RegisterenInloggen
SuperBitch
SuperBitch
16 dagen geleden

Corona: vaccinatie, maatregelen, toegangsbewijs, vrijheid…

16 dagen geleden

Nederland staat stampend bij werkgevers voor de deur als die hun werknemers durven te vragen naar hun corona-vaccinatie.

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis zijn er 9 níet gevaccineerd.
We zijn het de zorg én elkaar verplicht om indringend het gesprek over vaccinatie te voeren, aldus Minister Hugo de Jonge.
Hij stelt tevens: geen verplichting, wel de vrijblijvendheid voorbij.

We zijn allemaal de maatregelen beu en willen heel graag wat vrijheid terug.
Hoewel het besluit nog niet genomen is, wil De Jonge wel vast een waarschuwing afgeven. Nederlanders moeten zich er op voorbereiden dat zij – net als bijvoorbeeld in Frankrijk – straks overal een coronatoegangsbewijs moeten laten zien.
De verplichte anderhalve meter afstand die iedereen van elkaar moet houden, zou dan wellicht komen te vervallen….

Wat heeft u er voor over om Corona te beteugelen?

  • willie kosse
   16 dagen geleden

   Zorgelijk is het dat er zoveel mensen zijn die de toegang naar de horeca en de bios belangrijker vinden dan hun eigen gezondheid, en zich daarom maar laten vaccineren.En wat is gevaarlijker in het vliegtuig een corona besmette gevaccineerde of een negatief geteste passagier? En hoe geloofwaardig is het corona beleid kijk eens naar Zandvoort.

   16 dagen geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch
   15 dagen geleden

   Het is behoorlijk kortzichtig om allen die zich hebben laten vaccineren te betichten dat de reden voor hun vaccinatie is (quote): “toegang naar de horeca en de bios” en zeker niet hun (quote) “gezondheid”.
   Gevaccineerden hebben de vrijheid gehad om zich niet te laten vaccineren: zij begrijpen dat het in het belang van iedereen is om zichzelf te laten vaccineren.
   Ik heb mij weloverwogen laten vaccineren: voor mij, mijn omgeving en om mijn werk veilig te kunnen uitvoeren. De kroeg, bioscoop, theater, museum heb ik vanaf maart 2020 niet van binnen gezien, drukke mensenmenigten vermijd ik, op vakantie ben ik sinds 2019 niet meer geweest en iedere maatregel is door mij strikt opgevolgd.
   Gevaccineerden zijn over het algemeen maatschappelijk geëngageerde mensen.

   *Alle coronavaccins beschermen ons heel goed tegen ernstige ziekte, overlijden of ziekenhuisopname.
   *Geen enkel vaccin beschermt voor 100%.
   *Na vaccinatie kun je dus ook nog corona krijgen, maar je wordt waarschijnlijk minder ziek.
   *De vaccins werken na een paar maanden nog steeds heel goed.

   Hoewel we langzamerhand richting een COVID-19 vaccinatiegraad van 85 of misschien zelfs wel 90 procent opstomen, betekent dit dat er nog altijd tegen 10 procent ongevaccineerden rondlopen. Afgezien van diegenen die om gegronde medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden, laat iets minder dan 10 procent zich dus niet-vaccineren (o.g.v. niet-medische redenen).
   Dit komt uiteindelijk neer op tegen de 1,8 miljoen ongevaccineerde Nederlanders.

   Op 1 september liggen in Nederlandse ziekenhuizen honderden Coronapatiënten: 90 % is niet gevaccineerd tegen het virus. Ongeveer de helft van de ongevaccineerden in het ziekenhuis, heeft een niet-westerse migratieachtergrond.

   Het lijkt er sterk op dat de individuele rechten en vrijheden van niet-gevaccineerden (o.g.v. niet-medische redenen) binnen het publieke debat navenant hoger worden aangeschreven dan de individuele rechten en vrijheden van gevaccineerden.

   Individualisme is in Nederland daarmee inmiddels zo ver doorgeslagen dat de minderheid (niet-gevaccineerden o.g.v. niet-medische redenen) poogt met hun zienswijze de meerderheid (gevaccineerden) te beknotten.

   Het is m.i. onbillijk is om 85-90 % gevaccineerde mensen nog langer te beperken, vanwege de 10 -15% die weigert om zich te laten vaccineren (o.g.v. niet medische-redenen).

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Debree
   13 dagen geleden

   Als je je niet laat vaccineren dan neem je bewust het risico op uitsluiting. En dat heeft helemaal niks met discriminatie te maken, maar met gezond verstand en een gezonde verantwoordelijkheid voor anderen.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    13 dagen geleden

    1100% eens: keuzes hebben immers gevolgen.

    13 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Georgie
    13 dagen geleden

    Debree, laat je niet gek maken aub

    Deel van de reactie is verwijderd door de redactie. Persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan. 

    13 dagen geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    13 dagen geleden

    Off topic reactie; met leugens en op de persoon.
    In strijd met de forumregels.

    13 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Debree
   12 dagen geleden

   ..dat doet niks af aan mijn mening.. 🙂

   12 dagen geleden

   Geef een reactie