Registeren Inloggen
Justme58
Justme58
meer dan een maand geleden

Bijwerkingen Pfizer/Moderna

meer dan een maand geleden

Na alle onrust over AztraZeneca, die ik ook heb geweigerd heb en waarvan later het beleid gewijzigd is, heb ik dus nu mijn afspraken staan voor Pfizer. 28 juni de 1e prik en 4 augustus de 2e. Ik ben nog steeds niet overtuigd of ik hier goed aan doe, mijn gevoel zegt dat ik het niet moet doen. De omgeving zet mij erg onder druk en ook de mediaberichten over corona maken mij angstig. Aan de andere kant red ik het al 1,5 jaar zo en ik werk notabene al vrijwilliger op een school waar 1,5 meter bij de jongste kinderen vaak niet lukt.
Tot mijn schrik las ik nu ook dat er best een aantal mensen zijn die ernstig oorsuizen kregen na deze vaccinatie en ik héb al zo erge tinnitus met gehoorverlies als gevolg. Als het nog erger wordt dan trek ik dat niet dus Ik durf eigenlijk niet meer zo goed nu.
Zijn er meer mensen die bang zijn voor bijwerkingen?

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Ik heb inmiddels mijn 1e moderna gehad en kreeg wel bijwerkingen. Maar de bijwerkingen overleef je. Dat vond ik een héle geruststelling tov AZ.
   Ik kreeg een wat pijnlijke arm, snachts wat verkouden, en wat opgezette keel. Mogelijk krijg ik nog meer bijwerkingen bij de 2e prik. Wat ik hoor om mij heen van mensen die Pfizer of Moderna kregen, zijn de bijwerkingen allemaal echt kortstondig en ongevaarlijk en minder dan wat ik had.
   Prima te doen. 1 dag hooguit 2 dagen.
   Heel anders dus dan met AZ.
   Mijn man had bij zijn 1e prik AZ véél meer bijwerkingen en hij heeft zijn 2e AZ dan ook niet gehaald. Wel heeft hij als 2e vaccin gewoon Moderna gehaald bij de GGD en hij heeft hiervan totaal geen bijwerking gehad ja een ietsepietsie heeft hij iets aan zijn arm gevoeld, te verwaarlozen vindt hijzelf. Hijzelf is ook iemand die normaal snel last heeft van tinnitis, maar nu niks.

   Het is geen antwoord op je vraag en ik wil ook geen druk uitvoeren.
   Toch hoop ik dat je gaat 😀 De Delta variant komt er ook aan. Met vaccinatie een stuk rustiger voor jezelf.

   meer dan een maand geleden
  • Esmee73
   meer dan een maand geleden

   Herkenbaar. Ik heb het maken van een afspraak voor Astrazeneca destijds uitgesteld vanwege de vele zieke collega’s in het team. Daarna is dit pfizer geworden. Op 1 mei eerste vaccinatie gehad, twee dagen later tinnitus. Ik ben 47, heb nog nooit problemen met mijn gehoor gehad. De tinnitus is erg hinderlijk, overstemd tv en radio. Lekker in alle rust buiten zitten is verschrikkelijk. Ik heb de tweede vaccinatie uitgesteld en twijfel nog steeds of ik die wel moet nemen. De maatschappelijke druk is groot; ik wil met vakantie en andere dingen doen zonder me steeds te moeten laten testen. Maar ik moet er niet aan denken dat de tinnitus nog erger wordt na de tweede vaccinatie. Heb inmiddels veel professionals gesproken, maar er is nog te weinig bekend om een goed advies te geven. Lastig.

   meer dan een maand geleden
   • Hendrik W
    meer dan een maand geleden

    Heb precies hetzelfde. Oorsuizen wordt niet minder. is er al wat meer bekend?

    meer dan een maand geleden
   • Jessy
    meer dan een maand geleden

    Hoe gaat het ondertussen?

    meer dan een maand geleden
   • hansdevente
    meer dan een maand geleden

    ik wil graag weten of het inmiddels al wat beter is,ik maak het ook door,en weet graag of er hoop is

    meer dan een maand geleden
   • Berre
    meer dan een maand geleden

    Ik begrijp volkomen wat u doormaakt. Mijn tinnitus na vaccinatie was aanvankelijk niet extreem, maar is na enkele maanden wel veel heviger geworden en daarna, langzaamaan weer wat rustiger. Het hangt ook af van mijn graad van vermoeidheid. ’s Morgens gaat het beter. Ik hoop dat het nog verder vermindert. Ik let op met wat ik eet en drink. In mijn geval beslist géén oude kazen (die ik graag eet), géén chocolade. Ik rook niet, géén koffie en zeker geen alcohol!

    meer dan een maand geleden
   • Trudy 2
    meer dan een maand geleden

    Beste Berre.
    Bij mij precies hetzelfde.
    Hopelijk is het bij jou nog steeds afgenomen.
    Mag ik vragen: na hoeveel maanden werd het minder?
    Ik baal als een stekker :(( en zal het heel fijn vinden als het naar het oude ‘niveau’ zou gaan, groet

    meer dan een maand geleden
   • Berre
    meer dan een maand geleden

    Na vier maanden werd het veel erger, vooral ’s avonds. Toen zat ik volledig aan de grond. Na vijf maanden, is het weer wat beter. Maar nog verre van optimaal. Dus ben ik er niet gerust in dat het zo zal blijven of nog zal verbeteren. Het is bang afwachten, wat tot stress leidt en stress is beslist te vermijden. Het is de kunst om er zo rustig mogelijk bij te blijven en de angst geen kans te geven. Ik merk dat ik er buiten minder last van heb omdat het omgevingslawaai maskeert. Dus maak ik af en toe een wandeling of ik ga wat fietsen om de aandacht er van af te leiden.

    meer dan een maand geleden
   • Thea58
    meer dan een maand geleden

    Hallo Esmee,
    Ook ik heb last van hinderlijk oorsuizen, 3 dagen na mijn eerste vaccinatie met Pfizer. Voorheen nooit ergens last van gehad. De KNO arts kon geen oorzaak vinden. Volgens deze arts komt het niet door de vaccinatie, maar dat kan m.i. niet zo stellig worden beweerd. Er is nog veel onbekend. Ik denk dat het meer neurologisch is. Maak mij er zorgen over en durf een twee vaccinatie niet aan.
    Op Lareb zijn tot nu toe 158 meldingen gedaan over oorsuizen!

    meer dan een maand geleden
   • Berre
    meer dan een maand geleden

    Zeer herkenbaar. Oorsuizen en ernstig gehoorverlies na 2 à 3 dagen. Vroeger nooit problemen gehad. Mijn volledig verhaal heb ik toegevoegd. Het is inderdaad neurologisch. (neuritis vestibularis)

    meer dan een maand geleden
   • Maya11
    meer dan een maand geleden

    Helaas voor mij ook een herkenbaar verhaal. 3 weken na de 2e Pfizer vaccinatie hoorde ik niets meer met mijn rechteroor. Na een week kwam dit deels terug, maar maakte plaats voor hevige duizeligheid. Inmiddels een aantal onderzoeken in het ziekenhuis achter de rug, waaruit blijkt dat mijn rechter (geh)oor flink achteruit is gegaan en mijn evenwichtsorgaan aan die kant lijkt niet meer te werken. Ook heb ik last van oorsuizen.
    In het verleden nooit last van dergelijke klachten gehad.

    Na o.a. jouw verhaal lijkt het alsof er een verband bestaat met de vaccinatie.

    Hoe gaat het nu met jou?

    meer dan een maand geleden
   • Jessy
    meer dan een maand geleden

    Dag Esmee, gaat het oorsuizen over of betert het?
    Ik heb een dag na mijn eerste pfizer prik tinnitus gekregen. Mentaal heel zwaar. Reeds een maand geleden nu maar het betert niet, integendeel, het wordt precies erger…
    Weet iemand of dit over gaat?

    meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Heb ik eindelijk besloten om me niet meer al te druk te maken over bijwerkingen en aanstaande maandag die prik te halen, wordt ik vandaag gebeld door de GGD dat mijn kapper, waar ik afgelopen dinsdag ben geweest, positief is getest op corona. Nu moet ik dus thuisblijven, zondag is de 5e dag en kan ik me laten testen, bij negatieve test kan ik weer gewoon naar buiten en maandag die prik halen, bij positieve test moet ik tot 2 juli in quarantaine.
   Ik sta stijf van de stress nu. Niet dat ik spijt heb dat ik die AztraZeneca niet heb genomen want ik sta nog steeds achter dat besluit, maar dat ik juist nu misschien wel positief ben. Ik zou willen dat ik de tijd vooruit kon zetten,

   meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Inmiddels alweer een aantal dagen geleden dat ik mijn 1e prik Pfizer hen gekregen en gelukkig geen bijwerkingen gehad behalve een wat pijnlijke arm. Begin augustus de 2e prik, waar ik nog even niet aan wil denken.

   meer dan een maand geleden
   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Gefeliciteerd! Toch fijn!
    Mijn 2e moderna krijg ik half juli. Ik wil er juist gráág aan denken😄
    Dan nog 2 weekjes wachten en eindelijk weer een keer een winkel in en weer eens naar de tandarts 🤗

    meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Tandarts heb ik afgelopen jaar wel bezocht, dat moest wel als er een stukje van je kies afbreekt, maar ook voor controle ben ik gewoon gegaan. Ook een fysiotherapeut heb ik een aantal keer moeten bezoeken. Winkelen hou ik niet van maar ik ben wel gewoon naar supermarkt en drogist geweest als ik iets nodig had. En verder werk ik als vrijwilligster op een basisschool bij het overblijven en dat ben ik ook gewoon blijven doen. Altijd wel voorzichtig geweest maar als een jong kind zich pijn deed, of er moesten veters gestrikt worden, dan is 1,5 meter afstand niet mogelijk. Echt heel ongerust ben ik niet geweest behalve dan vorige week toen mijn kapper positief werd getest. Maar toen ik me op dag 5 nadat ik daar geweest was liet testen bleek ik gelukkig niet besmet. ik neem het de kapper ook best kwalijk dat hij open was want zijn dochter, die ook bij hem werkt was ziek thuis. De kapper zei met migraine maar diezelfde dag ging hij dicht omdat ze positief was getest en als je jong volwassen kind met corona achtige klachten zich laat testen dan sluit je je kapsalon, dat is mijn mening. Het heeft me veel stress bezorgd in ieder geval.
    Ik kijk straks vooral uit naar weer een dagje sauna want dat heb ik gemist maar verder eigenlijk niet zoveel. Dat ik nog niet wil denken aan die 2e prik is omdat ik heb gehoord dat je dan meer kans op bijwerkingen hebt bij Pfizer, en het is dus midden in mijn vakantie. Ik hoop dus dat ik geen bijwerkingen krijg.

    meer dan een maand geleden
  • hansdevente
   meer dan een maand geleden

   ik heb al 20 jaar tinnitus,waarvan 10 jaar extreem,ik heb mij ook aangemeld voor euthanasie,en dat is in behandeling.het is 24/7 een fluitketel op stoom die je niet uit kan zetten…nu heb ik op 14 juli mijn tweede pfizer prik gehaald,en heb ook al corona doorgemaakt.ik dacht dat het niet harder kon,maar helaas vanaf 15 juli is de tinnitus nog extremer geworden…ik hoop dat het een bij werking is ,en dat denk ik ook wel,en dat het nog wat gaat zakken,zodat de laatste maanden zijn als de tijd ervoor,ik ben ook weer benauwder geworden en moet 4 tot 6 keer per dag ventolin disc gebruiken

   meer dan een maand geleden
  • Lies1
   meer dan een maand geleden

   Ik heb ook Tinnitus en heb het idee dat het erger is geworden na vaccinatie en durf nu 2de Pfizer prik niet te halen. Je weet dat er een nieuwe behandelmethode is? Ik ga het even nazoeken.

   meer dan een maand geleden
   • Trudy 2
    meer dan een maand geleden

    Beste Lies,
    Ik heb ook Tinnitus en ik vind dat het erger is geworden na vaccinatie en durf nu 2de Pfizer prik niet te halen.
    Aanstaande woensdag heb ik een afspraak voor de 2de 🙁
    Mag ik vragen wat een nieuwe behandelmethode is?
    Graag hoor ik van je.
    Vriendelijke groet

    meer dan een maand geleden
   • Kemmetje
    meer dan een maand geleden

    Kan het haast niet geloven. Nieuwe behandelmethode?
    Heeft u het al gevonden?

    meer dan een maand geleden
   • Lies1
    meer dan een maand geleden

    Ik heb het er al 2 x opgezet maar het lijkt wel of het eraf gehaald wordt. Het verdwijnt misschien omdat het als reclame gezien wordt?

    meer dan een maand geleden
   • hansdevente
    meer dan een maand geleden

     

    Privégegevens verwijderd door de redactie in verband met bescherming privacy

    meer dan een maand geleden
   • Lies1
    meer dan een maand geleden

    Behandelmethode universiteit Maastricht en Lenire van Neuromod. Maar misschien kennen jullie dat al, voor mij is alles nieuw. Ik neem nu elke dag magnesium en luister ook via een app naar zee/regen/wind geluiden. Ik word geopereerd aan neus poliepen en hoop dat dan de oorsuizingen minder worden en anders ga ik zeker achter de 1e 2 therapieën aan. Sterkte iedereen.

    meer dan een maand geleden
   • Yvet
    meer dan een maand geleden

    zou je de nieuwe behandelmethode nog 1 x kunnen delen Lies? Ik ben heel benieuwd. Heb zelf ook last van Tinnitus.

    meer dan een maand geleden
  • hansdevente
   meer dan een maand geleden

   als ik het had geweten,had ik nooit de 2e prik gehaald,de kans dat ik corona zal krijgen is klein,ik kom nooit meer buiten maar de veel hardere tinnitus is er 24 uur per dag,en drijft me tot het doen van onomkeerbare dingen,dus ik raad het sterk af

   meer dan een maand geleden
   • Thea58
    meer dan een maand geleden

    Veel sterkte Hans. Ik weet nu hoe erg en hinderlijk tinnitus kan zijn. Ik hoop dat de bijwerking minder zal gaan worden 🙏

    meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik heb 5 augustus mijn 2e vaccinatie gehad. Van een toename van tinnitus heb ik gelukkig niets gemerkt. Het lijkt er op dat ik de vaccinatie goed kan verdragen al is dat niet helemaal zeker. Want een aantal dagen na de 1e prik kreeg ik een toename van een andere voor mij bekende klacht, en dat zijn hartoverslagen. Die heb ik soms en na onderzoek lang geleden bleek het geen kwaad te kunnen. Ze zijn vaak stress gerelateerd. Maar nu zijn ze zo heftig dat ik via de huisarts een 24 uurs-meting kreeg en de overslagen bleken hoger dan wat normaal gevonden werd en ik ben doorverwezen naar de cardioloog.
   Of het te maken heeft met dat vaccin is niet waarschijnlijk, het zal wel weer stress zijn want na 1,5 jaar deze crisis merk ik dat mijn stress die ik daarover al had, toeneemt.
   Ze zijn in ieder geval zeer hinderlijk, die constante hartoverslagen waar je dus ook niet van kan slapen.
   En voor mensen die wakker liggen van tinitus, ik heb daar voor mij iets op gevonden, en dat is het luisteren naar ontspannen geluiden die ik dus op de achtergrond afspeel, geluiden van de zee bijvoorbeeld. Voor mij helpt dat om mijn aandacht af te leiden van de piep in mijn oren.

