RegisterenInloggen
hansmekenkamp
hansmekenkamp
meer dan een maand geleden

Bezorging PostNL Pakket

meer dan een maand geleden

Ik woon in een ouderenflat, 7 hoog met een goed werkende lift. Sinds de Coronapandemie weigert de Pakketbezorger het pakket bij de voordeur af te leveren, al dan niet contactloos. Volgens de PostNL medewerker wordt hen dit verboden door de leidingggevende. Van deze persoon hebben we nog nooit wat gehoord. Als je een klacht indient bij PostNL wordt er gezegd dat de pakketten bij de voordeur afgeleverd dienen te worden en dat ze het gaan doorgeven. Echter, er veranderd helemaal niets. Nu wonen in mijn flat een aantal ouderen die niet goed ter been zijn. Zelf werk ik vanuit huis en kan niet zomaar van mijn werkplek af gaan om beneden het pakket op te halen. Soms gebeurd er dat het pakket onbeheerd in de lift wordt achtergelaten. Ook al gaat het om waardevolle medische hulpmiddelen. Onze vraag is natuurlijk : mag dit of moet de pakketbezorger het pakket afgeven bij de voordeur? Overigens, iedereen bij ons in de flat is inmiddels ingeënt.

  • Superbitch
   meer dan een maand geleden

   Uw vraag: mag dit of moet de pakketbezorger het pakket afgeven bij de voordeur?
   Antwoord: JA

   Reactie Post NL op Klachtenkompas.nl d.d. 03 april 2017 (gedeeltelijke quote);
   De pakketbezorger dient altijd verplicht pakketten aan te bieden aan de voordeur, ook in flats en galerijwoningen. Alleen wanneer er in een flat geen lift is maar wel een intercom, dan mag de bezorger u verzoeken om naar beneden te komen. Als u vervolgens via de intercom aangeeft dat u wilt dat de bezorger naar boven komt dan dient de bezorger dit te doen.

   Maar als u alleen de deur open doet en vervolgens niet via de intercom aangeeft dat u verwacht dat de medewerker naar boven komt als u eerder wel naar beneden bent gegaan heeft dit wellicht verwarring bij de bezorger veroorzaakt.
   I.c.m.
   Maatregelen neemt PostNL om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen
   https://www.postnl.nl/Images/maatregelen-postnl-veilig-werken-tijdens-de-coronacrisis_tcm10-178255.pdf

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • rudi
    meer dan een maand geleden

    Het zou misschien een optie zijn om deze bezorgers, als er flats in de route zitten, met minder pakketten op pad te sturen, zodat deze mensen de tijd hebben om ook in een flat goed te bezorgen!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie