Registeren Inloggen
Rudie1000
Rudie1000
meer dan een maand geleden

diefstal uit auto op vakantie en de consequesies daarvan

meer dan een maand geleden

Ongeveer 50 km voor Barcelona zijn we waren gestopt op een parkeerplaats bij een tankstation waar we uit de auto koffie en een broodje wilden gebruiken. We stonden eerst alleen op een hoek geparkeerd. even later kwam er een auto naast ons staan met 2 mannen er in waar we niet zo veel aandacht aan geschonken hebben alleen zagen we ze even later voorbijkomen ergens naar toe. We stonden aan de bestuurderskant ter hoogte van de passagiersbank. De auto was niet afgesloten omdat we de koffie enz. uit de auto haalden. De vakantietas met alle papieren erin, bv, paspoorten, creditkaarten, autopapieren, rijbewijs enz. stond op de vloer aan de voorkant bij de bijrijderskant. Toen we de koffie en het broodje stonden te gebruiken was er regelmatig gebruik in de auto om div. dingen te pakken en terug te leggen, we zjjn al die tijd bij de auto gebleven. De 2 mannen kwamen terug en zijn bijna direct daarna weg gereden. Wat wij in 1e instantie niet realiseerden maar wel gezien hebben dat terwijl ze zijn weg gereden een 3e persoon vanaf de achterbank heel moeilijk rechtop kwam.
We wilden toen we klaar waren naar het toilet gaan, en wilden onze vakantie tas uit de auto meenemen en hebben toen gemerkt dat hij verdwenen was.
Of die 3e man of die 1e 2 mannen daadwerkelijk die tas hebben meegenomen dat weten we niet en we hebben het ook niet gezien.
We hebben de politie ingeschakeld die ons later naar een 30 km verderop in het politiebureau verder hebben geholpen. De creditkaarten zijn daar geblokkeerd gelukkig. We hebben een document meegekregen waarmee we onze reis konden vervolgen dwz. dat we hiermee door de tolpoorten konden van de ssnelweg.
We hebben een doorlopende reisverzekering bij Ohra, daar hebben we contact mee genomen maar die hebben gezegd nadat we dit verhaal hebben verteld dat het niet vergoed kon worden want de auto was niet afgesloten.
We hebben heel wat schade, oa. we moeten naar Madrid voor de paspoorten en ik mag ook niet rijden omdat ik geen rijbewijs bezit, het appartement dat we voor 4 weken hebben gehuurd, daar kunnen we niet in want voor onszelf als voor de auto hebben we geen documenten, we zitten op dit moment bij onze dochter die in Murcia woont, maar dat kan ook niet blijven duren. Kinderen en te klein.
Kunt u voor ons iets betekenen, raad geven om te verduidelijken of de verzekering dat wel goed heeft beoordeelt, of en hoe het met een rijbewijs moet enz.