RegisterenInloggen
W4700
W4700
meer dan een maand geleden

Bol.com

meer dan een maand geleden

Ik heb bij Bol een Kärcher Floor Cleaner FC 5 Premium White gekocht. Nu 3,5 jaar oud, bijna niet gebruikt. Werkt niet meer.
Bol wil niet gratis repareren. Ze schrijven: “ “Er wordt vanuit gegaan dat het (apparaat) niet langer dan 2 jaar mee zal gaan”.
Schande :dit soort apparaten moeten toch minstens 10 jaar foutloos werken?
Bol heeft mij geïnformeerd dat zij niet geïnteresseerd zijn in mijn probleem. Zij houden zich uitsluitend aan de fabrieksgarantie. Daarna doen ze niets meer voor hun klanten.

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo W4700. Dit is erg vervelend en inmiddels heeft onze wetgever er ook iets van gevonden. In de handleiding staat veelal hoe lang de fabrieksgarantie op een apparaat is. Nu weet ik niet wat dat bij uw apparaat is maar dat is normaliter de termijn waarin de fabrikant de kosten van reparatie of vervanging draagt. Daarna wordt het de verantwoordelijkheid van de “wederverkoper”. Dit kan Bol zijn maar ook een bedrijf dat via Bol spullen verkoopt. Welke redelijke termijn er precies voor uw apparaat geldig is kan ik zo 1-2-3 niet vinden. Op deze site kunt u wellicht antwoorden vinden en voorbeeldbrieven:

   http://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/garantie

   Overigens, of u de machine veel- of weinig gebruikte heeft weinig met de zaak van doen. Componenten “verouderen” ook als u een apparaat niet gebruikt. Succes…

   meer dan een maand geleden