Registeren Inloggen
Nedish
Nedish
meer dan een maand geleden

Broodprijzen

meer dan een maand geleden

In deze tijden van lage inflatie is het onbegrijpelijk dat het consument niet wordt beschermd tegen excessieve prijsstijgingen.

Ik koop mijn brood bij spaar. Dubbeldonker brood kost tot vorige week €2,59 nu kost mijn brood €2,75 Ruim 6% meer dus.

Spar hoofdkantoor geeft aan dat de prijzen van grondstoffen zo om hoog zijn gegaan dat ze niks anders kunnen doen. Onderzoek op internet bevestigd dit.

Brood is een basis onderdeel van onze voeding. waarom wordt het consument niet beschermd? Mijn inkomen gaat alleen achteruit, deze prijsstijging is abnormaal.

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   U koopt blijkbaar ene bepaald soort brood. Ga eens naar een andere winkel en u betaalt gelijk een stuk minder. Niemand hoeft u toch te beschermen tegen het maken van uw eigen keuze?

   meer dan een maand geleden
  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   De broodprijzen in andere West-Europese landen zijn volgens mij hoger. In Italië ligt de kiloprijs op €3,50, maar dat is afhankelijk van de regio. Een kilo patent bloem kost €0,39 ( Plus patent bloem). Daarvan maak je , onder toevoeging van enkel water, zout en poedergist, 1600 gram brood. Dus ik raad aan om het zelf te gaan maken, of deze dure bakkerij te mijden. Poedergist kost €4,95 per 500 gram en voor een kilo meel heb je ca. 12 gram gist nodig.

   meer dan een maand geleden