RegisterenInloggen
bezorgde 60-plusser
bezorgde 60-plusser
9 dagen geleden

corona vaccinatie 60-65 met AstraZeneca vaccin

9 dagen geleden

Toen de leeftijdscategorie 60-65, de laatsten uit 1956, de oproep kregen om gevaccineerd te worden, was het motto dat iedereen moest prikken wat de pot schaft en anders helemaal achteraan kon aansluiten. Groot was mijn verbazing toen opeens alle AstraZeneca weigeraars, alsnog met voorrang gevaccineerd worden met een Pfizer/Biotech of Moderna vaccin,. Deze vaccins zijn veel effectiever (95%) terwijl AstraZeneca slechts voor 60% bescherming biedt tegen een corona besmetting (bron RIVM). Ik vind het vreemd dat net de mensen die door hun leeftijd in een risico groep vallen wat het krijgen van corona betreft, een vaccin kregen aangeboden wat hun veel minder bescherming biedt in tegenstelling tot de AstraZeneca weigeraars in deze leeftijdsgroep en anderen Mijn man en ik hadden zelf ook graag willen kiezen voor een effectiever vaccin maar dat kon toen niet.
Graag zou ik zien, nu er genoeg vaccins van Pfizer/Biotech en Moderna voorhanden zijn, dat allen met AstraZeneca gevaccineerden alsnog een extra vaccinatie met een Pfizer of Moderna vaccin krijgen zodat ook zij met een hogere beschermingsgraad de herfst en winter periode ingaan.
Kan omroep Max hier nog aandacht aan besteden?

  • Bezorgde Nederlander
   8 dagen geleden

   Bezorgde 60 plusser,
   Ja het probleem is dat NL weer eens achter de feiten aanloopt. In het VK en Frankrijk zijn ze wel al aan het combineren gegaan en tot de conclusie gekomen dat een AZ vaccin met een tweede Pfizer vaccin het afweersysteem nog meer activeert en dus een hogere beschermingsgraad geeft.
   Dit waren allemaal mensen die eerst een AZ kregen en daarna een anderd vaccin of eerst bijv Moderna en als tweede AZ. Hier is het wachten op de resultaten hierover in het VK met ongeveer 800 personen. De conclusies komen hier in begin juni en dan moet de Gezondheidsraad dit nog over nemen en dan zit je zo weer half juni.
   Misschien hierop wachten of toch die tweede AZ nemen.
   Ja deze groep van 60-64 is echt een tweederangsgroep omdat er belangenverstrengeling meespeelde en AZ was lekker goedkoop en je weet het het ruimt lekker op deze groep als er over een aantal maanden ineens een hoop onder verdachte omstandigheden sterven met dank aan Rutte en Hugo en zijn kornuiten, want ja het oude vlees moet eerst op.

   met bezorgde groet,
   BN-er

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

   • bezorgde 60-plusser
    6 dagen geleden

    Las vandaag dat uit Spaanse en Duits onderzoek is gebleken dat mensen na 2 prikken met het Pfizer vaccin en na gecombineerde prkken met 1 AstraZeneca en 1 Pfizer vaccin ze tiemaal zoveel antistoffen in hun bloed hadden dan na 2 prikken met het AstraZeneca vsccin.
    Waarom geeft men mensen die hun tweede prik met Astra Zeneca nog moeten krijgen, dan geen tweede ptik met het Pfizer vaccin?
    En geeft men iedereen in deze leeftinddgroep die reeds 2 prikken met AZ heeft gekregen, slsnog een drrde vaccinatie meg het Pfizef vaccin.
    Deze leeftijsgroep die mee riddco loopt op en na een corona besmetting wordt dmv vaccins veel minder beschermd dan het merendeel van de jongefe mensen. Onbegrijpelikm dat zij meer risico mochten lopen op ernstige bijwerkingrn vsn een vaccin en straks mindrf goed beschermd zijn door ern vaccin.
    Want sommige mutaties verminderen oom nog eens de werking vd diverse vaccins.

    6 dagen geleden

    Geef een reactie

   • bezorgde 60-plusser
    6 dagen geleden

    Sorry voor alle type fouten. Had per ongeluk al gereageerd alvorens te corrigeren. Typen op een kleine mobiele telefoon is niet gemakkelijk.

    6 dagen geleden

    Geef een reactie