RegisterenInloggen
BriScoot
BriScoot
meer dan een maand geleden

Belvilla, code oranje, niet noodzakelijk reizen is slechts een advies

meer dan een maand geleden

Op 19 oktober 2019 hebben wij bij Topic Travel een 10 persoons-vakantiewoning geboekt in het departement Hérault, Frankrijk, voor de periode 12 september 2020 tot en met 26 september 2020. Dus ver voor de Corona-perikelen.
Vannacht ging het departement Hérault in Frankrijk echter op oranje vanwege Corona en daarmee kwam onze vakantie te vervallen.
Want dit betekent volgens Buitenlandse Zaken “alleen noodzakelijke reizen; geen vakanties”.

Vanochtend belde ik daarom met Topic Travel in de verwachting dat wij een voucher of omboeking aangeboden zouden krijgen.
Maar niets was minder waar.
Ik kreeg een medewerker van Belvilla aan de lijn en kreeg meteen te horen: “Het is slechts een advies, u kunt reizen, dus u krijgt geen voucher”.
Er werd niet eens gevraagd om welke boeking het ging.
Het maakte niet uit dat de regeringen en onze werkgevers vinden dat je niet naar oranje gebieden moet afreizen en als je dat toch doet dat je dat voor eigen risico en kosten doet.
Het maakte niet uit dat we mijn ouders die mee zouden gaan (en dat is bekend bij Topic Travel) van 88 en 76 jaar aan gevaar zouden blootstellen.
Het antwoord bleef hetzelfde; “Belvilla kan niets doen, u kunt er zelf voor kiezen om wel of niet te gaan.”

Dit kan toch niet correct zijn? Dit is toch complete overmacht en daar zou dan toch de Corona-voucher tegenover staan? Maar die krijgen wij volgens de medewerker niet, alleen reizigers naar België krijgen volgens de medewerker de voucher vanwege “de bubbel die geldt voor maximaal 10 personen”. Ik wees de medewerker erop dat er op meerdere internetsites (ook Franse sites) ook voor Frankrijk staat dat er maximaal 10 personen bij elkaar mogen komen en dat de voucher dan toch ook voor Frankrijk zou moeten gelden, maar het antwoord was dat Belvilla alleen maar keek naar de site van de overheid.

Belvilla vindt dus dat we gewoon kunnen gaan, met mijn bejaarde ouders en familie en vrienden en dat we het risico maar moeten nemen of gewoon ons geld kwijt zijn, aan ons de keus, maar we hebben helemaal geen keus.
Er staat notabene op de Belvilla website: Belvilla volgt de gebeurtenissen rond het Coronavirus op de voet. De gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gasten is onze topprioriteit. Waarom krijgen wij dan te horen dat we kunnen gaan met code oranje?

Het ziet er dus naar uit dat wij de aan Topic Travel betaalde reissom kwijt zijn zonder er ook maar iets voor ”geleverd” te krijgen.
Mag dat zomaar?

  • GregBem
   meer dan een maand geleden

   Hi! Wij hebben nu net hetzelfde probleem… Toen de Belgische Ardennen nog ‘groen’ was reis geboekt voor 9 volwassenen en 6 kinderen (familieweekend) en nu het ‘oranje’ is geworden zeggen ze dat we wel ‘kunnen’ gaan… Enkel bij code rood zou je vergoeding krijgen en dat pas ten vroegst 3 dagen voor vertrek.

   Bovendien worden we ook nog eens van het kastje naar de muur gestuurd omdat we via Booking hebben geboekt bij Belvilla…

   Echt ongehoord, iemand ervaring hoe dat opgelost kan worden?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie