantwoordelijk voor is.
    Ik snap best dat je het niet meer kunt volgen. wie kan het nog wel volgen? Het beleid ten aanzien van de groep mensen die de pech hebben in een van die 5 jaren geboren te zijn is ronduit schandalig.
    Ik zat hier vanmiddag na het zoveelste negatieve bericht van het ziekenhuis weer in tranen van pure frustratie.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   15 dagen geleden

   Alsof het mes op je keel gezet wordt. Je leven of een hel.
   Russisch roulette met 60+.

   Ben benieuwd hoe lang die belofte van vanavond van de Jonge stand houdt. Gaat ie straks eerst de 12+ vaccineren omdat de leraren bang zijn. Als die besmet raken ligt het aan de kinderen alsof zij na hun werk niet meer buiten komen.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Mary56
    15 dagen geleden

    Er komt geen keus.
    Het wordt Pfizer, Moderna of Janssen.
    En Janssen is net als AstraZenica een vector vaccin met een bescherming van 67 %
    Dan zijn we nog even ver.
    Het enige voordeel is dat je maar 1 prik nodig hebt.
    Ik heb toch nog altijd liever Pfizer. Helaas mogen we nu weer niet kiezen en moeten we maar hopen op Pfizer of Moderna

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   zucht …..

   “Het vaccinatietempo in Nederland is dermate op stoom gekomen, dat mensen binnen drie weken na het maken van een afspraak de eerste prik ontvangen. Dat verzekert koepelorganisatie GGD GHOR maandag. Doordat er inmiddels meer vaccins beschikbaar zijn, kan iemand zelfs eerder aan de beurt komen.”

   behalve dan voor ….. je raadt het al. Je moet intussen toch echt wel doof en blind zijn om iet te zien dat hier botweg sprake is van leeftijdsdiscriminatie.
   En niemand in de politiek durft het aan om echt iets te doen. Wilders hoor je ook niks meer van. Die heeft zijn puntje gescoort en rust op zijn lauweren.
   Belangenorganisaties? Leuk, maar onze belangen worden genegeerd. Soms ben ik echt zo ontzettend boos om wat er hier gebeurt.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   15 dagen geleden

   Dries Roelvink heeft AZ geweigerd. Hoezo heeft Gerard Joling wel een vaccin? Wat is hier gaande? Hij is 61.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   Hanna, het enige wat ik gehoord heb over Gerard Joling is dat hij opschepte dat hij van twee huisartsen een code had gekregen voor een mRNA vaccin.
   Voor zover ik weet heeft hij nooit gezegd dat hij dat ook daadwerkelijk heeft gekregen toen hij met die codes naar de priklokatie ging. Ik vermoed dat hij, net als ieder ander met een “verkeerd” geboortejaar is weggestuurd zonder prik.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   15 dagen geleden

   Helaas, de laatste zin van het artikel:

   “Een vrije keuze wordt het waarschijnlijk niet voor de Astra-weigeraars. Eerder zei minister De Jonge tegen het “keuzemodel” te zijn. “Dan wordt het echt een rommeltje in de uitvoering.””

   Laten we hopen dat de man zijn verstand een keer gebruikt. Opnieuw alleen maar AZ aanbieden zou schandalig zijn en heel, heel erg dom.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Jenny meldt echter op de petitie:

    “O.a. een uitzending van Nieuwsuur waarin aangekondigd werd dat de minister morgen met de beloofde kamerbrief komt.

    “Er staat vrijwel zeker in dat ook de groep 1956-1960 naar de GGD kan voor Pfizer/Moderna/Janssen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. ”

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Mary56
    15 dagen geleden

    Er komt geen keus.
    Het wordt Pfizer, Moderna of Janssen.
    En Janssen is net als AstraZenica een vector vaccin met een bescherming van 67 %
    Dan zijn we nog even ver.
    Het enige voordeel is dat je maar 1 prik nodig hebt.
    Ik heb toch nog altijd liever Pfizer. Helaas mogen we nu weer niet kiezen en moeten we maar hopen op Pfizer of Moderna

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Wanneer er een optie is voor pfizer/moderna, dan neem ik aan dat de huisarts ook voor zijn patiënten indien nodig de mogelijkheid krijgt om een medische indicatie voor een van de mRNA vaccins af te geven. Anders zou die optie gewoon naar willekeur moeten worden toegewezen. En dat kan ook niet de bedoeling zijn.
    We wachten even af hoe dit georganiseerd gaat worden. Ik word pas boos wanneer daar redenen toe zijn 🙂

