RegisterenInloggen
Peter Ypma
Peter Ypma
meer dan een maand geleden

colportage door Ziggo

meer dan een maand geleden

Zijn meer mensen hier door benaderd?

  • Peter Ypma
   meer dan een maand geleden

   Vanddag heeft rond 16:00 een dame namens Ziggo bij mij aangebeld met het verzoek metingen te mogen verrichten in huis omdat de aangeboden bandbreedte niet zou voldoen. Een aanbieding bij Ziggo zou dan garanderen dat de volledige bandbreedte van bij mij 100MB/s ter beschikking zou komen overal in huis t/m de zolder. Die garantie kan Ziggo nooit geven en ik heb de dame daarom, beleefd maar zo snel mogelijk weer naar buiten gestuurd. Ik vrees dat er anderen er wel intrappen vandaar deze melding

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Beste Peter,

   Goed gedaan.
   Meld het ook even bij de wijkagent en Gemeente.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Peter, goede actie (wegsturen) en GOED advies van SuperBitch. Zo snel mogelijk melden. Als ik dit zo lees dan lijkt me dit een nieuwe(?) babbeltruuk. Het is zoiezo een onzinverhaal, niemand in Nederland heeft werkelijk 100Mb/s slechts tussen jouw en de provider kun je deze theoretische (niet een echte dus!) snelheid halen. Doel van die mensen is om, met een of ander smoesje, binnen te komen om mensen vervolgens te beroven. Je ziet ze in elk opsporingsprogramma tegenwoordig. Opletten dus en bedankt voor de waarschuwing!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Dit is niet het enigste dat er gebeurd , ik word regelmatig gebeld door een Engels sprekende dame die volgens Ziggo zegt te spreken met aanbiedingen en weet ik wat nog meer . Nu ben ik nogal slechthorend dus ik verstond maar iets van dat houtjes touwtjes engels , het was ook duidelijk geen blanke vrouw aan haar stem te horen . Na een hele riedel van haar door de telefoon aangehoord te hebben zei ik op gegeven moment tegen haar weet je wat mevrouw stuur mij maar een brief met wat je nu bedoeld . Nou je raad het al die brief heb ik nooit gekregen . Toen ik het telefoonnr van haar in de google zoekmachine in vulde was het meteen duidelijk ik had duidelijk een oplichster aan de telefoon en heb het nummer direct geblokkeerd .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Hallo Gerard. Inderdaad, dit is duidelijk een “telefoon scam”. Deze worden veelal door callcenters in India uitgevoerd. Traditioneel bellen ze (zogenaamd) van Microsoft of een virusscan bedrijf met de melding dat ze “iets” op de PC gevonden hebben. Ze spreken vrijwel allemaal Engels (er zijn er bekend die gebrekkig Nederlands spreken). Er zijn activisten die leuke filmpjes op YouTube maken waarin ze die oplichters zelf te grazen nemen op allerlei manieren. Naast leerzaam ook geweldig vermakelijk. Zoek op YouTube maar eens naar het kanaal met de naam “Scammer Payback” of “Trilogy Media”. Ze zijn wel in het Engels.

    Omdat deze scam’s nu min of meer overal bekend zijn gaan de scammers over op bekende bedrijven in een land. Veelal energiebedrijven, internetbedrijven of banken en dergelijke. Ze plukken dit gewoon van internet, maken er een verhaal bij (dat heet een “script”) en beginnen met bellen. Overigens ben ik zelf veel door “Microsoft” gebeld en maak er dan een sport van ze zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Ik doen dan of ik compleet onkundig ben. Na 20-30 minuten stuntelen laat ik ze dan weten dat ik geen Windows heb (gebruik alleen Linux). Dan hangen zij wel op. In die tijd die ik hun daarmee afneem kunnen ze niet iemand anders proberen op te lichten. Meer een hobby. Bedankt voor jouw melding hierover!.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie