Registeren Inloggen
Pinheads
Pinheads
meer dan een maand geleden

Bezwaar gemeentelijke heffing

meer dan een maand geleden

Hallo,

Een aantal mensen om mij heen en ikzelf ondervinden veel bureaucratie bij bezwaar indienen.
Ieder jaar wordt gevraagd om heel veel privegegevens op te sturen wat een grote rompslomp is en mijns inziens totaal overbodig.
Daarbuiten is het zo dat het voor mij nog enigzins uit te zoeken is maar ik kan me voorstellen dat dit voor vooral ouderen haast onmogelijk is, kan dat nou niet anders?

  • dragon
   meer dan een maand geleden

   Ik heb ook enkele keren bezwaar gemaakt, maar een burger lukt dat vaak niet, of je moet proceskosten betalen.
   En dat doen deze ambtenaren bewust, omdat je dan afhaakt.
   Maar in het tijdschrift vereniging eigen huis las ik dat een bedrijf wozmeldpunt.nl dit gratis en prima voor u uit handen kunnen nemen..
   Zij procederen, en daar hebben deze ambtenaren niet van terug
   Mijn woning ging 22000 Euro naar beneden, en ik kreeg een overzicht, dat de kosten 500euro aan deze firma betaald moeten worden door de gemeente, dus dat is het verdienmodel van wozmeldpunt.
   Het punt is wel, dat u het elk jaar moet indienen, want de ambtenaren zijn hardleers

   meer dan een maand geleden
  • Fietser Op Posbank
   meer dan een maand geleden

   Wij vonden ook dat de gemeente de WOZ waarde wel erg hoog had ingezet. Er zou zeker 15% af kunnen. Dus zelf bezwaar gemaakt maar de gemeente ging er niet in mee en bleven bij de eerder vastgestelde waarde. Twee jaar later hebben we via zo’n bureautje (en via Eigen Huis) weer bezwaar gemaakt. Toen ging er inderdaad ruim 15% van de WOZ waarde (en dus van diverse belastingen en zo) af.

   Als de gemeentes klagen dat ze veel moeten betalen aan die bureautjes, dan zijn dat krokodillentranen! Dan hadden ze eerst maar de terechte verzoeken van de bewoners zelf moeten honoreren. Mogelijk heb ik het verzoek (als amateur op dit gebied) niet zo juridisch of fiscaal correct geformuleerd, maar het gaat om de inhoud, niet om de vorm!

   De gemeente heeft het bureautje moeten betalen, maar ik heb ook enkele jaren te veel belasting moeten betalen! Kan ik dat nog ergens verhalen?

   meer dan een maand geleden