RegisterenInloggen
Justme58
Justme58
meer dan een maand geleden

Bijwerkingen Pfizer/Moderna

meer dan een maand geleden

Na alle onrust over AztraZeneca, die ik ook heb geweigerd heb en waarvan later het beleid gewijzigd is, heb ik dus nu mijn afspraken staan voor Pfizer. 28 juni de 1e prik en 4 augustus de 2e. Ik ben nog steeds niet overtuigd of ik hier goed aan doe, mijn gevoel zegt dat ik het niet moet doen. De omgeving zet mij erg onder druk en ook de mediaberichten over corona maken mij angstig. Aan de andere kant red ik het al 1,5 jaar zo en ik werk notabene al vrijwilliger op een school waar 1,5 meter bij de jongste kinderen vaak niet lukt.
Tot mijn schrik las ik nu ook dat er best een aantal mensen zijn die ernstig oorsuizen kregen na deze vaccinatie en ik héb al zo erge tinnitus met gehoorverlies als gevolg. Als het nog erger wordt dan trek ik dat niet dus Ik durf eigenlijk niet meer zo goed nu.
Zijn er meer mensen die bang zijn voor bijwerkingen?

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Ik heb inmiddels mijn 1e moderna gehad en kreeg wel bijwerkingen. Maar de bijwerkingen overleef je. Dat vond ik een héle geruststelling tov AZ.
   Ik kreeg een wat pijnlijke arm, snachts wat verkouden, en wat opgezette keel. Mogelijk krijg ik nog meer bijwerkingen bij de 2e prik. Wat ik hoor om mij heen van mensen die Pfizer of Moderna kregen, zijn de bijwerkingen allemaal echt kortstondig en ongevaarlijk en minder dan wat ik had.
   Prima te doen. 1 dag hooguit 2 dagen.
   Heel anders dus dan met AZ.
   Mijn man had bij zijn 1e prik AZ véél meer bijwerkingen en hij heeft zijn 2e AZ dan ook niet gehaald. Wel heeft hij als 2e vaccin gewoon Moderna gehaald bij de GGD en hij heeft hiervan totaal geen bijwerking gehad ja een ietsepietsie heeft hij iets aan zijn arm gevoeld, te verwaarlozen vindt hijzelf. Hijzelf is ook iemand die normaal snel last heeft van tinnitis, maar nu niks.

   Het is geen antwoord op je vraag en ik wil ook geen druk uitvoeren.
   Toch hoop ik dat je gaat 😀 De Delta variant komt er ook aan. Met vaccinatie een stuk rustiger voor jezelf.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Esmee73
   meer dan een maand geleden

   Herkenbaar. Ik heb het maken van een afspraak voor Astrazeneca destijds uitgesteld vanwege de vele zieke collega’s in het team. Daarna is dit pfizer geworden. Op 1 mei eerste vaccinatie gehad, twee dagen later tinnitus. Ik ben 47, heb nog nooit problemen met mijn gehoor gehad. De tinnitus is erg hinderlijk, overstemd tv en radio. Lekker in alle rust buiten zitten is verschrikkelijk. Ik heb de tweede vaccinatie uitgesteld en twijfel nog steeds of ik die wel moet nemen. De maatschappelijke druk is groot; ik wil met vakantie en andere dingen doen zonder me steeds te moeten laten testen. Maar ik moet er niet aan denken dat de tinnitus nog erger wordt na de tweede vaccinatie. Heb inmiddels veel professionals gesproken, maar er is nog te weinig bekend om een goed advies te geven. Lastig.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Hendrik W
    29 dagen geleden

    Heb precies hetzelfde. Oorsuizen wordt niet minder. is er al wat meer bekend?

    29 dagen geleden

    Geef een reactie

   • hansdevente
    10 dagen geleden

    ik wil graag weten of het inmiddels al wat beter is,ik maak het ook door,en weet graag of er hoop is

    10 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Thea58
    6 dagen geleden

    Hallo Esmee,
    Ook ik heb last van hinderlijk oorsuizen, 3 dagen na mijn eerste vaccinatie met Pfizer. Voorheen nooit ergens last van gehad. De KNO arts kon geen oorzaak vinden. Volgens deze arts komt het niet door de vaccinatie, maar dat kan m.i. niet zo stellig worden beweerd. Er is nog veel onbekend. Ik denk dat het meer neurologisch is. Maak mij er zorgen over en durf een twee vaccinatie niet aan.
    Op Lareb zijn tot nu toe 158 meldingen gedaan over oorsuizen!

    6 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Heb ik eindelijk besloten om me niet meer al te druk te maken over bijwerkingen en aanstaande maandag die prik te halen, wordt ik vandaag gebeld door de GGD dat mijn kapper, waar ik afgelopen dinsdag ben geweest, positief is getest op corona. Nu moet ik dus thuisblijven, zondag is de 5e dag en kan ik me laten testen, bij negatieve test kan ik weer gewoon naar buiten en maandag die prik halen, bij positieve test moet ik tot 2 juli in quarantaine.
   Ik sta stijf van de stress nu. Niet dat ik spijt heb dat ik die AztraZeneca niet heb genomen want ik sta nog steeds achter dat besluit, maar dat ik juist nu misschien wel positief ben. Ik zou willen dat ik de tijd vooruit kon zetten,

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   29 dagen geleden

   Inmiddels alweer een aantal dagen geleden dat ik mijn 1e prik Pfizer hen gekregen en gelukkig geen bijwerkingen gehad behalve een wat pijnlijke arm. Begin augustus de 2e prik, waar ik nog even niet aan wil denken.

   29 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Elsae
    29 dagen geleden

    Gefeliciteerd! Toch fijn!
    Mijn 2e moderna krijg ik half juli. Ik wil er juist gráág aan denken😄
    Dan nog 2 weekjes wachten en eindelijk weer een keer een winkel in en weer eens naar de tandarts 🤗

    29 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    29 dagen geleden

    Tandarts heb ik afgelopen jaar wel bezocht, dat moest wel als er een stukje van je kies afbreekt, maar ook voor controle ben ik gewoon gegaan. Ook een fysiotherapeut heb ik een aantal keer moeten bezoeken. Winkelen hou ik niet van maar ik ben wel gewoon naar supermarkt en drogist geweest als ik iets nodig had. En verder werk ik als vrijwilligster op een basisschool bij het overblijven en dat ben ik ook gewoon blijven doen. Altijd wel voorzichtig geweest maar als een jong kind zich pijn deed, of er moesten veters gestrikt worden, dan is 1,5 meter afstand niet mogelijk. Echt heel ongerust ben ik niet geweest behalve dan vorige week toen mijn kapper positief werd getest. Maar toen ik me op dag 5 nadat ik daar geweest was liet testen bleek ik gelukkig niet besmet. ik neem het de kapper ook best kwalijk dat hij open was want zijn dochter, die ook bij hem werkt was ziek thuis. De kapper zei met migraine maar diezelfde dag ging hij dicht omdat ze positief was getest en als je jong volwassen kind met corona achtige klachten zich laat testen dan sluit je je kapsalon, dat is mijn mening. Het heeft me veel stress bezorgd in ieder geval.
    Ik kijk straks vooral uit naar weer een dagje sauna want dat heb ik gemist maar verder eigenlijk niet zoveel. Dat ik nog niet wil denken aan die 2e prik is omdat ik heb gehoord dat je dan meer kans op bijwerkingen hebt bij Pfizer, en het is dus midden in mijn vakantie. Ik hoop dus dat ik geen bijwerkingen krijg.

    29 dagen geleden

    Geef een reactie

  • hansdevente
   11 dagen geleden

   ik heb al 20 jaar tinnitus,waarvan 10 jaar extreem,ik heb mij ook aangemeld voor euthanasie,en dat is in behandeling.het is 24/7 een fluitketel op stoom die je niet uit kan zetten…nu heb ik op 14 juli mijn tweede pfizer prik gehaald,en heb ook al corona doorgemaakt.ik dacht dat het niet harder kon,maar helaas vanaf 15 juli is de tinnitus nog extremer geworden…ik hoop dat het een bij werking is ,en dat denk ik ook wel,en dat het nog wat gaat zakken,zodat de laatste maanden zijn als de tijd ervoor,ik ben ook weer benauwder geworden en moet 4 tot 6 keer per dag ventolin disc gebruiken

   11 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Lies1
   8 dagen geleden

   Ik heb ook Tinnitus en heb het idee dat het erger is geworden na vaccinatie en durf nu 2de Pfizer prik niet te halen. Je weet dat er een nieuwe behandelmethode is? Ik ga het even nazoeken.

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

  • hansdevente
   8 dagen geleden

   als ik het had geweten,had ik nooit de 2e prik gehaald,de kans dat ik corona zal krijgen is klein,ik kom nooit meer buiten maar de veel hardere tinnitus is er 24 uur per dag,en drijft me tot het doen van onomkeerbare dingen,dus ik raad het sterk af

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Thea58
    6 dagen geleden

    Veel sterkte Hans. Ik weet nu hoe erg en hinderlijk tinnitus kan zijn. Ik hoop dat de bijwerking minder zal gaan worden 🙏

    6 dagen geleden

    Geef een reactie