Registeren Inloggen
Sander77nl
Sander77nl
meer dan een maand geleden

Chantage-oplichting

meer dan een maand geleden

Beste Max Meldpunt,

In navolging op uw artikel https://www.maxmeldpunt.nl/oplichting/help-ik-word-gechanteerd/ heb ik op 1 december 2020 onderstaande mail ontvangen op één van mijn emailadressen….

Onderwerp: Ik heb je masturbatievideo

Hallo! Ik ben een professionele coder en ik heb het besturingssysteem van je apparaat gehackt toen je de website voor volwassenen bezocht. Ik kijk al een paar maanden naar je activiteit. Als je niet begrijpt waar ik het over heb, kan ik het uitleggen … mijn trojan-malware geeft me toegang tot het systeem van mijn slachtoffer. het is multiplatform-software met hVNC die kan worden geïnstalleerd op telefoons, pc en zelfs tv-besturingssystemen … Het heeft geen AV-detecties omdat het gecodeerd is en niet kan worden gedetecteerd omdat ik de handtekeningen elke 4 uur bijwerk. ik kan je camera aanzetten, je logboeken opslaan en alles doen wat ik wil en je merkt er niets van. Nu heb ik al je contacten, sm-gegevens en alle logboeken van chats voor de laatste 2 maanden, maar het is niet erg handig zonder iets dat je reputatie kan bederven … Ik heb je masturbatie opgenomen en de video die je hebt bekeken. het was walgelijk. Ik kan je leven vernietigen door dit spul naar iedereen te sturen die je kent. Als je wilt dat ik dit spul verwijder en problemen vermijd, moet je $ 1000 naar mijn BTC-adres sturen: 1JzdWcDR3GrBvxo1CbJntpC4PfJkeueb1k Als u niet weet hoe u BTC moet kopen, gebruik dan Google, er zijn veel handleidingen over het gebruiken, uitgeven en kopen van deze cryptocurrency. U heeft vanaf nu 48 uur om de betaling af te ronden. Ik heb een melding dat je dit bericht leest … Tijd is verdwenen. Probeer niet te reageren, want dit e-mailadres is gegenereerd. Probeer niet te klagen, want dit en mijn BTC-adres kunnen niet worden achterhaald. Als ik merk dat je dit bericht hebt gedeeld, ontvangt iedereen je gegevens. Doei!

Dit bericht heb ik direct als SPAM aangemeld en de afzender geblokkeerd. Als men via google zoekt op de Bitcoin-rekening kom ik terecht bij de Bitcoin Abuse Database met 75 van dezelfde soort meldingen door diverse mailers verzonden. Inmiddels zijn de 48 uur verstreken en heb ik verder geen actie ondernomen. Een tweede mail van deze afzender heb ik niet meer ontvangen.

Vriendelijke groet,
S. de Groot

  • Rob Koch
   meer dan een maand geleden

   U heeft precies het juiste gedaan: U bent er niet ingetrapt. Zorg er wel voor dat u af en toe uw SPAM box en uw prullenbak op de computer leegmaakt. Deze vorm van criminaliteit komt veel voor en speelt in op angst. Veel mensen schrikken van een dergelijke e-mail en doen vervolgens dingen waar ze later spijt van hebben. Trap nooit in e-mails, SMS- of WhatsApp-berichten waarin u (onverwacht en snel) gevraagd wordt om iets te doen zoals een betaling uitvoeren of op een link klikken. Ik adviseer ouderen ook om hierover met hun kinderen te praten. Wees bewust van deze vorm van criminaliteit en spreek met elkaar af dat er eerst overleg wordt gepleegd als er onverwachte verzoeken binnenkomen om een bedrag over te maken.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Ja die mail kreeg ik ook. In de spambox ermee.

   meer dan een maand geleden