Registeren Inloggen
Anne 1954
Anne 1954
meer dan een maand geleden

Bezoek aan ouderen

meer dan een maand geleden

Kan een burgemeester een appartementencomplex met zelfstandig wonende ouderen afsluiten. Geen bezoekers toegestaan, bewoneners mogen gewoon naar buiten, naar werk, kinderen of winkels. Bewaking staat voor de ingang!
Sinds deze week mag 1 vaste mantelzorger gedurende 1 uur de ouderen bezoeken. Tussen 10.30 en 11.30 of tussen 14.30 en 15.30.
Ik was vanmiddag bezig om het balkon van mijn moeder schoon te maken. De bel ging, bewaking stond voor de deur. Moest onmiddelijk het gebouw verlaten. Op mijn opmerking dat ik her werk even wilde afmaken werd de politie gebeld.
Ik zou, als ze gekomen waren, een boete van 390 euro krijgen en een strafblad. Omdat ik mijn 89 jarige moeder heb geholpen en een 1/2 uur te lang bezig was.

  • Anne 1954
   meer dan een maand geleden

   Dit gebeurt in de Wilgenpas in Westervoort. Betreft appartementen van Woonzorg Nederland. Zorgverleners hebben toegang. Maar geen handschoenen en mondkapjes!
   Het hoe en waarom is niet bekend gemaakt. Middels een email heb ik van de zorgverlener van mijn moeder de voorschriften gekregen. Zonder uitleg.
   Bizarre situatie, waarvan ik mij afvraag of dit juridisch geoorloofd is.

   meer dan een maand geleden
  • Anne 1954
   meer dan een maand geleden

   Overigens mochten en mogen de bewoners gewoon het gebouw verlaten en konden gaan en staan waar ze wilden. Dit in tegenstelling tot het beleid voor verpleeghuizen en kleinschalige instellingen.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Beste Anne , ik vind wat ze met je gedaan hebben buiten proporties dit kan en is nooit goed te praten . De menselijke maat is helemaal foetsie , een beetje inlevingsvermogen mag uiteraard ook in deze doorgeslagen gestoorde corona-gekte toch wel verwacht worden is mijn mening tenminste . Probleem op moment is dat niemand echt goed weet wat de exacte waterdichte regelgekte is , ben je in overtreding of niet in overtreding , ben je strafbaar of juist niet , zelfs rechtsgeleerden zitten niet op 1 stoel . Kortom het is een mistig gebied op het moment en ik roep de regering op nu eens duidelijkheid te scheppen , de mensen zijn het onderhand allemaal spuugzat en daar sta ik niet van te kijken .

   meer dan een maand geleden
  • Anne 1954
   meer dan een maand geleden

   Bij het management van de zorgverlener van mijn moeder was ik al. Deze verschuilt zich achter de voorschriften van de burgemeester. Kastje-muur verhaal. Er zijn in dit appartementencomplex meedere zorgaanbieders werkzaam. Er zijn meer bewoners die hier problemen mee hebben.
   Ik haal mijn moeder al sinds begin mei op voor een ” uitje”. Ik laat haar niet vereenzamen.
   Fank je voor je teacties.

   meer dan een maand geleden