   meer dan een maand geleden
  • Kemmetje
   meer dan een maand geleden

   Al jaren last van oorsuizen. Maar kon er goed mee leven.
   Was helemaal happy dat ik mijn Pfizer vaccinatie zou krijgen.
   1e vaccinatie geen problemen behalve de gebruikelijke. Tweede vaccinatie wat meer bijwerkingen maar geen problemen.
   Paar weken later duizeligheid. Nog een paar weken later duizeligheid minder maar out of the bleu fikse verergering van oorsuizen.

   meer dan een maand geleden
   • Robert66
    meer dan een maand geleden

    Beste Kemmetje, heb nu ook last van continue oorsuizen, en al eerder last van duizeligheid. Heb ook lang last van rugklachten, maar jouw reactie zet je toch weer aan het denken. Wandelde regelmatig vrij intensief , maar heb dat al teruggebracht vanwege die duizelingen, dat is gewoon heel eng, en gevaarlijk. Hoe gaat het nu? Gaat het al beter?

    meer dan een maand geleden
  • hansdevente
   meer dan een maand geleden

   ik vind het erg voor u,ik heb inmiddels het ook erger ,ik had het al extreem,maar dacht dat het niet erger kon,dat kan dus wel,zit nu ook weer in een ziedende storm van herrie,ook mijn duizeligheid is erger geworden.op de miljoenen die de tweede vaccinatie gehad hebben, hebben er meer dan 100.000 bijwerkingen gemeld aan het lareb sarvan zijn 261 oorsuizen,dat is dus verwaarloosbaar,maar het zal maar net jij zijn die het treft.

   Privégegevens verwijderd door de redactie in verband met bescherming privacy.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Wellicht iets voor velen alhier;
   Behandeling oorsuizen is maatwerk voor patiënt
   https://www.umcutrecht.nl/nieuws/behandeling-oorsuizen-is-maatwerk-voor-patient

   meer dan een maand geleden
  • Jason2000
   meer dan een maand geleden

   Dinsdag krijg ik mijn 1e prik (Pfizer) en ik heb er echt geen goed gevoel over om het te doen. Ik vertrouw het niet. Er wordt zo veel gezegd op social media etc. Waardoor ik ook onder druk wordt gezet.. heb zelf al last van tinnitus en ben bang dat het erger zou worden na de vaccinatie. Of andere bijwerkingen die erger zijn..

   meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Probeer niet teveel te denken aan bijwerkingen, want als je daaraan blijft denken, ook na de prik, dan krijg je het nocebo effect. Het tegenovergestelde van het placebo effect. Je gaat dan zo letten op of je wat voelt of merkt dat je ook inderdaad iets gaat voelen of merken.
    Ik was ook bang voor allerlei bijwerkingen en heb ook geaarzeld voor de vaccinatie. Toen hoorde ik over dat Nocebo effect wat dus bewezen is dat mensen echt klachten kunnen krijgen omdat ze denken dat ze die krijgen. Google maar eens naar dat Nocebo effect.
    Nadat ik die 1e prik dus heb gekregen heb ik mezelf verboden om op allerlei dingen te gaan letten die een bijwerking zouden kunnen zijn. Ik ben heel hard in de tuin gaan werken, dus afleiding gezocht. En als ik al iets dacht te voelen zei ik hardop tegen mezelf ‘stop!! ‘ en werkte nog harder. En dat had effect.
    Bij de 2e pfizer vaccinatie was ik weer net zo bang voor bijwerkingen omdat soms bij de 2e vaccinatie van pfizer je wat meer last kan hebben van bijwerkingen en ik moet dus volgende maand naar een cardioloog omdat ik hartoverslagen heb die vrijwel zeker het gevolg zijn van stress. Want stress heb ik in deze coronatijd. En niet zo’n beetje ook. Dus ik was al bang voor nog meer hartoverslagen na de 2e vaccinatie.
    Dus na die 2e prik ben ik naar het strand gegaan (het was gelukkig mooi weer en ik was op de camping) en ik ben gaan zwemmen, heel vaak de zee in geweest. En dat hielp dus ook. Maar ik heb eigenlijk dus van die 2 vaccinaties geen last gehad behalve de 1e keer een wat pijnlijke arm, die ik de 2e keer al niet had.
    Mijn tinnitus is ook niet erger geworden.

    meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Hier als toevoeging op mijn bericht een uitleg over het Nocebo effect. https://www.henw.org/artikelen/de-huisarts-en-het-nocebo-effect

    meer dan een maand geleden
  • Mike19
   meer dan een maand geleden

   Hallo allemaal,

   Zelf heb ik al jaren last van oorsuizen en had er redelijk mee leren leven. De afgelopen dagen is het oorsuizen plotseling in hevigheid toegenomen, zo erg dat ik erg slecht slaap. Dit is zo’n 4 weken na mijn eerste vaccinatie gebeurd. Specialisten zeggen dat de kans klein is dat de vaccinatie de oorzaak is, maar ze kunnen het niet uitsluiten. Toch heb ik voor de zekerheid de afspraak voor mijn tweede vaccinatie verplaatst om te kijken of het wegtrekt. Hoe lang na jullie vaccinatie hebben jullie (ergere) klachten gekregen? En was dat na de eerste of de tweede vaccinatie?

   Sterkte voor iedereen!

   meer dan een maand geleden
  • hansdevente
   meer dan een maand geleden

   ik had al extreme tinnitus,en een dag na de tweede pfizerprik,werd het een behoorlijk stuk erger…,zo ergdat ik niet meer mee kan leven..mijn advies is dan ook neem geen tweede prik,de kans op corona is een stuk kleiner,maar de kans op heftige tinnitus die nooit meer weggaat,is ook aanwezig,check ook eens het Lareb,een paar honderd hebben tinnitus gekregen,en je zal er maar bij zijn,dan liever een mondkapje..

   meer dan een maand geleden
   • Jason2000
    meer dan een maand geleden

    Is de tinnitus nw paar dagen verminderd of bleef het elke dag even erg?

    meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ik vind dat u niet zo’n advies mag geven, om geen 2e prik te nemen. Ik heb ook Tinnitus en ook na 2e prikken is dat niet erger geworden.
    Maar ik denk als ik ga denken dat het erger wordt, dus er heel erg op ga letten, dat het voor mijn gevoel dus inderdaad erger zou zijn. En nogmaals wijs ik op het nocebo effect waar ik al eerder over geschreven heb.

    meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Nederland;
    Toegediende doses:21,7 mln.
    Volledig gevaccineerd:10,5 mln
    % van de bevolking volledig gevaccineerd: 60,9%

    Er zijn nu in totaal 591.589 vermoede bijwerkingen gemeld bij Lareb:
    Pfizer oorsuizen 261
    Moderna oorsuizen 83
    AstraZeneca oorsuizen 173
    Janssen oorsuizen 39

    meer dan een maand geleden
  • hansdevente
   meer dan een maand geleden

   nee helaas is het niet meer verminderd sinds 14 july

   meer dan een maand geleden
  • Jason2000
   meer dan een maand geleden

   Erg om te horen dat verschillende mensen dit meemaken.. ik heb zelf ook tinnitus en ik zou niet willen dat het erger wordt. Ik weet echt niet wat ik moet doen, morgen krijg ik mijn eerste prik pfizer.

   meer dan een maand geleden
   • Mike19
    meer dan een maand geleden

    Ik snap je volledig Jason. Het lastige is dat er ook mensen zijn met tinnitus, waarbij de klachten niet verergeren. En er is nog weinig over bekend. Ik kan je alleen maar zeggen denk er goed over na en probeer te doen wat jou het beste lijkt. Zelf heb ik overlegd met mijn huisarts, de GGD en Lareb. Lareb doet geen uitspraken, maar zowel mijn huisarts als de GGD probeerden me te overtuigen om de tweede prik wel gewoon te nemen. Toch heb ik het niet gedaan, omdat ik er geen goed gevoel bij heb.