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Mary56
   15 dagen geleden

   Willen jullie dan wel Janssen?
   Dat is ook een vector vaccin net als AstraZenica met een bescherming van 67 %

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    15 dagen geleden

    Mary,

    Ik heb daar serieus over nagedacht. Dat daar maar één prik voor nodig is, is zeker een voordeel.
    Maar voor mij en mijn man is, gezien onze gezondheid, een zo hoog mogelijke bescherming (immuniteit) tegen covid het belangrijkste. Ook een “lichte vorm van Covid” is te gevaarlijk.
    Dus, zoals het advies van de Gezondheidsraad steeds is geweest: net als ieder ander in de griepprikgroep moeten wij de best mogelijke bescherming kunnen krijgen.

    “Mensen van 60 jaar en ouder hebben het grootste risico op ernstige ziekte en sterfte door COVID-19. De werkzaamheid van het vaccin van BioNTech/Pfizer is boven verwachting goed bij ouderen. Daarom adviseert de raad zo veel mogelijk van dit vaccin te reserveren voor deze groep en de vaccinatie te starten bij de oudsten. Dit sluit aan bij het eerdere strategie-advies van de raad.”

    Dat is het originele advies en daar is nooit iets aan veranderd. Voor iedereen vanaf 60 wordt nog steeds Pfizer/Moderna aangeraden.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   De Jonge heeft het over weigeraars maar ik heb nog niet eens een uitnodiging gehad. Ik ben dus nog geen weigeraar.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   Hij had het over een ‘ander’ vaccin. Als dat Janssen is slaat ie de plank ook mis. Gerard Joling heeft AZ geweigerd en wilde perse Pfizer en die heeft nu al een vaccin. Hij is van 1960 en ik ook. Als Joling Pfizer heeft gekregen kan de Jonge er niet meer omheen. Zou pure discriminatie zijn. Joling zegt astma te hebben en zouden mensen met ernstigere aandoeningen weggezet worden met Janssen, denk het niet dan wil iedereen Pfizer, hij wel en een ander niet? Wij hebben alles geprobeerd en steeds werd de deur in het gezicht gesmeten. OOK met een indicatie.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna, ik neem aan dat de werkwijze bij de “veegronde” van 60+ gelijk is een die bij andere groepen.
    Dat wil zeggen, geen lukrake keuze door de GGD, maar huisartsen die op basis van hun kennis van de ziektegeschiedenis van hun patiënten een medische indicatie kunnen geven voor een mRNA vaccin.
    Zou dat niet het geval zijn, dan is er sprake van willekeur door de GGD en dat lijkt me niet de bedoeling.

    Teleurstellend is wel dat De Jonge opnieuw blijkbaar weigert om het advies van de Gezondheidsraad op te volgen en voor ons, net als voor iedereen in de griepprikgroep gewoon zonder meer de mRNA vaccins ter beschikking stelt. Janssen hoort niet thuis in de lijst.
    Gewoon het initiële en nog steeds geldige advies van de Gezondheidsraad opvolgen is de enige echte oplossing.
    Laten we hopen dat de Kamer hem daarvan kan overtuigen. Het is volkomen doelloos om nu opnieuw een vector vaccin in te zetten.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    PS: ik denk niet dat Gerard Joling een mRNA vaccin heeft gekregen. Hij vermijdt opvallend de melden welk vaccin hij kreeg. Ik vermoed AZ. Als hij daadwerkelijk een mRNA vaccin had gekregen zou hij dat ongetwijfeld triomfantelijk hebben gemeld.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cool
   14 dagen geleden

   RTL Nieuws meldt zojuist dit:

   “De mensen van 60 tot en met 64 jaar die een vaccinatie van AstraZeneca hebben geweigerd, kunnen vanaf zaterdag 5 juni een vaccinatie-afspraak maken. Ze krijgen dan een prik van Moderna of BioNTech/Pfizer. ”

   Dit suggereert dat 60-64 een mRNA vaccin gaat krijgen.
   Maar de berichten zijn momenteel nog behoorlijk tegenstrijdig. Ik ga in elk geval bij mijn huisarts een medische indicatie code vragen. Beter mee verlegen dan om verlegen.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   14 dagen geleden

   Laatste nieuws op de petitire:

   “Goed nieuws! Groep 1956-1960 krijgt Pfizer/Moderna

   Zojuist is bekend gemaakt dat de groep 1956-1960 vanaf 5 juni een afspraak kan maken bij de GGD voor Pfizer/Moderna! (Dus niet nu al allemaal gaan bellen!)

   Dank allemaal voor het ondertekenen van de petitie! Het heeft geholpen.”

   Vooral dank aan jou Jenny …. voor je initiatief en je doorzettingsvermogen.
   Zonder jou hadden we dit niet kunnen bereiken. <3

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   Pfffff. Eindelijk!
   Laatste stukje wat ANBO schrijft kan ik me niet helemaal in vinden, zij konden ook nee zeggen maar IK was die idioot die dat vaccin niet wilde. En de meesten hebben het gedaan om een vacc.bewijs te hebben wat ik al helemaal een domme reden vind.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna,
    Ik ben nog steeds niet helemaal “overtuigd” ….. kan het nog nauwelijks geloven 🙂
    Maar ik heb het gevoel alsof de zware steen die maandenlang op mijn nek heeft gelegen nu toch een beetje begint te verschuiven.
    Ik ben nu “voorzichtig blij” 😀

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    14 dagen geleden

    Ik ook, maar er bekruipt me toch wel een angst. Ik hoop niet dat er een bepaalde periode aan hangt want als het alleen voor weigeraars is pis ik er weer naast. Ik ga zaterdag bellen. Ga nu alvast tel.nr. zoeken

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna, volgens mij kan iedereen vanaf 5 juni een afspraak maken.
    Ik vermoed dat afhankelijk van je geboortejaar de prikdatum eerder of juist later wordt vastgesteld.
    Maar ik denk ook dat het snel kan gaan. Er is voldoende vaccin aanwezig en als je ziet hoe snel nu de jongere leeftijdsgroepen er doorheen gejaagd worden dan zouden wij allemaal voor het einde van deze maand de eerste prik gehad moeten hebben.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    14 dagen geleden

    Duimen maar. Ik heb hartkloppingen van blijdschap en tegelijkertijd angst voor tegenslag.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   Wederom weigeraars. Ik ben nog geen weigeraar, ik heb nog geen uitnodiging, 1960 is bij de huisarts nog niet aan de beurt. Ze zijn nog bij 1958/59.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna, een “rein geweten” en een mRNA prik …. wat kan een meisje nog meer willen? 🙂

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   Zojuist op Lareb bijwerkingen van Pfizer bij mijn moeder gemeld. Wat een gedoe, je kunt niet goed en duidelijk beschrijven wat er aan de hand is, wat betekent dat Lareb geen goede bijwerkingen melder is. Volgens cardioloog (vandaag geweest) komt het weer goed. Wij dachten dat ze haar laatste dagen in ging. Zij is 89 en ik vraag me nu af of het wel goed is om mensen met zo’n leeftijd te vaccineren. Er zijn best veel oudjes gestorven na vaccinatie met Pfizer. Het lichaam takelt af en dan kan zo’n vaccin toch heftig zijn. Het is niet als bij een pilletje mg meer of minder. Bij het vaccin krijgt jong of oud dezelfde dosis.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna, wat fijn dat het weer goed gaat met je moeder.
    Vaccinatie van de heel ouden of heel jongen is altijd een kwestie van afwegen denk ik.
    Het is geen exacte wetenschap, je hebt te maken met menselijke lichamen waarin een bijna oneindig aantal factoren een rol kunnen spelen, die allemaal mee kunnen wegen.
    Een arts en de patiënt moeten op een gegeven moment wel een beslissing nemen en hopen dat het de goede is. Gelukkig is de schaal voor je moeder de goede kant uitgeslagen.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    14 dagen geleden

    Ja, en gelukkig hebben we een huisarts die er meteen mee instemde en niet een die eerst zelf gaat dokteren. Hij had een goede brief naar de cardioloog gestuurd.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   Ik ben benieuwd waar Nieuwsuur vanavond mee komt. Toen wij hen om aandacht vroegen kregen we niet eens een antwoord. Nu de Jonge eindelijk een beter vaccin biedt komt er een programma. Als ze het maar niet verpesten.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • BenC59
   14 dagen geleden

   Kan het nog bijna niet geloven. “De brief” staat hier:
   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/documenten/kamerstukken/2021/06/01/kamerbrief-over-herhalingsoproepen-covid-19-vaccinatiecampagne

   Pfizer en Moderna worden expliciet genoemd, daarnaast heeft Hugo het in de clip op de AD-site over mRNA vaccins. Dus het lijkt echt zo te zijn.

