Registeren Inloggen
ruudvanschelven
ruudvanschelven
17 dagen geleden

Corona vouchers

17 dagen geleden

Geachte heer, mevrouw,
Onderstaand de reactie van Sunweb n.a.v. mijn verzoek tot terugbetaling van twee vouchers. De toonzetting – dreigend – bevalt mij niet en ik vraag mij af of dit toelaatbaar is.
Het excuus van Sunweb is gebaseerd op de zeer slechte bereikbaarheid en de blokkade in het Sunweb mail systeem waardoor inkomende e-mail berichten worden geweigerd.
Gaarne uw gewaardeerde reactie.
Met vriendelijke groet,
Ruud van Schelven

Beste Ruud,
Bedankt voor jouw mail en onze excuses voor de vervelende situatie.

We hebben je een coronavoucher met SGR-dekking aangeboden ter waarde van het bedrag dat je aan ons hebt betaald voor jouw vakantie. Deze voucher is speciaal ontwikkeld voor pakketreizen, op initiatief van de brancheorganisatie ANVR, het garantiefonds SGR en wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en de ACM. Met jouw voucher kun je tot 1 jaar na uitgifte een nieuwe vakantie boeken op één van onze websites. Indien je de voucher niet gebruikt binnen dat jaar, krijg je jouw geld van ons terug.

De SGR-dekking zorgt ervoor dat het bedrag beschermd is in geval van een onverhoopt faillissement; het SGR betaalt in dat geval jouw geld aan je terug. Door de voucher te accepteren heb je dus meer zekerheid over het aan ons betaalde bedrag. Daarnaast geef je de reisbranche de tijd om deze zware crisis te overbruggen en de werkgelegenheid zoveel mogelijk te beschermen, totdat we weer op vakantie kunnen gaan. Daarom nemen wij aan dat je de voucher accepteert.

Maar je kunt de voucher ook weigeren. Het recht om je geld terugbetaald te krijgen blijft dus bestaan. Als je deze optie kiest, vragen we je om dat aan ons door te geven als reactie op deze e-mail, zodat wij het SGR hierover kunnen informeren. Tot die tijd gaan we ervan uit dat je de voucher accepteert. Het terugbetalen van je geld zal langer duren dan je van ons gewend bent. Het is nu nog niet bekend wanneer we dat kunnen doen, dat hangt onder andere af van wanneer er weer volop vakanties kunnen plaatsvinden. Voorlopig verwachten we dit uiterlijk binnen 12 maanden na jouw eventuele weigering te kunnen doen. Mocht je via de rechter willen afdwingen om het terugbetalen te versnellen, dan zullen we ons daar tegen verdedigen. In de tussentijd is je geld niet beschermd door het SGR.
Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Danique