Registeren Inloggen';
Jscha
Jscha
meer dan een maand geleden

Bedrijf heeft energiecontract op mijn adres afgesloten…

meer dan een maand geleden

Een bizarre situatie:
Ik zit al jaren bij vdBron, in september ben ik er achter gekomen dat er een ander energiecontract op mijn adres is afgesloten.
Een bedrijf heeft via Eneco zakelijk een contract afgesloten op mijn adres..
Hierdoor heeft vandeBron het contract met mij opgezegd.
Ik heb gewoon gas&licht maar dat wordt betaald door de client van Eneco.
Ik heb contact met Eneco gehad, zij hebben hun klant op 28 sept. benaderd maar deze klant heeft tot nu toe, ruim twee weken nu, nog steeds niet gereageerd.
Eneco kan vandeBron nu niet laten weten dat het om een onrechtmatig contract gaat, hun client moet dat bevestigen en ik lijk nergens te staan…
Dit is echt te bizar voor woorden en zeer verontrustend dat mijn energiecontract zomaar kan komen te vervallen omdat iemand anders een contract op mijn adres afsluit.
Alle tips / raad hoe hier mee om te gaan, wat voor actie te ondernemen zijn welkom!

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo JScha. Het wordt ook steeds gekker met die energie cowboys. Dit lijkt mij identiteitsfraude. Ik zou in ieder geval aangifte hiervan doe bij de politie (tegen Eneco) immers, zij hebben zonder enige controle of toestemming een energiecontract “gestolen” van vdBron. Het zou mooi zijn als vdBron ook een aangifte tegen Eneco zou doen maar ik voorzie niet dat vdBron een dergelijk stap neemt want zij kopen hun energie in bij, bijvoorbeeld, Eneco. Dan wil je geen ruzie. Als u even zoekt dan ziet u dat Radar hier aandacht aan besteed heeft. Hier staan nog wat tips:

   https://www.consuwijzer.nl/vergelijken-en-overstappen/energiecontracten/ander-energiecontract-gekregen-terwijl-ik-dat-niet-wil

   Succes!!

   meer dan een maand geleden
   • djfox741
    meer dan een maand geleden

    Naar mijn mening is vanderBron overgenomen door ESSENT dus denk ik niet dat ze dan energie kopen bij ENECO.

    Wat ik wel vreemd “blijft” vinden is dat dit zomaar kan gebeuren en daar in het geheel geen terugkoppeling dan wel controle is door eerst een papieren contract te tekenen.

    Dit gebeurd al jaren en jaren en geen politiek inzicht in Den Haag die daar iets aan doet, dacht toch zo dat dit onderhand al bekent zou moeten zijn.

    meer dan een maand geleden
   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Hallo DJFox. De overname had ik gemist. Het punt is dat er, door een derde, een zakelijk contract is afgesloten op het adres van Jscha terwijl hij geen zaak heeft. Althans, dat destilleer ik uit zijn bericht hierboven. Nog los van het feit dat de “groene energie” verkoop 1 grote “green washing” lijkt. Hoe dan ook, ik zou aangifte doen…. Als genoeg mensen dat doen dat moet de politiek, ondanks dat ze dat niet willen, iets doen?

    meer dan een maand geleden