   Felicitaties en dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Ik blijf voorzichtig …. dit valt me op in de brief:

    Over 65 plussers: “Voor al deze groepen zetten we een mRNA vaccin in.”

    Echter: over 60- tot en met 64-jarigen schrijft hij: “…. maar graag in aanmerking zouden willen komen voor een ander vaccin, zoals het BioNTech/Pfizer- of hetModerna-vaccin.”

    Hij vermijdt hier zorgvuldig te schrijven dat ook deze groep een mRNA vaccin krijgt.
    Zoals het hier staat zou het ook het Janssen vaccin kunnen zijn.
    Ben ik nu te argwanend of zit hij zich hier vooraf in te dekken?

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Vaccinatieschema even gecontroleerd. Daar staat een foutje in bij onze twee groepen: “AstraZeneca, Moderna of AstraZeneca” …..
    AZ dus 2x (voor de tweede prik neem ik aan) en de tweede keer AZ moet waarschijnlijk BioNTech/Pfizer zijn.

    Maar in elk geval komt Janssen er niet in voor. Dat is hoopgevend.

    Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/volgorde-van-vaccinatie-tegen-het-coronavirus/volgorde-vaccinatie-voor-mensen-die-niet-in-de-zorg-werken

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    14 dagen geleden

    Cool, ik lees BioNTech of Moderna en online afspraak maken en voldoen aan verzoek Wilders.
    Hiep hiep H….
    Als je bij de GGD komt kun je alsnog vragen welk vaccin en weigeren. Houdt ie weer prullenbak vaccins over.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna, het vaccinatieschema is foutief gewijzigd.
    Even wachten tot dat gecorrigeerd is.
    Als het goed is moet daar dan komen te staan:
    “AstraZeneca, Moderna of BioNTech/Pfizer”

    AZ is dan alleen voor de tweede prik en gaat via de huisarts.
    Wij maken dan een afspraak online bij de GGD en krijgen een mRNA vaccin. Janssen kan niet, want die staat niet in het schema.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • BenC59
    14 dagen geleden

    Cool, ik begrijp je argwaan, maar hier staat het luid en duidelijk:

    “Dan kun u vanaf zaterdag 5 juni 2021 telefonisch of online een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna.”

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wanneer-uitnodiging-geboren-1956-1957-1958-1959-1960

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    🙂 Ben

    Ik ben inmiddels wat dit betreft meer van het: “eerst zien en dan geloven.”

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   Nu krijg ik het toch weer benauwd. Er staat ….die eerder zijn uitgenodigd…. Hebben zij hier een lijst van? Moet ik nu mijn huisarts bellen om een uitnodiging en me gelijk als weigeraar laten registreren? Geldt het ook voor aankomende weigeraars?
   Vanaf zaterdag bellen.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna, rustig maar. Iedereen in de groep kan vanaf 5 juni online een afspraak maken.
    De veegronde staat los van het originele schema. Of je nu wel of niet al eerder uitgenodigd bent, de afspraak die je online maakt is de geldende.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    14 dagen geleden

    Hanna,

    https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/01/herhalingsoproep-voor-coronavaccinatie-bij-60-plussers

    “Ook de 60- tot en met 64-jarigen die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen vanaf zaterdag 5 juni een vaccinatie-afspraak maken bij de GGD.”

    Haal even diep adem en plak een grijns op je gezicht. Het gaat goed komen. Echt 😀

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    14 dagen geleden

    🙂

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • BenC59
    14 dagen geleden

    Hanna, het RIVM stuurt de uitnodigingen op basis van de lijsten van de huisartsen.
    Je hebt nog geen uitnodiging (voor de AZ prik) gehad.
    Dus of je bent nog niet aan de beurt of je staat niet op de lijst.
    Controleer voor alle zekerheid bij je huisarts of die je bij het RIVM heeft aangemeld.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   BenC, huisartsen bestellen in een systeem dat HIS heet en gaat via de lhv, hoe die registratie loopt weet ik niet. Heb nu de kamerbrief en vele andere meldingen en die van de overheid gelezen. De een schrijft elke 60-64 jarige die nog niet gevaccineerd is, de andere zij die geweigerd hebben, er is totaal geen duidelijkheid, niks recht door zee bijv. Voor alle niet gevaccineerde 60-64 ook die nog geen uitnodiging hebben ontvangen. Is het heel erg moeilijk om duidelijk te zijn?

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   14 dagen geleden

   En nu sturen ze de AztraZeneca met honderdduizenden naar Suriname. Ik vind eigenlijk dat men wereldwijd moet stoppen met dit vaccin.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    13 dagen geleden

    Justme,
    De vector vaccins hebben wel degelijk nut in landen die niet beschikken over de organisatie of structuur om de mRNA vaccins veilig te bewaren. In veel landen zijn mensen vaak moeilijk te bereiken of wonen heel afgelegen. Voor elk vaccin dat meer dan 1 prik vereist is de logistiek daarvoor gewoon niet te doen, daar zou juist het Janssen vaccin ideaal zijn.

    13 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   14 dagen geleden

   Suriname heeft gevochten om onafhankelijkheid. Zij wilden niet meer bij Nederland horen, vragen wel steeds om hulp omdat ze zich verbonden voelen. Dat Nederland dan de AZ stuurt vind ik prima, wij willen het tenslotte niet. Ik zou het erg vinden als ze onze Pfizer of Moderna zouden weggeven. Let wel, deze hele crisis, de vaccins en steun aan landen en middenstand etc. gaan wij betalen.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   12 dagen geleden

   Zojuist belde de huisarts.
   Vroeg mij of het gelukt was bij de GGD met de brief van ziekenhuis. Nu gaat hij een brief schrijven en mij aanmelden als weigeraar.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    12 dagen geleden

    Hanna,
    Volgens mij moet jij nu gewoon, net als iedereen van 60-64, online vanaf zaterdag een afspraak kunnen maken voor een mRNA vaccin.
    De oude situatie is niet meer van toepassing. Vanaf zaterdag moet je op basis van je leeftijd gewoon bij de GGD terecht kunnen. Net als iedereen van 60-64. Ongeacht wat er voordien gebeurd is.
    Als je huisarts voor je geprobeerd hebt je aan te melden voor een afspraak een brief stuurt dat je een weigeraar bent wordt het waarschijnlijk alleen maar verwarrender. Probeer eerst zaterdag even of je erdoor komt.

    12 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    12 dagen geleden

    Voor de duidelijkheid: de veegronde is bedoeld voor:

    A. mensen die geweigerd hebben
    B. mensen die nog niet gevaccineerd zijn.

    Jij hoort bij groep B. Dus moet je gewoon een afspraak kunnen maken.

    12 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    12 dagen geleden

    Zal toch moeten lukken! 2 brieven en weigeraar. Vraag me nog steeds af hoe Gerard Joling er wel heeft kunnen komen.

    12 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   12 dagen geleden

   Ga ik sowieso doen. Via de site. Begin morgenmiddag al. Lukt dit niet dan kan het hopelijk om 00.01. kan niet wachten, vind het lang duren voordat het zaterdag is.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   12 dagen geleden

   Ik geloof nog steeds niet dat Joling een mRNA vaccin heeft gekregen, dan zou ie dat gezegd hebben.
   Maar nergens heeft hij gezegd welk vaccin hij heeft gehad. Ik ben er 99% zeker van dat het AstraZeneca was.

   Aanmelden via de site kan pas zaterdag. Best kans dat die heel druk wordt en je er moeilijk door komt. Maar de aanhouder wint. Dat heeft de petitie inmiddels als bewezen. Kan me wel heel goed voorstellen dat je ongeduldig wordt hoor. Na al die maanden wachten.
   Wij moeten qua tijd een beetje rekening houden met de vakantie en de interval van 6 weken tussen de eerste en de tweede prik. Dus als het kan pas over 2 weken, anders moeten we de vakantie halveren.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   12 dagen geleden

   Er zit 5 weken tussen. Maar als het goed is kun je datum kiezen. Bij mijn moeder heb ik gebeld , hing een uur aan de telefoon eer dat ik aan de beurt was, vragen beantwoorden en kon kiezen waar en tussen datums.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Cool
   12 dagen geleden

   Kan zijn dat ze 5 weken aanhouden. Maar dat lukt voor ons niet. We willen niet direct voor de reis laten prikken, dus een week ervoor. We blijven 4 weken in ons huis in Frankrijk (moet veel gebeuren) en dan nog een week na de vakantie. De laatste is niet absoluut nodig, maar wel prettiger.
   Volgens een vriend van me die een maand geleden geprikt is kun je datum, plaats, tijd en datum voor de tweede prik zelf aangeven. Via de website moet dat allemaal te regelen zijn.

   Voor de zekerheid:
   https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/een-online-afspraak-maken

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   11 dagen geleden

   Ik heb een afspraak kunnen maken met brief van huisarts. Deze heeft een code die je nodig hebt. Moest wel telefonisch. Via website kom je bij geboortejaar niet verder. Ik mag dinsdag 29 juni en 3 aug. Vaccin krijg ik te horen op priklocatie. Pfizer of Moderna.

   11 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    11 dagen geleden

    Hanna,
    GEFELICITEERD 😀
    Je zult wel enorm opgelucht zijn nu. En ik ben echt heel erg blij voor je.
    Wel nog redelijk ver weg die afspraak. Ik hoop dat wij toch wat sneller kunnen vanwege onze vakantie. 29 juni zou nèt kunnen.

    11 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   11 dagen geleden

   Ja! eindelijk lukt het. Kon 1 week eerder of 3 dagen in andere stad vlakbij. Voor mij maakt die ene week niet uit. Wacht al zolang.

   11 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    10 dagen geleden

    Wij hebben ook een afspraak kunnen maken. We moeten iets verder weg omdat bij de andere lokaties de 2e prik midden in onze vakantie viel. Maar alsof er een steen van ons afgevallen is.

    10 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   10 dagen geleden

   Cool, wat geweldig. Hoeven jullie in Frankrijk niet meer te leuren. 👍 Ik heb ook twee afspraken staan… Eindelijk na lange tijd van onzekerheid.
   Allemaal heel erg bedankt voor jullie steun en inzet op dit forum 🙏❤️

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    10 dagen geleden

    Ivon, hebben jullie dat nu ook? Dat het toch nog steeds een beetje onwerkelijk voelt?

    En inderdaad, iedereen hier bedankt voor de steun. Die uitlaatklep had ik hard nodig en heeft me veel geholpen om door alle stress en onzekerheid heen te komen zonder compleet te flippen. <3

    10 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    10 dagen geleden

    Bij deze wil ik ook iedereen op dit forum bedanken voor de steun die ik heb mogen ondervinden ik ben een tijdje niet meer op forum geweest omdat ik er finaal door heen zat.kalmeringstabletten psygoloog niemand willen zien of horen.en dat allemaal door de stress om een prik.nu hoop ik dat het goed komt als ik die prik in mijn arm krijg.ik wens iedereen het allerbeste hou nog even vol nu komt het goed.liefs.

    10 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   10 dagen geleden

   Geweldig dat we op elkaar konden leunen en steun konden vinden. Enorm bedankt. Nu maar hopen dat het met de prik ook meevalt. Heb nu hartkloppingen van blijdschap. Kan niet uiten hoe blij ik ben. Enorm bedankt allemaal!

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   10 dagen geleden

   Cool, het voelt voor mij een beetje dubbel… Astrazeneca voelde niet goed, een MRNA-vaccin ook niet helemaal, nauwelijks getest, wat doet het in m’n lichaam…. Liefst had ik niets van alles omdat ik ook niet weet hoe het op m’n medicatie werkt. Die chemo medicatie werkt ook vanuit de cellen. Aan de andere kant heb je dan corona met al z’n varianten… Voelt als een keuze tussen 3 kwaden. Opluchting wel omdat corona krijgen daarmee hopelijk voor een groot deel vermeden word.
   Geniet van Frankrijk.
   Voor allemaal nogmaals bedankt en een dikke knuffel. 💋

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   10 dagen geleden

   Eindelijk gelukt. 🤗😁😀
   En nu zijn de jonkies weer boos dat wij ” voordringen” en zij langer moeten wachten.
   Zij weten kennelijk niet dat wij ook ineens aan de kant werden gezet om voorang aan de huisartsen te geven🙄

   Mijn man hoopt dat hij niet voor zn 2e prik Astra hoeft te nemen maar Pfizer. Doen ze dat ook in Frankrijk dacht hij.

   Ik kan vrijdag al terecht. Zo een 30 km bij mij vandaan.
   Niet gedacht dat ik ooit zou uitkijken naar een prik in mijn arm😆

   Veel succes iedereen en een fijne zomer gewenst!

   10 dagen geleden

   Geef een reactie