RegisterenInloggen
Jansen1962
Jansen1962
24 dagen geleden

Corona in verpleeghuizen

24 dagen geleden

Graag zou ik zien dat er actie komt op de huidige inhumane gang van zaken voor de bewoners in de verpleegtehuizen in Nederland, waaronder mijn moeder. De maatregelen leiden tot verdriet en eenzaamheid in een voor mensen toch al moeilijke situatie ook als er geen Corona zou zijn. Onder het mom van schijnveiligheid zitten mensen al maanden geisoleerd, is de kwaliteit van leven naar het vriespunt gedaald en heerst er veel verdriet over het gebrek aan vrijheid en zelfbeschikkingsrecht wat deze mensen overkomt, besluiten die anderen zg. voor hun eigen bestwil over hun hoofd heen nemen. Willen we zo met onze ouderen omgaan? Het mag niet en het kan niet. Wie staat en gaat er voor deze grote groep Nederlanders op de barricaden?

  • Gerard67
   24 dagen geleden

   Uw slaat de spijker op de kop , ben het er helemaal mee eens . Beetje ouwehoeren over vakantie in het buitenland van dit kabinet en ondertussen wordt de oudere generatie in verpleeg- en vorzorgings-tehuizen aan hun lot over gelaten en opgesloten in hun kamer onder het kwasie argument we moeten ouderen beschermen ja ja . Daar ben ik helemaal mee klaar onderhand na 3 maanden lang . Als dit kabinet zo bezorgt zou zijn voor de ouderen dan moeten ze meteen dierbaren toelaten en niet blijven martelen door bezoek onmogenlijk te maken of te beperken . Ouderen gaan door dit beleid er aan onderdoor evenals hun dierbaren , een hoop verdriet en onnodige pijn en voor wat , omdat 2 a 3 mensen per dag overlijden op 17 miljoen inwoners . Dit is gewoon een normaal aantal en verder niets bijzonders op oudere leeftijd . Een beetje inlevings vermogen bij de beleidsmakers is er totaal niet bij en dus ook niet bij Rutte en consorten . Om de ouderen rustig te houden worden chemische middelen aan ze toegedient zonder dat ze dit zelf weten , de ouderen hebben dit in het geheel niet nodig ook nooit gehad ze willen menselijk contact met hun eigen dierbaren zoals hun partners , kinderen , broers en zussen en op generlij wijze daarin beperkt worden .

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   24 dagen geleden

   Jansen 1962,

   Ik erger mij groen en geel aan de starre houding van de regering en de instellingen.
   Allemaal onder het mom van “onze kwetsbare ouderen”; die monddood zijn gemaakt hetgeen ook voor hun naasten geldt.

   Ja er is een nieuw protocol t.w. https://www.venvn.nl/media/zqhlaja0/actiz171_handleiding_bezoekregeling_verpleeghuizen_7.pdf

   En wat lees ik daar (=quote) onder hoofdstuk 3. Bezoekplan;
   Een belangrijk uitgangspunt is immers: de keuze van een bewoner (of naasten) om bezoek te ontvangen mag niet op een onredelijke wijze ten koste gaan van de veiligheid van een andere bewoner (die dit als onvrijwillig risico ervaart) of van de zorgprofessional.

   Oftewel: het is en blijft stikken of slikken voor de oudere(n) en hun naaste(n), een ander beslist voor hen!

   Dagmar

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   24 dagen geleden

   We hebben het punt bereikt dat het middel erger is dan de kwaal , dierbaren die achter een hek of op en hoogwerker of geschreew achter een raam hun eigen familie nog enigszins willen zien is inhumaan .
   Kom van je stoel politiek die mensen gaan door een hel , en doe er eens wat aan .

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • John huijbregts
   24 dagen geleden

   PFF, JA!! Het verbaast mij dat het Nederlandse volk zo lamgeslagen is en niet reageert…. Had zojuist mijn klacht dan maar via dit forum gemeld. Welke ACTIE kunnen we gaan ondernemen? Het is wel erg stil rondom dit onderwerp….. Blijkbaar zijn we allen al monddood gemaakt? Is er al een facebookgroep of anderzins? Ik woon in Haarlem en kom er open voor uit: ik wens de opgelegde vereenzaming van bejaarde volwassen mensen niet langer te accepteren!! Wie zich wil (laten) isoleren, moet dat maar doen. Maar verplicht de ander niet tot OPGELEGDE ISOLATIE EN WREEDAARDIGE VEREENZAMING in de laatste levensmaanden!! Waar blijft de actie?

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   24 dagen geleden

   Ik accepteer dit ook niet , net zo min als u maar met 2 man gezamenlijk maken we niets klaar er moeten veel meer mensen bij en ertegen opkomen dan is er een vuist te maken .

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   23 dagen geleden

   Ik heb het gevoel dat ik iets moet doen in het kader van mijn functie als arts, zegt psychiater Renate Tillema-Schoon in een video op YouTube. “Ik heb een eed moeten afleggen en moeten beloven dat ik het belang van de patiënt voorop stel,” zegt ze.
   “Bij de corona-aanpak zie ik het tegenovergestelde gebeuren. Er wordt angst gezaaid door de overheid, die paniek uitlokt. Een bang volk is onder controle te houden. Mensen die in paniek zijn, weten niet meer wat ze doen. Zo kan men de noodwet erdoor drukken,” aldus Tillema-Schoon, die al 24 jaar werkzaam is als arts.
   “1,5 meter afstand houden is nergens op gebaseerd. Rutte noemt dit het nieuwe normaal. Dit is niet normaal. We moeten terug naar normaal. Ik durf te beweren dat het virus al is uitgedoofd.”
   Tactiek van verdeel en heers

   “Ik voel me als arts niet serieus genomen. Ik ben een kritische dokter en daar wordt niet naar geluisterd. Het is vechten tegen de bierkaai. Er is jarenlang bezuinigd op de zorg. De GGZ is uitgekleed.”
   “Onze grondrechten worden ons afgenomen. Hoe kan het dat als ik in Den Haag ben om daar deel te nemen aan een protest, dat wij niet het Malieveld op mogen, klemgezet worden door de politie, te horen krijgen dat we geen 1,5 meter afstand houden en urenlang in bussen moeten wachten, terwijl er in Amsterdam, Den Haag en Groningen duizenden mensen mochten protesteren en er niet ingegrepen werd door de politie?”
   Dit is volgens de psychiater een tactiek van verdeel en heers. “Als zwart en wit tegen elkaar op worden gezet, dan is alles geoorloofd. De media spelen een enorme rol hierin.”
   “Hoe kan het dat we de asociale vrijheidsbeperkende regels kritiekloos als makke schapen opvolgen? Ik ben boos om deze tegenstrijdigheid.”
   Kom in opstand

   De psychiater wijst erop dat er in 2018 9000 mensen stierven aan de griep. Toen was er geen lockdown. Er zijn nu 5900 doden en de sterftekans is 0,03 procent. “Dan klopt er toch iets niet? Waarom nu deze maatregelen? Ter bescherming van de kwetsbare mensen? Wat willen zij zelf? Waarom horen we niks vanuit de verzorgingstehuizen? Spreekverbod?”
   “Word toch wakker. Ga naar het Malieveld en protesteer. Maar niet over iets wat in Amerika speelt. Dit maakt mij zo boos. Dit is puur wanbeleid. Deze hele hysterie is afschuwelijk en waanzin.”
   “Wij worden opgesloten, afgezonderd, digitaal vervolgd en geknuppeld en mogelijk ook nog ongewild gevaccineerd, want dat zou nu de enige oplossing zijn. En waarom? Alles draait in de zorg inmiddels om geld. Zorg is een verdienmodel. De mens is een verdienmodel.”
   “Mensen, kom in opstand. Want als dit zo doorgaat, dan stop ik ermee.”
   Een petitie tegen de noodwet is in enkele dagen al zo’n 100.000 keer getekend. Ondertekenen kan hier.

   23 dagen geleden

   Geef een reactie