RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Gerard van der Meulen 3 weken geleden.

Joop 10
Joop 10
28 dagen geleden

Datum waarop je rijbewijs wordt verlengd blijft die gelijk

28 dagen geleden

Als mijn rijbewijs b.v. 5 december verloopt en ik heb de aanvraag al gedaan op
11 mei, blijft de datum van 5 december dan gelijk of stelt CBR bij afgifte verlengde rijbewijs een nieuw datum vast b.v. 5 november omdat ze dan het rijbewijs verlengen. Dat zou inhouden dat de periode een maand korter zou worden.
Nergens zie ik hier een antwoord op, ik zou dit graag willen weten omdat ik volgend jaar mijn rijbewijs moet verlengen (75+)

 • ellobo
  21 dagen geleden

  Het is zo dat de goedkeuringsbrief van het CBR een jaar geldig is, op het moment dat je bij het gemeentehuis een nieuw rijbewijs gaat aanvragen dan is dit ook de datum dat de nieuwe termijn ingaat, zelf heb ik vorig jaar augustus al de brief ontvangen van het CBR maar gewacht tot april dit jaar om mijn rijbewijs te vernieuwen, hij liep pas in mei af.

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Joop 10
  21 dagen geleden

  Als je dan naar het gemeentehuis gaat, dat is dan de datum dat de nieuwe termijn ingaat.
  Maar hoe lang duurt het dan voordat je je rijbewijs krijgt ?
  Ik zie dus dat je oude datum niet gehandhaafd blijft, ik wil dan zo dicht mogelijk bij mijn oude datum in de buurt blijven, ik blijf het vreemd vinden dat de overheid je datum niet kan handhaven, maar daar doe je weinig aan

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Rita Zoetemelk
  21 dagen geleden

  Vraag even na bij uw Gemeente hoe lang het duurt, maar dit is meestal 5 werkdagen (1 week) na het aanvragen van het nieuwe rijbewijs. Dus in uw voorbeeld van 5 december: voor de zekerheid iets meer dan 1 week daarvoor aanvragen en ook meteen op de dag die is opgegeven het rijbewijs ophalen. Succes!

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Gerard van der Meulen
  21 dagen geleden

  ik had mijn rijbewijs op tijd en daar ben je blij mee helaas was het wel een maand eerder dan hij verlopen was , misschien moeten ze net zo doen als bij de APK ik geloof dat het daar tot wel 3maanden eerder mag en de zelfde verloop datum

  21 dagen geleden

  Geef een reactie