Registeren Inloggen
aakapee
aakapee
meer dan een maand geleden

Betaalmethode

meer dan een maand geleden

Gisteren was ik bij mijn apotheek, waar ik een grote aankondiging zag met “hier alleen pinnen”. Bij het betalen pakte ik mijn creditcard en moest toen 4% bij betalen! Kan dit zomaar? Zij weigeren zelf contant geld, wat een wettelijk betaalmiddel is, en vragen er 4% van het bedrag bij het betalen met een creditcard, omdat zij, zoals ze zelf zeiden dat zelf ook moesten betalen. Daarvoor was ik bij de Etos en de Hema, waar ik zonder kosten gewoon met de creditcard kon betalen. Gaarne uw reactie. Vriendelijke groet, Anke Parlevliet

  • lonius
   meer dan een maand geleden

   De apothekers behoren tot de grote groep “graaiers” .
   Bij de meeste nota’s wordt er vaak “overhandigingskosten” bijgeschreven. Dat schijnt te mogen.
   Ook wordt er reglematig zogenaamd tekst en uitlegkosten berekend zonder dat er om gevraagd wordt.
   Stop deze graaiers.

   meer dan een maand geleden
  • HenkJanny
   meer dan een maand geleden

   Wij kregen tehoren,dat de medicijnen die wij gebruiken te duur waren en daarom met goedkoren genoegen moesten nemen. Wilden wij dit niet dan kregen wij van hem een rekening om het bedrag dat hij niet vergoed zou krijgen aan hem te betalen. En hij lacht zig rot en de zorgerzekering. En wat het pinnen betreft, neem een andere apotheekof

   meer dan een maand geleden
  • EllyBos
   meer dan een maand geleden

   Vanaf 2018 mogen winkeliers en websites geen toeslag meer vragen aan consumenten die betalen met een Mastercard of Visa creditcard. De Europese Commissie verwacht dat Europese consumenten hierdoor zo’n 500 miljoen per jaar gaan besparen.

   De Europese wet is sinds 13 januari 2018 van kracht, al is Nederland nog niet zover met de implementatie. Op dit moment is er nog een klein percentage winkeliers en websites dat extra kosten in rekening brengt voor het gebruik van betaalmiddelen.

   Later dit jaar zal de richtlijn waarschijnlijk in Nederland gelden. Dan mag u dus niet meer geconfronteerd worden met extra kosten als u met uw ICS Card betaalt. Vanaf februari 2019 mag dit dus ook niet meer in Nederland!

   meer dan een maand geleden