    meer dan een maand geleden
  • Jason2000
   meer dan een maand geleden

   Klopt Mike,

   Ik heb besloten om ermee te wachten, want ik zelf heb er niet echt zo een goed gevoel bij. Ik wil ook zien hoe het verder zal gaan dees jaar. Want blijkbaar ga je op sommige plekken of toch binnenkort al een corona pass nodig hebben om bij bepaalde plekken te gaan.. er wordt zo veel dingen gezegd waardoor ik gewoon niet meer weet wat wel en niet waar is. Maar ik ga mijn gezondheid daarvoor niet riskeren.

   meer dan een maand geleden
   • Mike19
    meer dan een maand geleden

    Ik hoop dat het voor jou een goede beslissing zal zijn, maat. Als je inderdaad de vaccinatie uitstelt is het misschien wel slim om voorzichtig te doen, zodat je geen Corona oploopt. Daarvan schijnt je tinnitus namelijk ook erger te kunnen worden.. yikes. Ik hoop dat ik je niet onnodig bang heb gemaakt of stress heb gegeven. Alles wat ik kan doen is mijn eigen ervaring delen. Succes verder!

    meer dan een maand geleden
  • Jason2000
   meer dan een maand geleden

   Dat wist ik zelf niet dat je dat door corona zelf kon krijgen. Bang ben ik niet echt, ik heb zelf nog nooit corona gehad.. ben altijd voorzichtig geweest. Ik vrees dat heel dees gedoe nog jaren zal doorgaan.. ik ben het al lang kotsbeu. Ik ben zeker dat velen anderen het ook al beu zijn.

   meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Offtopic reactie verwijderd door redactie

   meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Offtopic reactie verwijderd door redactie

   meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd.

   meer dan een maand geleden
   • Jason2000
    meer dan een maand geleden

    Inderdaad, dat had ik ergens ook al is gelezen.

    meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd.

   meer dan een maand geleden
   • Jason2000
    meer dan een maand geleden

    Ik woon dicht bij een mast maar ik ben niet zeker wat voor soort mast.

    meer dan een maand geleden
   • Opa Snappie
    meer dan een maand geleden

    Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd.

    meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd door redactie.

   meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd door redactie.

   meer dan een maand geleden
  • Berre
   meer dan een maand geleden

   Hallo Allemaal.

   Mijn verhaal sluit aan bij wat ik hier lees over tinnitus na vaccinatie met Pfizer, al is het bij mezelf wat complexer.

   In maart 2021 heb ik deelgenomen aan een dubbelblindstudie voor een nieuw experimenteel covid-vaccin met de naam CureVac. Het is een mRNA-vaccin, net zoals dat van Pfizer, ontwikkeld in samenwerking met Bayer.

   Na mijn eerste prik met CureVac heb ik geen bijwerkingen ondervonden. Ik dacht zelfs dat ik de placebo had gekregen. Maar na de tweede prik begin april had ik de volgende dagen een raar gevoel in de rechterkant van mijn gezicht, geen pijn, maar er klopte iets niet. Vier dagen na die tweede prik met CureVac werd ik wakker met ernstig gehoorverlies rechts en tinnitus. Paniek! Ik heb onmiddellijk een afspraak kunnen maken bij de NKO-arts. Plotse doofheid is zeldzaam, dus vind ik het wel erg verdacht dat het mij enkele dagen na een vaccinatie is overkomen.

   Mijn plots gehoorverlies is min 60 dB. Dat is zeer veel. De arts heeft me een orale cortisonekuur voorgeschreven (Medrol 40mg). Dat heeft geen resultaat gehad. Enkele weken later heb ik twee opeenvolgende infiltraties met cortisone (Kenacort) gekregen doorheen het trommelvlies. Andermaal zonder succes. Bij de laatste controle is gebleken dat mijn perceptief gehoorverlies permanent is. Het binnenoor (slakkenhuis) en/of de gehoorzenuw is beschadigd en daar is niets meer aan te doen.

   De tinnitus, waar ik vroeger nooit last van heb gehad, is stilaan heviger geworden. Het neemt verschillende vormen aan. In het begin was het een geraas, zoals de branding van de zee, met af en toe ping-geluiden op verschillende toonhoogten. Daarna kreeg ik de gekste fantoomgeluiden te horen. Soms leek het op mompelende stemmen in de verte, of stromend water, of een radio die heel zwak in de verte steeds dezelfde melodie speelt. Ik dacht dat ik gek werd. Het dreef me tot suïdidale gedachten. Ook kan ik mijn eigen stem niet meer verdragen wegens de vervorming van het geluid en een hevig resonantie. ’s Morgens, als ik uitgerust ben, is het beter te verdragen, maar vanaf 5 uur in de namiddag wordt het heviger en totaal onuitstaanbaar.

   Toen ik mentaal helemaal aan de grond zat heeft mijn vrouw een afspraak geboekt bij het UZA (Universitair Ziekenhuis Antwerpen). Daar hebben ze me enkele therapieën voorgesteld (TRT en neuromodulatie). Ik heb ook een voorschrift gekregen voor twee hoorapparaten. Die toestellen test ik nu gedurende een maand, maar ik heb er weinig of geen baat bij. Veel beter hoor ik er niet mee en de tinnitus is er nog steeds; wel wat zachter tegenwoordig. Ik heb ook de indruk dat ik er buitenshuis minder hinder van ondervind. Op straat is er altijd omgevingslawaai dat de tinnitus min of meer overstemd.

   De TRT en de neuromodulatie houdt ik in reserve mocht het weer heviger worden. Die behandelingen zijn ook vrij duur (550 €, zonder terugbetaling).

   Omdat het CureVac-vaccin slechts een score haalt van 47% effectiviteit zal het niet worden goedgekeurd. De bescherming is ondermaats. Vandaar dat ik me sinds enkele weken ook heb laten vaccineren met Pfizer, zodat ik een offciëel vaccinatiebewijs kan krijgen. Van de beide prikken met Pfizer heb ik geen enkele bijwerking ondervonden.

   Aangezien de CureVac studie voorziet in opvolging gedurende meer dan een jaar heb ik mijn probleem onmiddellijk gemeld aan het onderzoeksteam. Alles is netjes genoteerd, maar het verband van mijn gehoorverlies met het vaccin is niet te bewijzen; er zijn domweg te weinig gegevens… Van de arts die de studie opvolgt heb ik vernomen dat ze bij CureVac heel erg zenuwachtig zijn geworden van mijn verhaal. Ik heb opgevangen dat ze vreesden voor auto-immuunreacties. Maar verder geen woord over verantwoordelijkheden. Zolang ik geen verband kan aantonen, laat staan bewijzen, zal mijn dossier nergens toe leiden.

   Mocht ik beslissen de hoorapparaten aan te schaffen dan zal ik zelf opdraaien voor de kosten (€ 5.400). Maar ik ben lang niet overtuigd. De tinnitus wordt er niet door verminderd en de gehoorwinst is slechts marginaal. Voor het beluisteren van muziek en TV-kijken gebruik ik daarom een koptelefoon, die veel beter presteert voor een fractie van de prijs van de hoorapparaten.

   Alhoewel mijn aandoening nu al meer dan vier maanden duurt hoop ik nog steeds op beterschap. Mocht de gehoorzenuw langzaam genezen dan zou dat fantastisch nieuws zijn, maar die hoopt neemt elke dag af.

   Ik ben op zoek naar getuigenissen van mensen die met het vaccin van Pfizer (of een ander vaccin) gelijkaardige ervaringen van gehoorverlies hebben.

   meer dan een maand geleden
   • estherbijl
    meer dan een maand geleden

    hallo berre , ook ik heb plotselinge doofheid sinds 1 juli . dit is 3 weken na mijn vaccinatie met pfizer.
    ook heb ik prednison gehad , 2 x prednison door mijn trommelvlies heen…helaas ook zonder resultaat… ik denk niet dat ik mijn 2de vaccinatie ga halen , omdat ik bang ben dat ik het ook aan mijn andere oor krijg. ik heb gegoogeld op : sudden deafness en vaccin en kwam een onderzoek vanuit Amerika tegen waar ze dit verband hebben onderzocht , maar daar was geen stijging van de sudden deafness patiënten te zien… ook heb ik vandaag contact gezocht met de KNO vereniging Nederland om te vragen of er in Nederland een stijging te zien is.

    meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Op facebook is vandaag een prikspijt groep opgericht, Ook daar worden uw klachten/waarschuwingen zeer gewaardeerd, doet u het niet voor u zelf dan doet u het voor een ander…………… mmm waar heb ik dat eerder gehoord???

   meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Prikspijt: wie zal het écht hebben? Ik vermoed niemand. Met een beetje verstand wil je niets liever dan zo snel mogelijk weer terug naar het leven van voor maart 2020. Met een beetje verstand voorkom je uit alle macht een verlenging van lockdowns, beperkingen, maar vooral van overvolle IC’s en de afschaling van de reguliere zorg.

    Ik ben zelf gevaccineerd omdat ik het wel wil en het nut er van in zie.
    Ik vermijd drukke plekken nog steeeds, werk thuis sinds 2011 en omring me alleen met mensen die volledig gevaccineerd zijn, omdat ik het wil.
    Voor mensen die om wat voor reden dan ook nog even (moeten) wachten of het vaccin niet kunnen of mogen nemen. We doen het (ook) echt voor elkaar, met je #prikspijt.

    meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd door redactie.

   meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd door redactie.

    meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd door redactie.

   meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Beste Super Bitch, het is een geweldig idee van u om thuis te blijven,…

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Zou zeggen: goed doorzoeken.
   Quaerite et invenietis.

   meer dan een maand geleden
  • Mike19
   meer dan een maand geleden

   Aangezien er meer mensen zijn die deze klachten hebben, ben ik wel benieuwd. Hebben jullie dit allemaal ook gemeld bij het Lareb?

   meer dan een maand geleden
   • Opa Snappie
    meer dan een maand geleden

    Beste Mike19, een geweldige oproep, je zult daar veel mensen mee helpen.

    meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Stand 15 augustus 2021 gemelde bijwerking vaccins;
   Pfizer oorsuizen 337
   Moderna oorsuizen 92
   AstraZeneca oorsuizen 183
   Janssen oorsuizen 50

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Dit topic gaat over tinnitus door vaccinatie, offtopic reactie verwijderd door redactie.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   ‘Herr’ Megasponsor,
   Mijn eerst en laatste bericht persoonlijk aan u.
   Richt uw giftige pijlen svp op een ander.
   En blijf on topic.

   meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    ‘Megasponsor’ heet hier nu ‘Opa Snappie’.

    meer dan een maand geleden
  • Mike19
   meer dan een maand geleden

   Eens met Superbitch. Het zal allemaal vast goed bedoeld zijn, maar deze spam helpt zo langzamerhand niemand meer. Laten we het op topic houden.

   meer dan een maand geleden
  • Femkee
   meer dan een maand geleden

   Hallo allemaal,

   Bij deze wil ik graag degenen die last hebben gekregen van oorsuizen of juist een verergering hebben ervaren van hun oorsuizen wat hoop geven. Bij mij is het namelijk sinds twee weken geleden verdwenen. Ik kreeg mijn eerste vaccin in maart (AstraZeneca). Na een paar dagen begon ik last te krijgen van oorsuizen, de ergernis hieraan hield stand voor een week. Ik kan mij helaas niet goed meer herinneren of de oorsuizen in de periode tussen maart en mei zijn verdwenen of dat het dusdanig op de achtergrond was geraakt dat ik er geen last meer van had. Tweede vaccinatie vervolgens in mei gehad. Oorsuizen kwamen terug, maar nu een stuk heftiger. Ik ben twee keer naar de huisarts ervoor geweest en op een gegeven moment doorverwezen naar de KNO. De KNO vertelde mij dat er geen sprake was van gehoorverlies en dat er geen directe aanleiding was voor mijn oorsuizen. Het heeft 4 (!) maanden geduurd, maar het is nu volledig verdwenen. Ik heb het verschrikkelijk gevonden en heb destijds ook dit forum in de gaten gehouden, hopend dat iemand met dezelfde klachten mij zou vertellen dat het over zou gaan. Ik had er namelijk na 3 maanden al geen vertrouwen meer in… Houd hoop!

   meer dan een maand geleden
   • Opa Snappie
    meer dan een maand geleden

    Beste Femkee, dit bericht zal voor vele gedupeerden een goede opsteker zijn.

    meer dan een maand geleden
   • Hendrik W
    meer dan een maand geleden

    Dank Femkee, fijn om te lezen en dat het dus nu goed gaat. Ik had mijn eerste Pfizer vaccinatie eind april en ik meer langzamerhand dat het de goede kant op gaat. Het oorsuizen wordt gaandeweg minder!

    meer dan een maand geleden
   • Hard
    meer dan een maand geleden

    Hallo Hendrik
    Ik zit in dezelfde situatie.laatste 4 dagen was het aan de beterende hand en draagbaar.Vannacht voor de eerste keer geslapen.vanmorgen wakker geworden en het f pieptoon is er weer.kan het zijn dat het wat op en af gaat?
    Hoe ging het bij jou de verbetering geleidelijk?
    Kun je me dat mailen ? jmfokkink@gmail.com

    meer dan een maand geleden
   • Mike19
    meer dan een maand geleden

    Wat super fijn voor je Femke! Ik heb alleen nog de eerste vaccinatie gekregen en twijfel erg of ik de tweede vaccinatie moet nemen. In de periode na de eerste vaccinatie heb ik veel last gekregen van oorsuizen. Gelukkig kan ik ook zeggen dat het na 1,5 week bij nu weer wat minder lijkt te worden.

    meer dan een maand geleden
   • Trudy 2
    meer dan een maand geleden

    Beste Mike,
    Fijn voor je dat het oorsuizen minder wordt.
    Wanneer heb je het 1ste vaccin gehad?
    Mag ik vragen: had je al tinnitus voor bet vaccin, groet

    meer dan een maand geleden
   • IngridV
    meer dan een maand geleden

    Femkee, je verhaal is zo herkenbaar voor mij. In april 1e vaccinatie AZ en in juni 2e vaccinatie. 2 dagen daarna begon bij mij het oorsuizen icm hoofdpijn. Ik dacht aanvankelijk aan een oorontsteking en ben naar de huisarts gegaan. Die vond behalve vocht achter het oor geen bijzonderheden. Maar de klachten bleven en ik heb zelfs antibiotica gehad. Op vakantie leek het beter te gaan maar het oorsuizen bleef op de achtergrond. Het ging dus op en neer. Eergisteren begon het weer in heftige mate en sinds gisteren weer minder. Ik hoop dat het weggaat.. Ik heb het inmiddels wél gemeld bij Lareb.

    meer dan een maand geleden
   • Hard
    meer dan een maand geleden

    Hallo Ingrid .ik zit met hetzelfde gedoe en zoek wanhopig naar wat ervaringen.ook bij mij is het soms minder en soms weer heftig.zou dit gunstig kunnen zijn?
    Gr John
    jmfokkink@gmail.com

    meer dan een maand geleden
   • Jessy
    meer dan een maand geleden

    Dit geeft echt hoop, bedankt!

    meer dan een maand geleden
  • Opa Snappie
   meer dan een maand geleden

   Ok SuperSnitch dan zal ik de uitspraak van Diederik G. dat covid een verkoudheidvirus is maar hier niet posten.

   meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Off topic.

