RegisterenInloggen
Rudie1000
Rudie1000
meer dan een maand geleden

diefstal uit auto op vakantie en de consequesies daarvan

meer dan een maand geleden

Ongeveer 50 km voor Barcelona zijn we waren gestopt op een parkeerplaats bij een tankstation waar we uit de auto koffie en een broodje wilden gebruiken. We stonden eerst alleen op een hoek geparkeerd. even later kwam er een auto naast ons staan met 2 mannen er in waar we niet zo veel aandacht aan geschonken hebben alleen zagen we ze even later voorbijkomen ergens naar toe. We stonden aan de bestuurderskant ter hoogte van de passagiersbank. De auto was niet afgesloten omdat we de koffie enz. uit de auto haalden. De vakantietas met alle papieren erin, bv, paspoorten, creditkaarten, autopapieren, rijbewijs enz. stond op de vloer aan de voorkant bij de bijrijderskant. Toen we de koffie en het broodje stonden te gebruiken was er regelmatig gebruik in de auto om div. dingen te pakken en terug te leggen, we zjjn al die tijd bij de auto gebleven. De 2 mannen kwamen terug en zijn bijna direct daarna weg gereden. Wat wij in 1e instantie niet realiseerden maar wel gezien hebben dat terwijl ze zijn weg gereden een 3e persoon vanaf de achterbank heel moeilijk rechtop kwam.
We wilden toen we klaar waren naar het toilet gaan, en wilden onze vakantie tas uit de auto meenemen en hebben toen gemerkt dat hij verdwenen was.
Of die 3e man of die 1e 2 mannen daadwerkelijk die tas hebben meegenomen dat weten we niet en we hebben het ook niet gezien.
We hebben de politie ingeschakeld die ons later naar een 30 km verderop in het politiebureau verder hebben geholpen. De creditkaarten zijn daar geblokkeerd gelukkig. We hebben een document meegekregen waarmee we onze reis konden vervolgen dwz. dat we hiermee door de tolpoorten konden van de ssnelweg.
We hebben een doorlopende reisverzekering bij Ohra, daar hebben we contact mee genomen maar die hebben gezegd nadat we dit verhaal hebben verteld dat het niet vergoed kon worden want de auto was niet afgesloten.
We hebben heel wat schade, oa. we moeten naar Madrid voor de paspoorten en ik mag ook niet rijden omdat ik geen rijbewijs bezit, het appartement dat we voor 4 weken hebben gehuurd, daar kunnen we niet in want voor onszelf als voor de auto hebben we geen documenten, we zitten op dit moment bij onze dochter die in Murcia woont, maar dat kan ook niet blijven duren. Kinderen en te klein.
Kunt u voor ons iets betekenen, raad geven om te verduidelijken of de verzekering dat wel goed heeft beoordeelt, of en hoe het met een rijbewijs moet enz.

  • MAX vakantieman
   meer dan een maand geleden

   Beste Rudie1000,

   Misschien kunnen we in het tv-programma MAX vakantieman aandacht besteden aan dit onderwerp.
   Zou u ons uw contactgegevens willen sturen? Dat kan via: maxvakantieman@omroepmax.nl

   Met vriendelijke groeten,

   Redactie MAX vakantieman

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Redactie Meldpunt
   meer dan een maand geleden

   Beste Rudie1000,

   Wat ontzettend vervelend dat u onderweg bent beroofd. Als het goed is, heeft de redactie van MAX Vakantieman al contact met u gezocht. Wij zullen in het programma Meldpunt a.s. vrijdag kort op uw vraag reageren.

   Met vriendelijke groet,

   Redactie Meldpunt

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ed Smagge
   27 dagen geleden

   Ook wij zijn in 2006 slachtoffer geworden van een brutale beroving. Ter hoogte van Tarragona stopten we voor een sanitaire stop op een stuk weg zonder tol. Het was warm. Mijn vrouw bleef in de auto zitten. Ook zij moest naar het toilet. Inmiddels stopte er een grijze VW golf naast de auto. De jongeman zakte wat onderuit. Ik dacht gaat zeker een dutje doen. Mijn vrouw riep let je op mijn tas hij staat op de bodem voor mijn stoel. Er waren daar wat winkeltjes. Mijn vrouw bleef lang weg. Ik had dorst en trek in een stuk chocola dat in de koelbox lag. Ik stap dus uit, deed de linker achterdeur open, pakte drinken en chocola en ging met mijn rug tegen de auto staan. Ik zag de grijze Golf ineens wegrijden. Toen mijn vrouw terugkwam vroeg ze waar haar tas was. Ik zei hij ligt op zijn plek. Nee dus. Die jongen is dus uit zijn Golf gezakt en heeft de passagiersdeur geopend en de tas mee gepikt. Zonder dat ik ook maar iets heb gemerkt!! In de tas zaten attributen ter waarde van € 2200,= (telefoon, portemonnee, paspoort, huissleutels, bankpassen, reservesleutels auto, en € 700,= cash, enz.enz.. Gelukkig verdelen we alles dus ik had ook mijn passen nog en cash geld. Ook zat mijn telefoon nog in de houder waar we direct alle instanties konden bellen in Nederland. ( ik maak altijd een lijst met gegevens van banken, verzekeringen, telefoonmij e.d.) zodat ik bij calamiteiten meteen aktie kan ondernemen. Alles was binnen 20 minuten geregeld. Er werd tevens gezegd dat ik mijn reisverzekering binnen 48 uur hiervan op de hoogte moest stellen. De volgende dag hebben we in Benidorm aangifte gedaan bij de politie die perfect Engels sprak. Het dokument diende als paspoort. In Nederland Moest ik nogmaals aangifte doen bij de politie. Van de verzekering heb ik overigens € 1500,= vergoed gekregen De € 700,= cash helaas niet.
   Tips: Als je een pipi-stop moet maken of tanken laat altijd iemand in de auto zitten en doe de deuren op slot. Stop nooit op het stuk niemandsland (geen tolweg)tussen twee tolpoorten. Ze kunnen dan gemakkelijk van de snelweg af. Zorg dat je een lijst bij je hebt met daarin alle gegevens van banken, ANWB, ziektekostenverzekering, reisverzekering enz, enz. . Een tweede telefoon is ook geen overbodige luxe. Verdeel de belangrijkste paparassen (pasjes, geld e.d.) zoveel mogelijk en draag dit als het kan op het lichaam.
   Doe direct aangifte. Opm. Volgens de Benidorm politie opereren er vanuit Barcelona en Tarragona bendes die het vooral op toeristen hebben gemunt.

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Rudie1000
   24 dagen geleden

   We willen graag in contact komen met Ed Smagge zodat we gegevens kunnen uitwisselen. Ed heeft namenlijk wel een vergoeding van zijn verzekering gehad en wij helemaal niets. Volgens ons deze situatie bijna exact hetzelfde geweest als wat er bij ons gebeurd is.

   Bij voorbaat hartelijk dank.
   Groetjes Fam. Asselman

   24 dagen geleden

   Geef een reactie