RegisterenInloggen
Curley
Curley
meer dan een maand geleden

Bezwaar tegen WOZ

meer dan een maand geleden

Omdat wij de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde erg hoog vonden hebben wij bureau Previcus bezwaar laten maken. Het bezwaar is afgewezen, maar Previcus zag een mogelijkheid in beroep te gaan. We hoorden daarna helemaal niets meer van hen, maar toen de aanslag van 2022 kwam, die nog hoger was, ben ik in mijn dossier op de website van Previcus gaan kijken. Dat bleek inmiddels gesloten. Het lukte met enige moeite toch nog om de stukken te lezen en tot mijn verbazing las ik dat er een compromis gesloten was met de gemeente. Wat dat compromis precies inhield kon ik niet achterhalen, het betekende wel dat mijn aanslag niet was gewijzigd. Ik heb gebeld naar dit bureau, waar gezegd werd dat om privacyredenen geen informatie over het compromis werd gegeven. Ik vind het uiterst respectloos om op een dergelijke manier met klanten om te gaan. Ze hebben ons helemaal niets laten weten, zelfs niet dat het dossier gesloten was. Kan dat zomaar? Heb ik niet minstens het recht om te weten wat het compromis inhoudt?

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Meneer/mevrouw Curley
   -u heeft een machtiging afgegeven voor een jaar (=belastingjaar) zijnde <2022
   -u heeft gebruik gemaakt van een no cure no pay overeenkomst
   -u heeft Previcus carte blanche gegeven inzake de te voeren procedures <2022

   In 2022 komt u erachter dat er over een jaar <2022 een ‘compromis’ is gesloten tussen Previcus en uw gemeente; u kent de voorwaarden van dit compromis niet.
   Dat Previcus het netjes zou staan u te informeren klopt maar als uw machtiging sec een jaar behelst, dat nu is verlopen, staan zij formeel in hun recht. Zeker als de info telefonisch wordt opgevraagd.

   Advies:
   -doe schriftelijke aanvraag omtrent info m.b.t. het gesloten compromis.
   -geef hiervoor een eenmalige nieuwe machtiging af (met van-tot geldigheidsduur).
   Voor 2022:
   Kijk eens op diverse openbare bronnen voor de verkoopwaarde van soortgelijke woningen in uw geneente. Kadaster, Huispedia, Funda e.d. geven een realistische indicatie.

   Succes.
   (Bedenk dat alleen de zon voor niets opgaat)

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Curley
   meer dan een maand geleden

   Dank voor de reactie. Ik zal schriftelijk gaan vragen om de inhoud van het compromis. Het wil er bij mij toch niet goed in dat ze mij niets hoeven laten weten.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie