Registeren Inloggen
pgh2011
pgh2011
14 dagen geleden

Bewust informatie achterhouden van BVA Veilingen

14 dagen geleden

Via BVA veilingen een auto gekocht. Op de foto’s ziet de auto er goed auto en in de omschrijving stond lichte gebruikers sporen.

Een foto toonde ook aan de dat de auto gestart kon worden vanwege de normale rook uit de uitlaat. Er was een kijkdag georganiseerd maar ik kwam deze auto pas tegen na de kijkdag.

Na bieden heb ik deze kavel gewonnen en enkele dagen later kon ik de auto ophalen. Nadat ik deze auto had gestart klonk er een heel dof geluid uit de uitlaat. Nou ok; kan gebeuren en ik dacht een simpele reparatie.

De auto naar de garage gebracht en het bleek dat de complete katalysator verwijderd was. Hierdoor begreep ik ook dat de auto daarom niet voor langere tijd gekeurd was of kon worden. Ook al was ik naar de kijkdag gekomen dan nog had ik niet kunnen constateren of een katalysator is verwijderd. Door deze verwijdering klinkt namelijk alsof de uitlaat lek is.

Ik heb contact gehad met BVA hierover en zij schuilen zich achter het feit dat zij afhankelijk zijn van de teksten of omschrijving van de derde partij. Dan is m.i. de derde partij bewust nalatig geweest.

Of later vertelde BVA dat het misschien een beslaglegging verkoop zou kunnen zijn. De historie van het over schrijven toont aan dat in 1 jaar de auto door 2 reguliere bedrijven op naam is overgeschreven. Zij moeten dit dus geweten hebben.

Ook degene die de foto’s heeft gemaakt moet gehoord hebben dat het geluid van de auto niet helemaal goed is. Dit had vermeld moeten worden bij de omschrijving.

Ik vind het heel vreemd dat bij sommige auto’s wel wordt aangegeven of de auto wel of niet start, bepaalde mankementen heeft of anderzijds.

Er is m.i. belangrijke informatie bewust weggehouden.

Daarnaast vind ik het vreemd dat BVA zegt dat een bieding onherroepelijk is terwijl meerdere auto’s waarop is geboden weer ineens worden aangeboden.

Ik heb nu ruim 700 kosten gemaakt voor een katalysator en het plaatsen hiervan. Dat de accu leeg (kapot) is en dat de remblokken vervangen dingen te worden dat vind ik vrij normaal aangezien de auto langere tijd stil heeft gestaan.

  • Dwarsligger
   meer dan een maand geleden

   U moet als particulier NOOIT bij BVA kopen. Hun concept is meer geschikt voor handelaren die tientallen auto’s tegelijk kopen. Stel een handelaar koopt 20 auto’s, een daarvan is waardeloos; dan heeft hij 19 goedkope auto’s gekocht. Als je er maar één koopt, dan is de kans groot dat je een kat in de zak koopt.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Zonder een fysieke inspectie van de auto heeft u nooit zekerheid over de kwaliteit ervan. Daar helpt geen beschrijving van een veilinghuis iets aan.

   meer dan een maand geleden