RegisterenInloggen
Max Pay
Max Pay
10 dagen geleden

Cryptomunten en tokens, “geen gezeik, allemaal rijk” (jaaaa ja)

10 dagen geleden

Steeds meer mensen laten zich overhalen om hun geld te steken in Cryptomunten of Cryptotokens. Op de bank levert spaargeld geen rente op, aandelen is moeilijk en duur en dan laten ze het lijken dat u mooie rendementen kunt halen met “Crypto”. Voorgespiegelde rendementen gaan vaak ruim over de 10% en ze zijn “gegarandeerd” (jaaaa ja). In tegenstelling tot aandelen, waar een “waarde” tegenover staat (een deel van een bedrijf) of geld (gegarandeerd door een bank/staat) zijn Cryptovaluta gebaseerd op vertrouwen en geloven (wij vertrouwen ze en geloven er in) en het belangrijkste, op vraag en aanbod. Is er veel vraag en weinig aanbod dan stijgt de prijs en vice versa. Dus ja, ik koop voor 1000 euro cryptomunten / tokens en er komt veel vraag, dan kan dat volgende week maar zo 2000 euro waard zijn. Maar hoe kom je aan die 2000 euro? Iemand moet ze voor die prijs kopen (met echt geld) . Als je dat doordenkt dan zie je een perfect piramidespel (Ponzi sceme). Hoe later je instapt hoe meer je betaald en al het grote geld gaat naar de starter(s). Om de aankoop van deze munten/tokens op gang te houden worden BN-ers en influenzers ingehuurd en wordt vol ingezet op social media. Er worden zelfs “infomercials” op TV kanalen gekocht. Alles om te zorgen dat mensen blijven kopen anders….. Er worden ook “banken” geadverteerd die je al het werk uit handen nemen. Te mooi om waar te zijn en dat is het ook. De “banken” vallen nogal snel om (= weg geld), de oprichters van tokens gaan er regelmatig met al het (echte) geld vandoor enzovoort.

Voor wie nadenkt over de aankoop van cryptomunten- of tokens is er een goed advies. Op YouTube is een kanaal met de naam “Coffeezilla” (wel in het Engels). Hier wordt op een grappige, voor een leek begrijpelijke wijze uitgelegd wat er zoal goed, maar vooral fout gaat.

https://www.youtube.com/c/Coffeezilla/videos

Geld voor niets bestaat niet en een gewaarschuwd mens….

  • Max Pay
   10 dagen geleden

   Bovenstaande verwoord mijn persoonlijke mening. Ik ben geen expert en heb zelf geen Cryptomunten.

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   10 dagen geleden

   ‘Als iets te mooi is om waar te zijn, is het dat vaak ook’.
   Maar als men toch een kans wil wagen doe het dan met geld dat u de eerste jaren absoluut nergens voor nodig heeft én in dezelfde tijd ook weer op uw (spaar)rekening kunt aanvullen.
   Ik heb/wil geen c(o)r(ru)ypto.

   10 dagen geleden

   Geef een reactie