RegisterenInloggen
Godinetje
Godinetje
meer dan een maand geleden

Basisverzekering, SVB doet 10 mnd over ANW aanvraag, Buitenlandsverz. Moet gesloten worden maar was onterecht

meer dan een maand geleden

op 01-01-2018 werd ik weduwe, echtgenoot woonde in Belgie en was gepensioneerd. Hij heeft 2,5 mnd in Ned gewerk en daardoor ANW premie betaald. Ik heb ivm ernstige handicap mANW aangevraagd en Belgisch ambtenaar en Werknemers pensioen, alle op basis van ernstige handicap. Mijn bedrijf heb ik gestop op 23-05-2018. Het SVB heeft pas in okt een beslissing. Genomen ivm ANW, dus alleen Belgisch inkomen en een verdragspolis en poolis in Belgie. Ik ben Nederlander, woon in Nederland. Echtgenood woonde in Belgie en heeft nooit in Ned. Gewoond Pas eind nov kwam er een def ANW uitkering. Van 23-05-2018 tot 04-12-2018 kon ik niet meer bij ONVZ verzekerd blijven en moest ik naar een verdragspolis bij CZ en een Belgisch zorgverzekeing. Ik had in juni 2017 een nekoperatie en in dec een spasme pomp operatie gehad. In juni 2018 ben ik gevallen met mijn rolstoel ( na nekoperatie was lopen niet meer ogelijk)
Door dat het SVB geen info kreeg van de LB is de ANW te laat vast gesteld, het SVB en Belastiungdienst verstrekt ook niet de goede gegevens direct naar Belgie waardoor ik eerst een pensioen ambtenaar in Belgie kreeg van en pas later een WN pensioen.

1. ONVZ wil de verzekering die onterecht is stop gezet tussen 23-5 en 4-12 2018 NIET herstellen, alleen de basis, de zeer duren aanvullende verzekering is hetsteld. Ik zou nu een verzekering moeten nemen voor wanbetalers, weigeraars of azielzoekrs moeten nemen die hoger is.
2. Door alle ellende kon ik na de nieuwe nekoperatie 3 maanden geleden niet naar een revalidatiecentrum, zijn de aanpassingen en verhuizing niet te regelen en zerf ik tussen kennissen en komen zij om en om bij logeren omdat ik zorg nodig heb. Mijn PGB is te laag maar waar ben ik nu verzekerd? Ik heb zeelf voor ca 40 uur per maand iemand indienst moeten nemen omdat ik mijn eigen administratie niet kan omdat mijn handen en benen niet meer werken, als mantelzorger en andere doen het gratis herpen mij. Er is een enorme financiele en EMOTIONELE schade. 2 keer ben ik weduwe geworden en 40 jaar heb ik moeten strijden voor erkenning van functie verlies.
3. Belgie heeft over 6 jaar geen Werknemers pensioen uitbetaald aan mijn echtgenoot omdat mijn inkomen niet bekend was en zeg dit nu niet te kunnen uitbetalen omdat mijn man dood is. Er was een brief , zij hebben alleen 1 bladzijde waarstaad dat hij afziet van zijn pensioen, de bijlage dat hij niet op de juiste datum de stukken kon inleveren en de brief waarop ik moest tekenen inzake mijn in komen toen als ONDERNEMER is weg. Ze willen ca 75000 niet na betalen omdat mijn man rechthad en hij dood is.

Graag zou ik nader een gesprek willen hebben.

De nood is hoog en ik weet niet meer hoe ik verder. Moet. Mijn functies zij uitgevallen, volledig invalide en ik moet vechten om verzekerd te zijn. Ik moest naar een revalidatie cenntrum ( ziekenhuis is Belgie en de zorgver was Belgie) nu deels in Nederland of basis en aanvullend, echter de verdragspolis en zorgverzekering in Belgie zijn nog niet te stoppen.
Stoppen deze dan verwacht ik over de maanden een rekening tussen de 50.000 en 100.000 vanuit belgie en de verdragspoklis.
Ik kan alles niet meer. Ik ben op wekelijks komen er steeds meer beperkingen.

-telefoonnummer verwijderd door de redactie i.v.m. bescherming privacy-