    meer dan een maand geleden
  • Trudy 2
   meer dan een maand geleden

   Beste Hendrik.
   Fijn voor je dat het oorsuizen minder wordt.
   Had je al tinnitus voor bet vaccin, groet

   meer dan een maand geleden
   • Hendrik W
    meer dan een maand geleden

    Beste Trudy, dank voor je reactie.
    Nee, ik heb voor de vaccinatie daar geen last van gehad. Wat mij wel opvalt is dat het focussen erop ook leidt tot verergering of meer klachten van tinnitus. Ik heb wel vernomen via de huisarts dat het maanden kan duren voordat het minder wordt of weggaat. Maar het blijft wel bijzonder dat er in de media zo weinig of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Ik weet bijna wel zeker dat er veel meer mensen rondlopen met oorsuizen of tinnitus als gevolg van de vaccinaties.

    meer dan een maand geleden
  • Jajraats
   meer dan een maand geleden

   Beste ,zelfde situatie,scepsis,en ook al jaren oorsuizen, deze week uiteindelijk me voor de leeuwen geworpen,en dat heb ik geweten,oorsuizen 3x erger dan ik gewoon was,maar echt heel erg, nu al een week, begonnen na vaccinatie(overigens eerste..en bij nader inzien laatste)v Pfizer .Mega duizelingen ook,begonnen 45 min na vaccinatie ,gevoel van onder een stolp te zitten, afgesneden v buitenwereld, heel beangstigend, laatste is gelukkig minder nu na 5 dagen,oorsuizen loeiend…echt klote

   meer dan een maand geleden
  • estherbijl
   meer dan een maand geleden

   hallo berre , ook ik heb plotselinge doofheid sinds 1 juli . dit is 3 weken na mijn vaccinatie met pfizer.
   ook heb ik prednison gehad , 2 x prednison door mijn trommelvlies heen…helaas ook zonder resultaat… ik denk niet dat ik mijn 2de vaccinatie ga halen , omdat ik bang ben dat ik het ook aan mijn andere oor krijg. ik heb gegoogeld op : sudden deafness en vaccin en kwam een onderzoek vanuit Amerika tegen waar ze dit verband hebben onderzocht , maar daar was geen stijging van de sudden deafness patiënten te zien… ook heb ik vandaag contact gezocht met de KNO vereniging Nederland om te vragen of er in Nederland een stijging te zien is.

   meer dan een maand geleden
   • Maya11
    meer dan een maand geleden

    Wat een herkenbaar verhaal Esther! Ik heb 3 weken na mijn 2e Pfizer vaccinatie exact dezelfde klachten gekregen. Het gehoor kwam na een week gelukkig deels terug, maar toen heb ik last gekregen van hevige duizeligheid.

    Inmiddels heb ik een aantal onderzoeken in het ziekenhuis achter de rug waaruit blijkt dat mijn gehoor aan de rechterkant sterk achteruit is gegaan. Ook lijkt mijn evenwichtsorgaan aan die kant niet meer te werken en heb ik last van titinus. In het verleden heb ik nooit klachten met mijn gehoor en evenwichtsorgaan gehad.

    Hoe gaat het nu met je? Heb je contact kunnen krijgen met KNO vereniging Nederland?

    meer dan een maand geleden
   • estherbijl
    meer dan een maand geleden

    hallo Maya , wat ontzettend lastig zal het voor jou zijn ! heb je ook als diagnose :sudden deafness/ plotselinge doofheid gehad ? ik heb dus dat sudden deafness ( gehoor links, pas na 75 decibel hoor ik ïets ‘ maar ik versta het niet meer..) ik heb gelukkig geen duizeligheid gehad , wel flink oorsuizen. de vereniging van kno artsen , kon op basis van de gemelde bijwerkingen geen link leggen tussen de vaccinatie en de plotselinge doofheid.. maar ik durf het toch niet meer aan ..

    meer dan een maand geleden
   • Maya11
    meer dan een maand geleden

    Wat ontzettend vervelend voor je zeg! Kunnen de artsen er nog iets aan doen?

    Ik vind het persoonlijk ook allemaal iets te toevallig, zeker nu ik deze vergelijkbare verhalen allemaal lees. Het is alleen lastig te bewijzen dat het door het vaccin komt.

    Bij mij is er tot op heden nog geen duidelijke diagnose gesteld. Vanwege de klachten blijf ik voorlopig nog onder behandeling bij de neuroloog en KNO arts.

    meer dan een maand geleden
   • estherbijl
    meer dan een maand geleden

    hoi , ja het is best heftig ja…met werk, concentratie, enzo…maar ik voel me gelukkig voor de rest nog goed, en heb een positieve instelling 🙂 ,
    ik had een hele ongeïnteresseerde kno arts in delft , die niks meer voor me kon doen helaas , na een stootkuur prednison ben je uitbehandeld bij sudden deafness.. als je zoekt op : sudden deafness ,vaccin kun je informatie zien over dat onderzoek in Amerika. daar is geen bewijs gevonden dat het verband houd.. ik hoop voor je dat het bij jou beter gaat.

    meer dan een maand geleden
  • Eric 30
   meer dan een maand geleden

   Hallo, ik ben gevaccineerd met phizer. 2e prik was 20 juli. Een maand later viel mijn gehoor links weg. Na huisarts bezoek en daarna spoedarts terechtgekomen bij de KNO arts met het nieuws dat ik te maken heb met sudden deathness. 95 % gehoorverlies op links. Een stootkuur Prednisolon zorgde een week later voor een kleine 5-10% verbetering. Nu na 3e gehoortest 5 weken verder totaal geen verbetering. Er gaat nog een MRI scan volgen (misschien tumortje ?), maar het ziet er niet rooskleurig uit. Rest van je leven doof aan 1 oor is geen prettig vooruitzicht. Had nooit gedacht aan bijwerking vaccinatie maar mijn twijfels groeien met de dag.

   meer dan een maand geleden
   • Berre
    meer dan een maand geleden

    Hallo Eric,
    Mijn verhaal is gelijkaardig. Mijn gehoor is rechts grotendeels weggevallen op de 2e dag na de vaccinatie met CureVac (een experimenteel vaccin dat nu is afgeblazen wegens onvoldoende bescherming tegen Covid-19). Toch hoeft er geen rechtstreeks oorzakelijk verband te zijn tussen vaccin en doofheid. Het kan best toeval zijn. Plotse doofheid komt zeer weinig voor (slechts enkele gevallen per 100.000) en het kan tal van oorzaken hebben. Sudden deafness (niet deathness) is idiopathisch; m.a.w. men weet niet hoe het komt. Er zijn wel vermoedens. Het kan door een virus komen (bijvoorbeeld mazelen of bof). Het blijkt dat in bepaalde periodes er meer gevallen tegelijk voorkomen. Dat zou op besmetting wijzen. Ook bepaalde medicijnen kunnen doofheid veroorzaken (bijvoorbeeld antibiotica en zelfs bepaalde pijnstillers). Omdat sudden deafness zo zeldzaam is zijn er gewoonweg te weinig gegevens om harde conclusies te trekken. Voor mezelf ga ik er van uit dat ik toevallig plots ben doof geworden na dat vaccin. Mocht het vaccin de oorzaak zijn dan zouden we nu een véél groter aantal gevallen moeten zien. En die zijn er niet.

    meer dan een maand geleden
   • Eric 30
    meer dan een maand geleden

    Hallo, even een update omtrent mijn sudden deafness. Berre, U bent stellig dat uw doofheid NIET door vaccinatie is veroorzaakt, echter is dat niet bewezen. In mijn situatie is het wel (vergeten te vermelden) dat ik een permantente oorsuis heb op mijn dove oor, deze is wisselend van sterkte en wordt soms afgewisseld door een piep. Deze symptomen, ook wel tinnitus behoren op lareb.nl tot de veelgemelde klachten na pfizer vaccinatie. Mijn inmiddels afgenomen mri-scan bracht geen bijzonderheden aan het licht m.b.t. het wegvallen van de zenuwprikkels. Nu enkele weken verder is het vervelende en angstige dat ook mijn rechteroor bij tijd en wijle met pieptonen te maken krijgt. Mijn angst om volledig doof te worden of ernstige gehoorschade over te houden is dan mijn inziens terecht en voor mij overtuigend genoeg om een verband te zien met de pfizer vaccinatie. De KNO arts heeft begrip voor mijn standpunt, maar wil het niet ondersteunen. Ik kreeg wel een verwijzing voor bloedonderzoek en de afspraak bij de internist staat er inmiddels. Ben benieuwd wat daar uit voorkomt, maar een 3e vacc. of boosterprik komt er bij mij sws niet in.

    meer dan een maand geleden
  • Yvet
   meer dan een maand geleden

   Ik heb ook tinnitus en heb 1 vaccinatie gehad. Ik weet niet of het bij mij is verergerd, want het is al grillig. Wat ik mij nu afvraag of bekend is of er ook mensen zijn die aan tinnitus lijden waar de klachten niet zijn verergerd na vaccinatie. En er wordt gesproken over “een andere manier”, maar dat is verwijderd en ik zou graag weten wat dit is.

   meer dan een maand geleden
  • Marrica52
   meer dan een maand geleden

   Zowel mijn man als ikzelf (ouderen) hebben na de pfizer vaccinaties (in mei en juni) last gekregen van oorsuizen. Mijn man na de eerste en ik na de 2e vaccinatie. We hebben nooit last van onze oren gehad. Beide naar de huisarts gegaan. Zij ziet geen verband met de vaccinatie.
   Ik vind het wel erg toevallig en huiver bij het idee van een booster 3e prik.

   meer dan een maand geleden
  • Trudy 2
   meer dan een maand geleden

   Nog steeds durf ik het niet aan om het 2de Pfizer vaccin te nemen. Al eerder heb ik hier het bericht geplaatst dat de tinnitus erger werd na de eerste prik.
   Is er iemand die dit inmiddels wel heeft gedaan?
   Overigens had ik al tinnitus voor het vaccin.
   Ik heb deze rot aandoening al sinds eind mei 2013.

   meer dan een maand geleden
  • Berre
   meer dan een maand geleden

   Hallo Eric 30. Vorige week werd ik opgebeld door een onderzoeker van de Universiteit Antwerpen, waar ik in behandeling ben geweest voor tinnitus. Ze onderzoeken of er een verband kan zijn met de vaccinatie. Daartoe hebben ze me een groot aantal vragen gesteld. Er wordt dus onderzoek gedaan en dat vind ik een goede zaak. Het wordt ernstig genomen. Ik merk op dat mijn doofheid + tinnitus is ontstaan begin april, enkele dagen na mijn 2e vaccinatie met CureVac. In juli en augustus heb ik een 3e en een 4e prik gekregen met Pfizer. (Dat was dus 3 en 5 maanden na de eerste prikken met CureVac.) Daarvan heb ik niets ondervonden. De onderzoeker kon me melden dat er tot op heden geen oorzakelijk verband is aangetoond. Ik ga de booster met Pfizer (mijn 5e prik) wel nemen in januari of februari. Ik verwacht geen problemen. We zijn nu acht maanden verder. Mijn gehoorverlies is niet verbeterd, maar ik kan wel beter omgaan met de tinnitus. Het is rustiger geworden in mijn hoofd. Alleen bij vermoeidheid of veel drukte en geroezemoes wordt het moeilijk. Tenslotte wil ik opmerken dat men ook onderzoekt of plotse doofheid en tinnitus zouden kunnen worden veroorzaakt door de ziekte corona zelf en dus niet door een vaccin. Er zijn aanwijzingen dat het virus sommige zenuwen aantast (smaak- en geurverlies zijn daar voorbeelden van). Het virus is ook gevonden in hersenweefsel. Dat lijkt mij een goede reden om toch de vaccinatie te blijven nemen.

   meer dan een maand geleden
   • Eric 30
    meer dan een maand geleden

    Beste Berre, mijn bloedonderzoek is achter de rug. Het gesprek bij de internist ook. Uit het onderzoek bleek dat er (gelukkig) niets afwijkends gevonden is. Alle waarden zijn goed, stofwisseling is goed. Echter had ik intussen al 1,5 week een constante pieptoon op mijn rechteroor (mijn goede oor), hierbij is het rechtergehoor aan de “doffe” kant. Dit leidt samen met de oorsuis op mijn linkeroor tot veel onrust en vermoeidheid. Eergisteren dan ook een nieuwe gehoortest mogen doen. De uitkomst was weer een klap , mijn rechtergehoor is in het hogetonengebied ca. 20% achteruit gegaan ! Zit nu weer aan een stootkuur prednisolon. Mijn toekomstvisie is nu tot een dieptepunt gedaald en ik laat dus absoluut geen vaccintroep meer in me spuiten !! Nog even en ik ben compleet doof…

    meer dan een maand geleden
   • Berre
    meer dan een maand geleden

    Dag Eric,
    Ik begrijp dat het verontrustend en ontgoochelend is.
    Al heb ik soms nog moeilijke momenten, ik zit niet meer zo diep als een half jaar geleden. Toen was de tinnitus totaal onleefbaar. Ik had last aan beide kanten. De piep aan mijn (goede) linkerkant is nu zo goed als verdwenen. Het gesuis aan de (slechte) rechterkant is ook veel rustiger geworden. De fantoomgeluiden zijn bijna verdwenen. Het is nu een zacht gesuis; dat is draaglijk.
    Vorige week heb ik mijn 5e (!) vaccinatie gekregen (booster met halve dosis Moderna). De vorige waren 2 maal CureVac en 2 maal Pfizer.
    Deze booster heeft me 36 uur hoofd-, gewrichts- en spierpijn bezorgd, de ‘normale’ bijwerkingen van voorbijgaande aard. Mijn tinnitus is niet erger geworden. Al moet ik bekennen dat ik er niet gerust in was.
    Ik wens je veel beterschap. Geef vooral de moed niet op, hoe moeilijk dat nu ook mag zijn.

    meer dan een maand geleden
   • estherbijl
    meer dan een maand geleden

    hoi berre , ik heb ook sudden deafness sinds 1-7-2021.naar omstandigheden gaat het wel redelijk goed, mijn hersenen zijn er steeds meer aan gewend om doof te zijn . ik heb nu 2 maanden een gehoorapparaat. niet dat ik nu wat hoor , maar het maakt wel de wereld wat completer. zo af en toe heb ik een slechte dag , voornamelijk omdat mijn oorsuizen dan Enorm aanwezig is. ben benieuwd hoe het met jou gaat . estherbijl1@kpnmail.nl

    meer dan een maand geleden
   • Berre
    meer dan een maand geleden

    Hallo Esther.
    Bedankt voor het berichtje.
    Mijn gehoor is niet verbeterd, maar ik raak er beter aan gewend. Zoals je zegt, de hersenen passen zich aan en het went. Ook het suizen is zachter en draaglijker geworden.
    Buiten huis gaat het goed; de geluiden van de straat kan ik beter interpreteren. In het begin had ik daar moeite mee. Ik hoorde niet uit welke richting een auto kwam; erg verwarrend en zelfs gevaarlijk. Dat gaat nu beter. Fietsen gaat prima, geen evenwichtsproblemen.
    Overdag doe ik telewerk, dan ben ik alleen in huis. Als het stil vergeet ik soms dat ik half doof ben. In gezelschap is het lastiger. Ik mis veel van wat mensen zeggen.
    De hoorapparaten die ik heb getest waren hun prijs niet waard. De verbetering was te verwaarlozen. TV kijk ik met ‘gewone’ oortjes; dat gaat prima. Een hoofdtelefoon is te zwaar om lang te dragen; een film duurt daarvoor te lang. Het meest mis ik muziek. Het klinkt te slecht om er plezier van te hebben, dus dat laat ik dan maar.
    Ik wens je het beste voor het nieuwe jaar.

    meer dan een maand geleden
  • Hard
   meer dan een maand geleden

   Een dag na mijn vaccinatie begin december,een booster met pfizer,de dag erna een dof gevoel in het li oor en ja hoor oorsuizen.
   Dus nu al 4 weken een fluittoon.
   Zijn er mensen waarbij het oorsuizen is verminderd?graag een beetje hoop

