RegisterenInloggen
Anoniem
Anoniem
meer dan een maand geleden

Corona-vaccinatie

meer dan een maand geleden

Gisteren vertelde minister de Jonge dat er maar ca.50% van de Pfizer begin januari 2021 waarschijnlijk worden geleverd: 507 duizend doses goed voor ongeveer 250 duizend personen. 
Later volgt een levering van Moderna (dat in januari 2921 op de rol staat voor goedkeuring) met 390 duizend doses, dus 185 duizend mensen.

De volgorde van vaccinatie is gewijzigd: zorgmedewerkers in de verpleeghuizen krijgen ‘zo vroeg mogelijk in januari’ als eerste een corona-vaccinatie. Daarna volgen de medewerkers van de gehandicaptenzorg en de thuiszorg, en dan pas de bewoners van de verpleeghuizen en andere instellingen.

Let wel: ik heb er begrip voot dat mensen werkzaam in de zorg én bewoners van verpleeghuizen en andere instellingen voorrang krijgen.

Maar ik vraag mij af wanneer de “gewone burger” dan gevaccineerd kán worden en welke gevolgen dit voor de “te normaliseren maatschappij en economie” gaat hebben.

Krijgen we de situatie dat niet-gevaccineerden geweigerd kunnen worden in de te heropenen horeca, culturele sector e.d., bij (voorzover mogelijk) vakanties aldanniet in het buitenland?
Of worden er verschillende Corona-maatregelen voor gevaccineerden en niet-gevaccineerden van toepassing?

Ik vraag het mij oprecht af ……wat denkt of verwacht ù?

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   Aanvulling;
   AD meldt op 23-11-20 (quote);
   Qantas-topman: Vaccinatie wordt verplicht voor internationale vliegreizen
   Luchtvaartmaatschappijen zullen in de toekomst op internationale vluchten alleen nog passagiers toelaten die gevaccineerd zijn tegen Covid-19. 
   De Dagelijkse Standaard (nieuws- en opinieweblog) meldt 10-12-2020 (gedeeltelijke quote);
   Israël komt met “vaccinatiepaspoort”: zonder vaccine kom je straks winkelcentra niet meer in.

   Ik vraag het mij oprecht af ……wat gaat hier gebeuren?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   Aanvulling (bron: NOS 16-12-2020);
   Eind maart kan iedereen die tegen het coronavirus is ingeënt met behulp van de DigiD een bewijs downloaden.De gegevens komen uit een database,die eind deze maand klaar is,waarin wordt bijgehouden wie welk vaccin gekregen heeft.Die registratie is volgens het RIVM bij de eerste prik al belangrijk om onder meer de bijwerkingen en de vaccinatiegraad te kunnen bijhouden.

   Ik vraag het mij oprecht af ……waar moet je dat document tonen????

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ik krijg toch wel een raar gevoel van deze gang van zaken . Alles vast leggen in allerhande databases . Let wel ik ben niet tegen vaccineren beslist niet en al helemaal niet als het echt werkt . Maar om dat te kunnen bewijzen gaat mij iets te ver .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    meer dan een maand geleden

    Gerard67,
    Ik ben het best met u eens hoor: ik vind het allemaal vreemd wat er de laatste dagen in de publiciteit komt.

    Wat ik nog vreemder vind is dat de vaccins toegelaten zijn/worden en er daarnaast kennelijk noodzaak is om exact te registreren welk vaccin (incl.aantal keren resp.hoeveelheid) in uw cq.mijn persoon gespoten is, volgens minister Hugo de Jonge.
    Ik ben wellicht als DES-dochter “argwanig” bij zo’n uitspraak maar vraag mij echt af of die vaccins wel zo safe zijn als minister de Jonge beweert.

    Tel daarbij op dat gevaccineerden vanaf medio maart een “Corona-vaccinbewijs” via hun DigiD kunnen opvragen én, dat kwam vanmorgen op het journaal, velen voorstander zijn dat zo’n bewijs dan de horeca, musea e.d. UITSLUITEND voor deze groep gevaccineerden weer toegankelijk maakt.

    Brr, dat doet mij griezelen.

    🎄Stay safe, keep your distance, obey the rules of the lockdown and use your mind; let’s beat Covid-19 (or whatever name you put on it) together!!👍

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Gerard67
    meer dan een maand geleden

    Ja ik vindt dat zeer raar . Mijn stelregel is vrijheid blijheid als iemand zich wel wil laten vaccineren is dat immers haar of zijn keuze , idem als iemand die dit beslist niet wil doen . Het lichaam is onschendbaar dat weet iedereen . De minister de Jonge weet er zelf uiteraard ook geen bal zelf vanaf dat wordt tegen hem ook maar vertelt cq ingefluisterd hetzelfde als de mensen het volk dus , iedereen heeft boeren verstand van de situatie . Als je dus gaat registreren wie wel en wie niet ga je 2-kampen opzetten een verkapte vorm van een soort racisme weliswaar in een andere vorm dat wel en dat lijkt me beslist juist niet gewenst . En als ik dan verder lees dat gevaccineerden meer voordelen genieten dan niet gevaccineerden ……..
    dat vind ik echt toch en brug te ver .

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie