RegisterenInloggen
Masa
Masa
meer dan een maand geleden

CBR- rijbewijs 75+

meer dan een maand geleden

Goedemorgen,
Heeft iemand nog goede tips om het CBR sneller te laten werken?
Mijn moeder, 84 jaar, verloopt op 13-11-2019. Op 15 april 20196 hebben we de gezondheidsverklaring online ingevuld.
2 keer gebeld met het CBR wanneer er bericht kan komen, de laatste keer op 01-08-2019. Maar ze weten het niet en kunnen ook niet garanderen dat het lukt voordat haar rijbewijs verloopt. !!
Mijn moeder rijdt nog steeds goed en is geen gevaar op de weg. Op de gezondheidsverklaring hebben we wel vragen met “ja”moeten beantwoorden: bril/ pilletje tegen een beetje diabetes.
Als wij nu alvast een medische keuring doen, zonder het Zorgdomeinnummer, dan kan de aanvraag zomaar weer opnieuw in werking gaan, dit volgens het CBR. we moeten wachten op het zorgdomeinnummer.
Heeft iemand nog tips ??
bedankt namens een bezorgde dochter.

  • Yammie
   meer dan een maand geleden

   Goedenavond,
   Volgens berichten in de media wordt geadviseerd om,+- 6 maanden voordat, je rijbewijs verloopt een nieuwe aan te vragen.
   Mijn rijbewijs verloopt april 2020 de maand dat ik 75 wordt en gekeurd moet worden.
   Na alle slechte ervaringen die ik heb gelezen had ik met 6 weken mijn nieuwe rijbewijs.
   3 juli 2019 heb ik digitaal bij het CBR een aanvraag gedaan i.v.m. dat ik ook gekeurd moet worden. Binnen 2 uur kreeg ik, per email, de keurings papieren met een code voor een arts om het digitaal in te vullen, als het een arts is die zich bij het CBR heeft gemeld voor digitale invulling van de keurings papieren.
   Het CBR adviseerde mij om het allemaal digitaal te doen. Als het per post gaat duurt het heel lang.
   22 juli had ik om 13:00 uur een afspraak bij een keuringsarts die digitaal de formulieren in vult. Om +- 17:00 uur een email van het CBR dat ik voor 19 augustus een rijbewijs kan aanvragen bij de gemeente.
   19 augustus bij de gemeente aangevraagd. Ik krijg een bewijs dat ik mijn rijbewijs binnen 5 werkdagen af kan halen.
   21 augustus bericht de gemeente dat mijn rijbewijs klaar ligt.

   Het nadeel is voor mij dat het rijbewijs 7 mnd. te vroeg heb gekregen. Het had beter geweest als het nieuwe rijbewijs tot mijn 75 ste door zou lopen.
   Mijn oude rijbewijs kreeg ik tot mijn 75 ste jaar ( dat was voor 8 jaar inplaats van 10 jaar en dat had het CBR ook met het nieuwe rijbewijs moeten doen)

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie