RegisterenInloggen
Njord
Njord
meer dan een maand geleden

CBR rijbewijsverlenging ouderen

meer dan een maand geleden

Ben 85 jaar en maatschappelijk actief als mantelzorger, bewindvoerder en belangenbehartiger in pensioenland op landelijk bestuursniveau. Rijd op jaarbasis ongeveer 25.000 km auto, omdat het OV mij teveel tijdverlies oplevert.

Ik loop in de procedure van rijbewijsverlenging (20-10-2019) en ben 7 maanden tevoren op 11 maart 2019 via de digitale route begonnen. Op 6 mei 2019 ontvang ik vragenformulieren voor de keuringsarts en op 18 mei 2019 geeft de arts een keuringsrapport af bij het CBR. Daarna niets meer gehoord (volgens website CBR zou dit toen maximaal 8 weken duren voor volgende bericht). Uiteindelijk heb ik maar eens gebeld. Het telefonisch antwoord luidt: “de wachttijd na inleveren van het keuringsrapport door de arts is 23 weken.”

Ik heb niet zoveel tijd meer te gaan als 85-jarige en zou daar graag onafhankelijk van willen en kunnen genieten. Ik moet nu een chauffeur zoeken of mijn maatschappelijke inzet met de helft verminderen. En wat te denken van het isolement waarin ik gedrukt word?

Twee ministers hebben hun eigen erg formele argumenten, passend in het kader van de zich terugtrekkende overheid. De menselijke maat is ook hier weer helemaal zoek. De geboortejaren 1934, 1939, 1944 zijn hier dus de dupe van. Waarom geen voorwaardelijke verlenging en daarmee deze ouderen niet in een isolement gedrukt?

  • joziena
   meer dan een maand geleden

   Dit hele gebeuren is een grof schandaal. Persoonlijk ben ik in oktober 2020 aan de beurt voor verlening van mijn rijbewijs; zal ik dan maar vast nu beginnen met de procedure. Dertien maanden moet dan toch genoeg zijn!!?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie