RegisterenInloggen
John huijbregts
John huijbregts
25 dagen geleden

Bezoek verpleeg-en bejaardenhuizen

25 dagen geleden

Ik sprek mijn zorg en opperste verbazing uit over het feit dat volwassen mensen, als kleine kinderen behandeld en monddood gemaakt worden! Hoe kan het bestaan dat wij allen het laten gebeuren, dat we, zonder overleg met de betrokken (hoog)bejaarden, deze mensen hun familie, warmte en fysiek contact ontnemen, “omwille van hun gezondheid”!
Ik beschouw het als criminineel, overtreding van mensenrechten, dat we hen liever sociaal laten verpieteren dan hun laatste levensmaanden met vreugd te vervullen. Vraag het hen zelf!!! Wie zich af wil zonderen vanwege Corona, mag van mij. Maar ONMENSELIJK de verplichte vereenzaming op te leggen!!!
Ik protesteer! Wie protesteert mee? Moeten we niet iets gezamenlijk in gang gaan zetten!? Luistert de regering en haar “deskundigen”? HELP!

  • Gerard67
   25 dagen geleden

   Ik roep dit al een poosje , maar iedereen slaapt gewoon door ook de politiek . Het is niet te geloven.

   25 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Janbrink
   19 dagen geleden

   Ben het niet alleen met u eens, volgens mij is er sprake van genocide met voorbedachte rade.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • oudere gepensioneerd
   19 dagen geleden

   helaas is dit een gevolg van een regeling van jongere, medewerkers en verzorgers ingegeven door de behoorlijke absurde regelgeving, dat is wat ik altijd heb gezegd en geschreven de ouderen zitten in de weg en kosten een hoop geld. en dan is DOODGAAN goedkoper, spaart een hoop pensioen en a.o.w.
   en dat wij ouderen er na de 2′ wereldoorlog zich te pletter hebben gewerkt om dit Nederland er weer boven op te helpen , is men totaal vergeten, echt voorbedachterade , goed geformuleerd.!

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • FRATER
   19 dagen geleden

   ALLE OUDEREN ZIJN VRIJ!!!

   RIVM geeft enkel advies, is niet rechtsgeldig!!!
   Lees hieronder hoe iemand haar moeder vrij kreeg en verder delen. Zodat deze mensen uit hun gevangenis komen!
   OPSLUITING VAN ONZE OUDEREN IS NIET RECHTSGELDIG!

   Na veel onderzoek en telefoontjes hebben wij onze moeder uit haar LOCKDOWN bevrijd op 27-05-2020
   Zij mag weer naar buiten en zonder consequenties weer naar binnen!

   Hier is haar verhaal ;
   Zoals velen met mij, weten wij dat ouderen nog steeds in de lockdown zitten.
   Zo ook mijn moeder van 83 jaar. In de afgelopen maanden zag ik haar,allebei aan een kant van een raam.
   In de laatste 3 weken was er veel verdriet. Zij wilde dit niet laten zien, maar de tranen stonden haar in de ogen. Mijn gevoel van weerstand werd met de dag groter. Hoe kan het nu zijn dat de ouderen nog steeds muurvast zitten?

   Waarom kunnen ook zij niet even een blokje om, of met gepaste afstand samen op het terras voor het verzorgingshuis zitten? Ook kreeg ik verhalen te horen van andere ouderen die straf kregen en 14 dagen in quarantaine gingen als ze even stiekem door een hoog stalen hek met familie hadden gesproken!

   De weerstand werd nog meer gevoed door deze verhalen. Ik dacht, hebben we het hier over mensen? Of over dieren?
   Vorige week was ik weer bij haar. En ik zag een zielig hoopje mens. Bijna niet meer verstaanbaar door haar zachte stem. Haar huidskleur was wit, en haar ogen stonden droevig. Ik maakte een grapje, maar er kwam geen lach meer. Even was ik stil, om daarna haar te vragen: ‘mam, als ik jou hier uit kan krijgen, zou je dit dan willen? En zou je dit durven’?
   Haar antwoord was volmondig ‘Ja’! Zij vulde dit aan en zei, ‘Liever dood, dan nog langer vast zitten’!
   ‘Want zo ga ik ook dood’!

   Het was duidelijk. Dit kon niet langer meer. Ik moest iets doen. Natuurlijk had ik geen idee wat te doen en waar te beginnen. Maar ik had een missie. Ik begon met bellen met het afdelingshoofd. Zij kon niets doen want zij was bang voor haar baan. Ondanks dat ook zij aangaf dat zij het ook allemaal lang vond duren. Ik heb haar een voorstel gedaan. Wat nu als ik 2x per week mijn moeder ophaal en haar veilig met gepaste afstand bij mij in de tuin een kopje koffie laat drinken? Dan breng ik haar voor het avondeten weer terug. En dan weten jullie dat het op een veilige manier gaat.
   Zij durfde het niet aan.

   Maar er was toevallig dezelfde middag nog groepsoverleg met de directeur. Zij zou het voorleggen, want ze vond het voorstel best een goed idee. Later belde zij terug. De directeur wilde er niets van weten en veegde het direct van tafel!
   Toen ging ik het internet op. RIVM site, daar stond niets over de opsluiting van ouderen. Alleen dat het een advies was. Daarna het wetboek erbij gepakt. Daar was alleen te vinden dat mensen nooit vastgehouden mogen worden. Artikel 11 van de grondwet, Artikel 15 van de grondwet en Artikel 22 van de grondwet waren duidelijk. ( aanrader om dit te lezen)

   Daarna het RIVM gebeld. Daar werd mij uitgelegd dat zij niet gaan over de regels. Zij geven alleen adviezen. Oké, dacht ik, dat is dan best gek als iedereen mij vertelt dat zij de regels van het RIVM opvolgen.(ook Rutte) Het zijn dus geen regels, maar aanbevelingen. Dat is iets heel anders!

   Weer gebeld met het verzorgingshuis en gevraagd of iemand met meer bevoegdheid mij te woord kon staan. Dit werd de directeur. Best een uitdaging omdat ik zijn standpunt al wist. Hij belde mij terug in de middag. Een gesprek van 45 min. Ik heb hem uitgelegd dat ik het niet meer aan mijn moeder verkopen kon dat zij nog steeds vast moest blijven zitten. En dat haar geestelijke en lichamelijke gesteldheid erg achteruit ging. Dat ik vond, dat dit nooit de bedoeling kan zijn van ‘beschermen’. Ook hij kwam weer met regels van RIVM, en overheid. Ik wist hier inmiddels natuurlijk al veel vanaf, en ben de confrontatie aangegaan. Ik heb hem uitgelegd dat dit nergens beschreven stond. En dat de wet iets anders zegt. En dat het vasthouden van mensen dus gijzeling is. Wat weer strafbaar is. Hij verschool zich achter het feit dat het niet wettelijk onderbouwd was en hij geen idee had wat de wet beschreef. Ergens in mij begon iets te borrelen. De antwoorden van hem waren niet logisch. Ik ben toen weer met het plan gekomen. Wat nu, zei ik, als ik 2x per week mijn moeder ophaal. En dat zij onder toezicht van mij met mij mee gaat naar mijn achtertuin. Zodat zij daar even een kopje koffie kan drinken en dan breng ik haar ook weer voor het avondeten weer terug. Nou dit kon niet. Want wat als zij corona mee terug nam! Dan kon het hele huis besmet worden. Ik hoorde alleen maar angst, angst, angst.

   Hoezo? Vroeg ik.
   Als ik gezond ben en zij ook en we houden 1,5 meter afstand, dan kan er geen besmetting plaats vinden. Daarbij, corona besmettingen zijn er bijna niet meer. Maar nee, hij hield zijn poot stijf. Hij begon zelfs te schermen met, ‘Als uw moeder dan corona krijgt, is het uw schuld’!
   ‘Wilt u dit op uw geweten hebben’?
   Het gesprek werd er niet vrolijker op.( in deze fase moet men sterk gaan staan, want de weerstand die deze mensen bieden is enorm!) Ik was er klaar mee. Ik heb hem verteld, ‘het gaat niet om wat u of ik wil’. Ook niet of zij wel of niet besmet word. En ook niet dat u of de rest het een beter idee vind.
   Het gaat erom dat mijn moeder het recht heeft op haar vrijheid! En als zij het risico wil nemen het nog altijd haar keuze zal zijn! En als nergens beschreven staat, dat het vast zetten van ouderen rechtsgeldig is?
   Dat ik het verzorgingshuis dan aan zal klagen.
   Dat dit niet is wat ik wil, maar dat er dan helaas geen andere manier meer is. ( dit had ik ook echt gedaan)

   Weer het internet op. Wie staat er boven deze directeur, wie kan ik nog meer bellen? De klachtenafdeling. Ook hier weer een gesprek over de rechten van de mens. Dit was een verrassend gesprek, want wat ik al uitgezocht had, wisten zij nog niet. Maar zij nam het wel serieus en beloofde dat zij op zoek ging naar antwoorden. Later belde zij terug.
   Zij was zeer onder de indruk van het speurwerk wat ik gedaan had. En ik denk dat zij iemand geraadpleegd heeft die verstand van de wet heeft, want zij wist ineens heel veel.
   En zij zei, ‘u heeft gelijk’! De regels die gemaakt worden zijn inderdaad advies regels! En als uw moeder het huis wil verlaten mag niemand haar tegen houden. Het verzorgingshuis moet haar laten gaan en er mogen geen consequenties zijn in de vorm van 14 dagen quarantaine. Uw moeder huurt de kamer en neemt service af. Daar betaald zij voor en dit is contractueel vast gelegd. En aangezien uw moeder via een vrijwillige weg, zonder dwang opname en zonder bijzondere hulp binnen gekomen is, heeft zij beschikking over haar eigen wil.

   Ook vertelde zij dat landelijk al een aantal ouderen ook op deze manier hun vrijheid in deze laatste weken terug gekregen hebben.
   Ik was even stil. Even ging er van alles door mij heen. Wat is hier nu eigenlijk gebeurd? Met al die ouderen, in Nederland? Wat is er met ons mensen gebeurd dat wij dit niet eerder gezien hebben?
   Het voelde alsof het doek viel. Waarom geloven wij alles wat wij horen? Het is nog iets waar ik met mijzelf nog mee om de tafel moet. Maar, mijn moeder mag eruit! Ik mocht haar eventueel direct ophalen! En zij zou dit ook direct doorbellen naar de directeur en de leidinggevenden.
   Ik heb direct mijn moeder gebeld met het goede nieuws. Die kon even niet meer praten. Het was allemaal erg veel voor haar geweest.

   Dezelfde avond kwam er een verhaal via facebook binnen. Weer zo’n schrijnend geval van een oudere. Ik voel mij nu verplicht mijn verhaal te vertellen. En tegen iedereen die dit wil horen, zeggen :
   Er is een weg. Wat hier gebeurd is, mag niet. En kan niet!
   Ik moet erbij zeggen, dit verhaal gaat over mijn moeder die vrijwillig een kamer huurt en service afneemt. Ik weet niet hoe het zit met mensen die in andere situaties in een lockdown zitten. Maar mijn raad zou zijn, ga op zoek. Vraag advies van een jurist.
   Ik heb dit alles in 4 dagen bereikt. En als u niet goed bent in onderhandelen? Vraag hulp van iemand die u helpen kan. En komt het op een advocaat aan? Doe dit dan als familie. Dat kan de kosten drukken.

   Wat er ook gaat gebeuren in de toekomst. Ook al komt corona weer terug, mijn moeder gaat nooit meer opgesloten worden als zij dit niet wil.
   Het word de hoogste tijd dat wij de ouderen bevrijden! En hun nooit weer op laten sluiten!

   Door Hilleen Dijkstra

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Gerard67
    18 dagen geleden

    👍👍👍👍👍👍👍 Prachtig goed dat u ons dit vertelt heeft .

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Jenny60
    16 dagen geleden

    Wat goed zeg. Ik ben blij dit te lezen, en blij te lezen dat uw moeder weer bij u kan zijn. De ouderen hebben zo’n erge verdriet en worden gek en depressief van de opsluiting. Ik ben ook bezig met het meldpunt van het tehuis. Want bij bezoek moeten we ons aan de regels houden en personeel mag zo door lopen zonder handen wassen en bescherming. Ik mag mijn moeder zelfs niet even zien buiten de bezoektijden als ze in paniek is en haast niet te troosten is.
    Ik krijg dan te horen dat mijn afspraak pas over een paar dagen is. Mijn moeder huurt daar ook een woning en heeft totaal geen vrijheid

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Coboo
   19 dagen geleden

   Even een reactie op John Huijbregts, u wilt nu protesteren, nu het allemaal een beetje soepeler wordt?
   Wat wilt u dan? met zn allen naar Den Haag of naar de Dam,
   Rijkelijk laat, even voorop gesteld dat voor onze regering ook helemaal nieuw was. Achteraf weet iedereen het beter. Als mijn vader of moeder daar had gezeten in zn verzorgings-of bejaarden te huis dan had ik ze een tijdje in huis genomen, niks van niet naar buiten gewoon alle dagen naar buiten zeker met dat mooie weer. Krijgen die mensen nog een beetje kleur op de wangen. Frisse lucht is voor iedereen goed.Ik vraag me af, nu het weer kan hoeveel ouderen bezoek krijgen, dat zijn er niet zo veel hoor.
   Er is een bepaalde categorie die helemaal geen familie meer heeft, vrienden weg gevallen.
   Laten we het protesteren maar voor wat het is, dat wordt al genoeg gedaan.
   Laten we liever eens echt naar deze mensen om kijken nu het weer kan. Hoeft ook geeneens familie te zijn hoor ik weet zeker dat er heel veel mensen in die te huizen het erg fijn zouden vinden als er iemand een praatje met ze zou maken. Ze mee zou nemen naar buiten, al is het in de rolstoel daar zouden deze mensen meer mee gebaad zijn dan met een protest.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • FRATER
    18 dagen geleden

    Aardig bedacht, maar ook met de inmiddels heel klein beetje versoepelde regels , in overigens lang niet álle verpleeg/verzorgingshuizen, gelden er nog altijd behoorlijk strenge regels.
    Als byv. buurtgenoot zomaar een (tamelijk) onbekende bewoner gaan bezoeken kan en mag dus (nog) niet.
    Er is nog altijd alleen maar bezoek van uitsluitend directe familie toegestaan.
    en ook dat is nog altijd maar zeer beperkt.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Coboo
   19 dagen geleden

   op de oudere gepensioneerde.
   Ja, veel ouderen hebben mee geholpen om NL weer op te bouwen na de oorlog, heel veel die dat ook niet meer na kunnen vertellen. U zegt u , dat is wat ik altijd heb gezegd en geschreven de ouderen zitten in de weg en kosten een hoop geld. Maar zeggen en schrijven lost niet veel op, u moet doen!
   Zodat ze zeggen, zo hee, die oude daar heb je nog wat aan die kan ons nog wat leren.
   Negativiteit daar heb je niets aan, je zelf in de slachtofferrol stoppen ook niet.
   Geniet van de vrijheid en ga niet bij de pakken neer zitten, probeer een voorbeeld te zijn voor de jeugd. Maak nog wat van uw leven en probeer een ander te helpen.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Beste Coboo , ook vanuit uw standpunt begrijp ik u , maar iedereen begrijpt onderhand dat de maatregelen indruisen tegen alles . Zoals Frater het beschrijft zijn de maatregelen aanbevelingen en geen vast omlijnde wet . De baasjes van zorg- en verpleeg-huizen gaan hiermee buiten hun boekje dat is duidelijk bewijs nu , iedereen kon dit al op z’n klompen aanvoelen . Wat de baasjes doen komt gewoon neer op hunzelf indekken ten koste van de bewoners en hun naasten . Uit u woorden maak ik op dat het u een beetje aan vechtlust ontbreekt nu misschien omdat u al genoeg tegen ambtelijke regelerij hebt geknokt . Daar integendeel is mijn vechtlust alleen maar toegenomen en ik denk dat ik ook namens John en Frater spreek . Zoals het nu is kan niet en mag niet want het is niet rechtsgeldig zei zijn daarmee in overtreding ten koste van .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   De baasjes noem ik ze maar van die tehuizen , zijn in deze ikke ikke ikke maatschappij vooral ten behoeve van zichzelf bezig . Hun eigen straatje schoon te houden en te vegen , en als ik dan zon figuur in het nieuws zie die met droge ogen beweert van we zijn keihard dagelijks bezig onze ouderen te beschermen en gezond te houden dan denk ik jaja weer zon lul-argument , in plaats daarvan maken ze de mensen waar ze de zorg voor dragen hartstikke ziek door naaste familie te blijven hinderen in alles met zelfverzonnen regelgekte , en de behoevenden waar het om gaat op te sluiten van gezonde buitenlucht . Dat zoiets anno 2020 hier in Nederland zomaar kan is onbegrijpelijk . Ik hoop dat er is 1 minister is die hiermee korte metten maakt op zeer korte termijn .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Je kan als oudere hulpbehoevende veel beter nog in de echte gevangenis cq bajes zitten ipv een verpleeg of verzorghuis . Daar heb je geen kosten en je wordt tenminste ook nog gelucht .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • O-moe-loes
   18 dagen geleden

   Als ik de berichten hoor en zie op het journaal over de ouderen in bejaarden huizen en mensen in verzorgingshuizen , zo ook een vriendin van mij met FTD .
   waar alleen haar man nu 2x per week een uurtje heen mag !
   Dan krijg ik een knoop in m,n maag , en voel me zo machteloos .
   Ik begrijp er echt niets van dat dit maar zo door blijft gaan .
   De verzorging slaat wel een arm om de mensen heen , onbeschermd !
   en gaat na haar dienst gewoon naar de Jumbo of Appie Heijn …
   Echt ik begrijp er niets meer van .
   Maar zou niet weten wat ik kan doen om dit te veranderen …
   bijvb een petitie om meer inspraak voor familie van…
   lijkt me helemaal geen verkeerd idee ,
   als dat er was zou ik gelijk tekenen .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    17 dagen geleden

    Beste O-Moe-Loes,

    Zo’n petitie teken ik ook.
    En terwijl ik mordicus tégen “staatssteun voor bedrijven als KLM/HEMA e.d.” ben vind ik “staatssteun voor de zorg” ab-so-luut geen probleem als dit leidt tot een humaner beleid voor m.n. bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen.

    Echt, van het huidige beleid uitgestippeld door knappe koppen zonder emphatie jegens anderen moet van de baan.
    Liever vandaag dan morgen.

    Goddank maken mijn ouders dit niet meer mee.

    Dagmar.

    17 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Jenny60
   17 dagen geleden

   Mijn moeder is pas genezen van corona. Ze is 99 jaar en zit in verzorgingstehuis. Door de Corona is ze nu vaak in de war en ze weet ook niet meer hoe ze moet bellen. Soms is het zo erg, dat ze in paniek is en wil ze haar dochter zien. Er is geen enkel begrip van het personeel als je wil langskomen om haar te troosten of in ieder geval gerust te stellen. Dan wil ik voor 1keer mijn bezoek wisselen, maar dat kan niet. Ze zullen dan ook niet even helpen met bellen of haar geruststellen. Emphatie is nergens te vinden. Sinds ze geen corona meer heeft, kijken ze amper naar haar om. Ze moet sochtends in haar inco haar grote behoefte doen door sommige verplegers, terwijl ze aangeeft dat ze nodig moet. En als ik dan klaag bij de hoofd zuster krijg geen response.
   Nu moeten we mondkapjes bij binnenkomst dragen als we op bezoek komen. Maar toen ik afscheid van mijn Moeder moest nemen omdat ze terminaal was, kreeg ik pas een mondkapje in de kamer waar ze lag. Echt een tehuis waar de commuicatie slecht is en niet weten hoe ze met de situatie om moeten gaan.

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    17 dagen geleden

    Jenny60,

    Uw verhaal betreffende uw moeder en de emphatieloze behandrling van de medewerkers breekt mijn hart.

    U beschrijft alle kenmerken van een (ouderdoms)delier: verschrikkelijk voor uw moeder maar ook voor u.

    Ik heb dit met mijn moeder meegemaakt en juist door extra aandacht, rustig praten en héél véél geduld en liefde wordt de patiënt rustig en keert (langzaam) terug naar de realiteit (is tenminste mijn ervaring).

    Ik wil u, o.b.v. mijn ervaringen, waarschuwen voor de toediening van antipsychotica zoals Haldol hetgeen nog al eens aan deze patiënten wordt toegediend met alle risico’s vandien.
    Haldol is een medicijn eigenlijk bedoeld is voor volwassen mensen met schizofrenie.
    De bijwerkingen van Haldol kunnen bij ouderen veel zwaardere gevolgen hebben. De patiënt raakt wat verstijfd, lopen moeilijker wordt. Daarnaast is er een toegenomen kans op beroertes, longontstekingen, valaccidenten en vroegtijdig overlijden.

    Ik vind de huidige gang van zaken in menig verzorgings- of verpleeghuis ONmenselijk.

    Ik wens u en ook uw moeder kracht en sterkte toe,
    Dagmar.

    17 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   17 dagen geleden

   Beste Jenny60 . Ook ik sluit me volledig aan bij wat Dagmar27 zegt . Als je oud wordt en in een tehuis terecht komt ben je tegenwoordig over geleverd aan de goden verschrikkelijk . Mensen staan buiten te klappen voor zorgmedewerkers , maar dan vraag ik me af , dat kan alleen maar voor zorgmedewerkers die het hart op de juiste plek hebben zitten . Onbeschoft gedrag door zorgmedewerkers komt voor , de goede niet te na gesproken hoor want die zijn er ook uiteraard . Ga inderdaad na welke medicijnen uw moeder krijgt hoor en steek voor rare rommel een stokje . Sterkte in deze bizarre tijd .

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Jenny60
    16 dagen geleden

    Dank je wel voor de tip en medeleven. Ik ben ook bezig een klacht in te dienen via het meldpunt. Dit kan niet zo doorgaan, ook voor de andere bewoners. Het is een vreselijke tijd voor iedereen, en daarom hoop ik dat juist voor de ouderen die nu eenzaam in tehuizen zijn en sommigen zelfs slecht begrijpen in wat voor situatie we nu leven, daar extra aandacht voor is.

    16 dagen geleden

    Geef een reactie