   Gr John
   jmfokkink@gmail.com

   meer dan een maand geleden
  • Carl res
   meer dan een maand geleden

   Hier hetzelfde, altijd al tinnitus gehad, goed mee te lwven en tevens gehoirschade hoge tonen
   Moderna gehad..en plotseling na aantal maanden en mischien wel corona mijn linker kant van het een op andere moment veel slechter en alles klinkt metaalachtig en slechter gehoor, al mri scan gehad en niks te zien, dus wordt er gezegd daar moet je mee leven..dus de kans bestaat zeker dat het er mee te maken heeft en ga als het niet hoeft geen boister halen

   meer dan een maand geleden
  • MickeyS
   meer dan een maand geleden

   Een paar dagen na mijn 2e Pfizer vaccinatie (16juni)kreeg ik last van oorsuizen. Volgens de huisarts zou het, als het om een bijwerking ging, na een maand of 3 weg moeten gaan. Er werd ook een gehoortest gedaan wat 25 en 13% gehoorverlies aantoonde. Helaas is het niet weg gegaan. 25 dec mijn boosterprik (Moderna) gekregen en na een dag of 3 bemerkte ik verergering van het oorsuizen. Super balen dus. Mijn echtgenoot had al langere tijd last van oorsuizen als bijwerking van medicatie en hij bemerkt ook na zijn boosterprik verergering van zijn klachten. Ik vrees er niet meer van af te komen, maar lees hier gelukkig ook wat positieve berichten. Maar ik ga hard nadenken of ik als die er gaat komen nog een 4e prik zal nemen ik ben veel te bang dat het suizen dan overgaat in een fluittoon. Moet er echt niet aan denken.

   meer dan een maand geleden
  • Lunax
   meer dan een maand geleden

   Hoi hoi!
   Ik kreeg op mijn 16e last van oorsuizen in beide oren, met een pieptoon. Het was licht en kon er makkelijk mee doorleven en gewoon slapen. Als ik in de buurt was geweest van harde geluiden werd het natuurlijk wat erger, maar nooit op het punt dat ik er gek van werd.

   15 augustus 2021 kreeg ik mijn 2e vaccinatie. Was er erg blij mee want wou graag gevaccineerd zijn. Na de vaccinatie kreeg ik koorts etc maar na 3 dagen was dat gelukkig weg.

   Eind oktober begon plots de piep in beide oren heel erg te worden. Ben inmiddels 21 jaar en heb 5 jaar met een lichte vorm van oorsuizen rond gelopen. Maar nu is het zo erg dat mijn dagelijks leven heel erg word beïnvloed. Ik kan niet slapen, ik kan niet normaal ergens van genieten omdat ik constant een erge piep in mijn oor hoor. Ben langs de dokter geweest en ze zeiden dat het een bijwerking kon zijn door de vaccinatie en dat het met 3 maanden weg hoort te trekken.

   Het is inmiddels januari 2022 en het is in die paar maanden nog erger geworden en kan ik niet meer normaal leven. Slapen lukt bijna niet meer, waardoor mijn studie volgen nu heel lastig gaat. Heb chronische depressie en een paniek stoornis en dit helpt er niet beter op..
   Ik hoop dat het weg trekt en dat het weer word zoals vroeger.

   We hopen dan maar 🙁

   meer dan een maand geleden
   • Berre
    meer dan een maand geleden

    Mijn ervaring is dat het beslist langer kan duren dan 3 maanden vooraleer het weer beter wordt. Geef de moed vooral niet op als het na enkele maanden niet beter is. Het kan nog steeds.
    Ik heb ook zeer diep gezeten. Dan is de kans groot dat je in paniek raakt en depressief wordt. Laat je niet in een vicieuze spiraal trekken, maar blijf geloven en hopen op verbetering. Er is hoop. Misschien duurt het 6 maanden of langer, maar de kans dat het stabiliseert en verbetert bestaat wel degelijk. Hoe onwaarschijnlijk dat nu ook mag klinken. Geef het dus tijd en wees geduldig.
    Probeer te ontspannen. Opwinding en drukte zijn te vermijden. Gaat het buiten huis beter, ga dan vaker de deur uit; ook bij slecht weer. Zoek afleiding, zodat je je niet de hele tijd op je probleem concentreert. Verleg je aandacht op prettige zaken. Doe fysieke inspanningen, een lange wandeling bijvoorbeeld. Maak jezelf flink moe, dan slaap je wellicht makkelijker in.
    Succes en veel beterschap. Het is mogelijk.

    meer dan een maand geleden
   • Gamer
    meer dan een maand geleden

    Beste Lunax,

    Bij mij is 3 dagen na de booster (Pfizer) het oorsuizen 10x erger geworden. Na 4 weken is het nog ongeveer 3x erger als voorheen. Heb dus vertrouwen dat het beter gaat worden. Bij mijn schoonvader (hij heeft ook ernstig oorsuizen) is het na de 2e vaccinatie ook flink erger geweest gedurende een maand of 5. Daarna gelukkig weer naar het “oude” niveau terug gezakt. Dus blijf hoop houden! Hoe lastig dat nu ook is… Hoe meer aandacht je het geeft hoe nadrukkelijker het aanwezig is en blijft, helaas…

    meer dan een maand geleden
  • ToonofMany
   meer dan een maand geleden

   Ik kwam dit topic tegen in mijn zoektocht naar de vraag of mijn ernstige gehoorverlies, verergering van tinnitus, defect evenwichtsorgaan en (als gevolg?) perioden van duizeligheid en misselijkheid, iets te maken kunnen hebben met mijn vaccinatie tegen COVID19. En dit topic wijst daar wel op. In feb. 2022 heb ik een booster gekregen (derde prik) en kort daarna werd ik vanuit het niets extreem duizelig en ziek. Dat ging gepaard met sterkere tinnitus in mijn rechteroor dan ik al had en extra gehoorverlies. In de zomermaanden had ik vooral last van tinnitus (en gehoorverlies), niet of nauwelijks van duizeligheid. Nu is de duizeligheid ook weer terug. Onderzoeken wijzen uit dat het evenwichtsorgaan rechts helemaal niets meer doet en dat mijn gehoor rechts inderdaad nihil is geworden.
   Ik wil op deze plek vooral iedereen sterkte wensen.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Goh knap dat-ie dat specifiek zegt over Covid-19 (daar gaat dit topic over); de man overleed in augustus 2019.
   Ruim voor Covid-19 losbarstte.
   In december 2019 werd in de Chinese miljoenenstad Wuhan een cluster van symptomen van een “longontsteking van onbekende oorsprong” waargenomen.
   In januari 2020 werd het virus voor het eerst geïdentificeerd.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Off topic (en dat wordt strontvervelend).

   meer dan een maand geleden
  • Mike19
   meer dan een maand geleden

   Ik krijg de indruk dat deze mevrouw niet gaat stoppen met deze reacties, dus ik ga het rapporteren. Misschien kunnen anderen hetzelfde doen, zodat één van de beheerders van de website kan ingrijpen.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Mike19,
   Ik reageer off topic ( mijn excuses) maar wilt u mij (SuperBitch) rapporteren?

   meer dan een maand geleden
  • Mike19
   meer dan een maand geleden

   Nee, ik heb Opa Snappie gerapporteerd. Het mag nu klaar zijn met al die gekke berichten. Dat gaat niemand helpen die hier met terechte zorgen komt.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Off topic reactie aan Mike 19;

   In Nederland worden burgers geconfronteerd met de gevolgen van de Covid-19- pandemie én met ontkenners van deze pandemie.
   Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar verspreiding van complottheorieën en antisemitische polemieke ideeën is schadelijk voor de maatschappij en/ofvolksgezondheid.
   Een topic “doodslaan” met zijn drammende visie is ongepast; net als “targetting” van personen.
   Het helpt he-le-maal niemand die idioterie.

   meer dan een maand geleden