RegisterenInloggen
Tessavanweelie
Tessavanweelie
7 dagen geleden

Bankrekening nummer gebruikt door onbekende

7 dagen geleden

Onlangs kwamen wij erachter dat via de automatische incasso een Tele2 abonnement was afgesloten en dat er besteld was bij Ebay. We hebben direct melding gedaan bij de instanties en konden tot 8 weken terug storneren. Anno september 2020 is het voor iedereen mogelijk om willekeurig een bankrekening nummer in te vullen die niet van hen is en hiermee contracten aan te gaan en te shoppen bij webwinkels. Tele2 nam het serieus en het ging direct naar de afdeling fraude, maar het feit dat er geen enkele check, of controle is bij het aangaan van een langlopend contract is pure waanzin. Ebay reageerde iets anders, het intressert Ebay namelijk helemaal niets en vindt dit niet hun probleem. Ze weigerde te lezen en bleven maar in een cirkeltje melden dat er niets via mijn Ebay account was bestelt, wat ook klopte, en dit was ook niet mijn aangifte bij hen. Ze namen het niet serieus en weigerde mee te werken. Het rekeningnummer wat gebruikt was is nooit door ons geregistreerd bij Ebay, noch hebben we daar ooit iets bestelt. Hun reactie, zoek het zelf maar uit met de politie en de bank. Op een gegeven moment gingen ze een mail sturen in het Spaans. Schokkend hoe ze omgaan met mensen die fraude melden en hoe zij fraude faciliteren en hier werkelijk niets aan doen. Ebay was niet geintresseerd in het bank rekening nummer waar het om ging, om te onderzoeken welk account(s) hieronder viel. Dat de Nederlandse wet dit ook toestaat en geen halt toeroept aan dit probleem vind ik nog veel erger. Want uiteindelijk loont misdaad in Nederland, dit is weer een prachtig voorbeeld.

  • Dagmar27
   7 dagen geleden

   Ten eerste is het erg vervelend als dit u gebeurt.
   Er zijn slinkse figuren die alles willen hebben maar daar niet zélf voor willen betalen.
   En bedrijven die het geen donder interesseert wíe er betaalt (zoals Ebay) zolang zij maar hun geld krijgen.
   Ten tweede toont de door u geschetste situatie(s) aan dat het verdraaid belangrijk is om zeer regematig de transacties op uw bankrekening te controleren (bijv.op een vaste dag iedere week).
   U was er tijdig bij, deelt uw ervaring en waarschuwt daarmee velen.
   Dank u wel.

   7 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   7 dagen geleden

   Beste Tessavanweelie , goed van u dat u dit schrijft en dus vermeld op dit forum . De fraude neemt steeds meer bizardere vormen aan niet te geloven . Wel goed dat alle mensen dit lezen zodat zij zijn gewaarschuwd . @Dagmar 27 , je hebt 100% gelijk iedere week transacties chekken om te kijken of er gekke dingen gebeuren op je rekening is de enige mogenlijkheid om dit soort fraude de nek om te draaien . Beide bedankt voor deze info .

   7 dagen geleden

   Geef een reactie