Registeren Inloggen
Monique Pieters
Monique Pieters
meer dan een maand geleden

deelnemersplan collectie verzekering ABP

meer dan een maand geleden

Beste Ombudsman, ik heb een vraag n.a.v. Uw uitzending over de ABP.

Mijn overleden man heeft een verzekering afgesloten bij Loyalis nu ASR.
Ik krijg sinds 2004 hiervan een uitkering nette 570 euro dit ontvang ik tot en met de maand dat ik 65 jaar wordt, rekening houdende dat ik dan AOW ontvang en zelf mijn opgebouwde pensioen dan krijg. . Maar door dat de AOW leeftijd nu omhoog gaat, en ik 3 april van dit jaar 65 jaar word, ontvang ik mijn AOW pas in augustus 2021.

Ik heb nu een brief gekregen van Loyalis dat zij niet meegaan met de verhoogde AOW leeftijd dus stopt deze uitkering.
Ik ontvang dus vanaf mei 2020 alleen maar nabestaandenpensioen van het ABP
710 euro netto per maand. hier kan ik niet van rondkomen.

verschillende aanvullingen heb ik al geprobeerd.
1. Van mijn overheid een brief ontvangen over een eventuele overbrugging regeling van de AOW, ik heb ze gebeld en daar ontvang ik teveel bruto inkomsten voor.
2. Een zorgtoeslag gevraagd, maar omdat ik nu gelukkig samenwoon sinds 2013 (met samenlevingscontract) en zijn inkomsten ook dan opgeteld worden heb ik daar geen recht op.
3. Banksparen komt vrij per 25 januari 2020, bij Nationale Nederlanden, nee zeggen hun dit krijg je over 5 jaar uitgespreid, en omdat ik nu nog geen pensioen gerechtige leeftijd heb zit ik in hoger belasting tarief.
Een andere optie is om een adviseur in handen te nemen, maar die kost mij dan voor advies 150 euro, en per product wat hun eventueel voor mij kunnen regelen 220 euro.
Ik hoop dat U mij kunt helpen, ik weet het gewoon niet meer,

Met vriendelijke groeten.

  • lenalena
   meer dan een maand geleden

   Wij hebben ook iets dergelijks gehad. Mijn man was vervroegd op gehouden met werken en ontving van zijn werkgever een aanvulling op zijn WW uitkering tot 70% van het laatst verdiende loon tot zijn 65e jaar. Maar de pensioen leeftijd was plotseling omhoog gegaan en daarom heeft hij vanaf zijn 65e geen inkomsten gehad tot dat de verhoogde pensioen datum inging. Vanaf toen ontving hij een 1 persoons AOW/pensioen. Ik ben bijna 1jr jonger, had geen eigen inkomsten en dus vanaf dat mijn man 65jr werd tot de datum dat ik 65jr werd + de verhoogde pensioen leeftijd, heb ik helemaal geen inkomsten gehad. Hierdoor is ons hele spaargeld opgesnoept en zijn we op de rand van financiële problemen gekomen. We hebben ons hier niet op kunnen voorbereiden omdat de pensioenleeftijd vrij plotseling omhoog ging. Nu we allebei AOW/pensioen hebben is het beter maar die financiële klap zijn we nog lang niet te boven.

   meer dan een maand geleden