Registeren Inloggen';
Max Pay
Max Pay
meer dan een maand geleden

Boete(s) in het buitenland

meer dan een maand geleden

Op dit forum worden regelmatig klachten over buitenlandse boetes geplaatst. Ik heb geen klacht maar een compliment voor de Duitse politie. Recent kregen wij een boete uit Duitsland toegestuurd. We reden 15 Km te snel (na correctie) buiten de bebouwde kom. Binnen 2 weken(!) valt de boete in de bus. Deze bestaat uit 2 documenten, de eerste in het Duits, de tweede in het Nederlands. Er zijn duidelijke foto’s meegezonden, uitgebreide betaal informatie, ijkgegevens van de flitskast en een duidelijke uitleg wat te doen als je bezwaar wilt maken (willen we niet). Tot onze verrassing bedraagt de boete (slechts) 40 euro. In Nederland zou dit volgens de ANWB 145 euro (incl. administratiekosten) zijn. Nog jammer van het geld maar goed. Mijn punt is, als ik in Nederland een boete krijg moet ik daarna, zo ik dat wil, apart de ijkrapporten- en foto’s gaan opvragen. Dit kost mij, en de politie, extra tijd (= geld) en portokosten. Het kan dus kennelijk ook in 1 keer toegezonden worden. Door de snelheid van de toezending weet je meestal ook nog waar- en wanneer de overtreding heeft plaatsgevonden. Dus bij deze, een compliment…. Zo kan het ook.

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Extra informatie: In Duitsland liggen de boetebedragen voor snelheidsovertredingen over het algemeen VEEL lager dan in Nederland. In Duitsland flitst men van de voorkant zodat je direct ook weet dat je een overtreding beging. Onze overtreding was op een provinciale weg direct na een afdaling van 10%. We maken er een sport van nooit te snel te rijden maar ja… kan gebeuren…

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   MaxPay,
   Ik verbaas mij hier ook over.
   Een staaltje “Deutsche Gründlichkeit” in optima forma.
   En bij zo’n stapel “bewijslast” (en het milde boetebedrag) laten veel mensen het aantekenen van bezwaar achterwege.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Jaren geleden kreeg ik een bon voor een snelheidsovertreding uit de regio Leipzig. Binnen een week na de overtreding. met een duidelijke foto van mijzelf achter het stuur:) Plus de vraag of ik gelijk wilde betalen (15 euro) anders zou de prijs oplopen. Zo gedaan en klaar!

   meer dan een maand geleden
  • Wilsophie
   meer dan een maand geleden

   Deze ervaring hadden wij ook en als je dan jezelf achter het stuur ziet zitten, zit er niets anders op dan snel betalen. De boete was m.i. niet heel hoog. De overtreding ook niet.

   meer dan een maand geleden