Registeren Inloggen
hlegierse
hlegierse
meer dan een maand geleden

boosterprik

meer dan een maand geleden

Voor de eerste twee prikken werd voor de zeventigplussers Pfizer geadviseerd.
Op de priklokatie Bergen op Zoom wordt nu voor de boosterprik voor de zeventigplussers Moderna en onder de 45 jaar Pfizer gebruikt.
Op ons verzoek (70+) om net als vorige prikken Pfizer te mogen ontvangen was het antwoord nee, maar het was hetzelfde als moderna. keuze is niet mogelijk
Waarom dan dat onderscheid tussen die leeftijden en het eerdere advies?
Worden we nu belazerd of doen ze zo maar wat.

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Het is een keuze die is gemaakt. Als burger kan je niet kiezen. Ik heb ook twee keer Pf en als derde de moderna. Een halve dosis trouwens. Volgens de deskundigen blijkt de combi pf/pf en moderna de beste bescherming te geven. Ik doe het er maar mee. U krijgt zeker niks anders.

   meer dan een maand geleden
  • Trum
   meer dan een maand geleden

   Nee ze doen niet zomaar wat. U wordt belazerd.
   Helaas het is niet anders, maar je kan geen twee geneesmiddelen zomaar een beetje mixen.
   Waarom zou een vaccin een onderscheid maken in leeftijd? Waarom zou een virus een onderscheid maken in leeftijd? En als er al een leeftijdsonderscheid in dan is het wel erg toevallig dat dat een mooi rond getal is, vind u ook niet?
   Oh en in andere landen houden ze andere leeftijdsgrenzen aan. Het zogenaamde gevaarlijke virus gedraagd zich zeker anders in andere landen?

   meer dan een maand geleden
  • Bessel Dekker
   meer dan een maand geleden

   Nee, ze doen niet zomaar wat, en u wordt niet belazerd. Moderna schijnt bij sommige (heel weinig, maar toch) jonge mensen negatief op het hart te kunnen werken, en daarom krijgen zij nu Pfizer. Bij ouderen is dat blijkbaar niet het geval. Natuurlijk moet er een scheidslijn getrokken worden, anders krijg je pas echt willekeur. Die is op 45 bepaald. Daarbij is er natuurlijk nog een factor: de beschikbaarheid van de voorraden van elk van beide vaccins.

   Sommige middelen zijn met elkaar te combineren, andere niet. Dat weet iedereen die weleens een bijsluiter heeft gelezen, of met een apotheek in aanraking is geweest. Ik ga er zonder meer van uit dat in dit geval de combinatie verantwoord is. Daarvan ga ik ook uit als de arts mij diverse medicijnen voorschrijft en de apotheek die levert. Als ik daar niet op vertrouw, waarom neem ik die medicijnen dan nog?

   meer dan een maand geleden
  • Papua
   meer dan een maand geleden

   Wat is een booster ?? als 75 plusser heb ik 3 vaccinaties gehad ! Maar wat is nou de veel gehoorde boosterprik?? nog een 4e prik ???

   meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Een COVID-19-boostervaccinatie is een extra vaccinatie die na een langere periode wordt toegediend nadat de basisserie van de COVID-19-vaccinatie is afgerond. Deze boostervaccinatie is bedoeld als oppepper die de werking van de eerste vaccinatieserie kan verbeteren. Een booster is nodig als de beschermende werking van de eerste serie vaccins na een tijd te veel afneemt.
    Of wanneer de vaccinaties minder goed blijken te beschermen tegen nieuwe varianten van een virus, zoals de variant omikron.
    Mensen kunnen de COVID-19-boostervaccinatie halen vanaf 3 maanden na de laatste vaccinatie uit de COVID-19-basisserie. Mensen die na de laatste vaccinatie COVID hebben gehad, kunnen de boostervaccinatie halen vanaf 3 maanden nadat ze COVID hadden.

    U heeft in begin/medio 2021 prik 1 en 2 gehad, dit was de basisserie.
    Nu heeft u een extra prik gehad: de wordt booster genoemd.

    meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik hoor zoveel meldingen van mensen die bij de vaccinaties van PFizer weinig tot geen bijwerkingen hadden en nu ze als booster Moderna krijgen toch wel erg ziek zijn geworden. Hartkloppingen worden veel gemeld en de kennis van mijn buurvrouw is kort na de booster met Moderna hals over kop naar het ziekenhuis vervoert met ernstige hartproblemen. Deze man was al hartpatiënt en kreeg te horen dat de booster het effect van zijn medicatie negatief beïnvloed heeft.
   Ik twijfel sowieso of ik die booster ga nemen, Pfizer gaf na de eerste vaccinatie al bijwerkingen in de vorm van urenlange hartoverslagen waarvoor ik uiteindelijk naar de cardioloog moest. Ik was toen al zeer bang voor de 2e vaccinatie met Pfizer maar gelukkig werden de overslagen niet erger.
   Nu ik lees dat veel mensen die bij Pfizer geen last hadden van hartkloppingen maar na de booster met Moderna wel, wil ik dus zeker geen Moderna want wie weet hoe mijn hart daar weer op gaat reageren. Dus voorlopig geen booster voor mij en zeker geen Moderna. Het is weer hetzelfde gedonder als toen met Aztrazeneca toen ook een groep mensen alleen maar dat vaccin kreeg.

   meer dan een maand geleden