RegisterenInloggen
Vaha
Vaha
meer dan een maand geleden

Digitalisering en Apps

meer dan een maand geleden

Beste Meldpunt,

Ik zie net de actuele zending van Maxmeldpunt. Ik ben 58, dus val nog niet onder de groep ouderen. Ik heb wel een (heel oude) Android, maar gebruik geen internet of apps op de telefoon. Die gebruik ik alleen voor telefonie en sms berichten. Ik kan me voorstellen dat ik niet de enige Nederlander ben die geen apps wil gebruiken.
Mij is geen wettelijke verplichting bekend over het gebruik van een smartphone met internet en apps. Er zijn meer mensen dan alleen de ouderen die geen gebruik van dergelijke diensten willen maken.
Ook ik heb last van de discriminatie op basis van iets dat een vrije keuze hoort te zijn. Het wordt hoogste tijd dat de minderheden niet door de absurde normen van meerderheden worden gediscrimineerd.

Fijn dat u deze signalen oppakt en aan het licht brengt.

Met vriendelijke groet,
Koos van Hattem

  • Papua
   meer dan een maand geleden

   Ik ben 78 jaar , ik heb al jaren een laptop die ook gebruikt ! Echter de laatste tijd wordt ik regelmatig geconfronteerd om via een app. e.e.a. te regelen , én dat kan alleen maar op een smartphone en of iets dergelijks !
   Ik heb genoeg aan mijn laptop , daar kan ik redelijk mee overweg , Men wil mij kennelijk dwingen om nog meer geld uit te geven , bovendien betekend dat voor een gewone gepensioneerde weer een aanslag op het netto besteedbaar inkomen welke al ruim 10 jaar door o.a. de VVD en CDA NIET is geïndexeerd ! een schandalige situatie is hierdoor ontstaan én dan ook nog eisen stellen je moet dit o.a. aanschaf van een smartphone etc. etc.!!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Lilomahe
   meer dan een maand geleden

   Voor zo ver ik weet (en gebruik) zijn de meeste apps gratis en volgens mij kan iemand ook nog veel regelen via internet zonder apps. Ik snap niet goed hoe iemand ‘last kan hebben van discriminatie’…een term die gauw wordt misbruikt ineens als iets even niet gaat. Als u niet mee wil doe, is dat uw keuze, maar speel geen slachtoffer door een gemaakte keuze. Aan het begin van de telefonie waren er velen die de telefoon een onding vonden. Ik noem maar wat. Ik maak ook mijn keuzes, maar aanvaard wel de gevolgen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Papua
    meer dan een maand geleden

    In mijn geval is het geen keuze , maar men probeert op allerlei manier iemand over te halen/ te verleiden om maar een app te gebruiken ! vaak ten voordelen van zichzelf ! niet voor mij , immers is ik ben tevreden wat ik hebt !, nl een gewone laptop !!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • rudi
    meer dan een maand geleden

    U kunt alleen maar van app’s gebruik maken als U een abonnement hebt en een abonnement is NIET gratis!!

    Deel van de reactie verwijderd door redactie. Persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan.

     

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Sommige App’s zijn gratis maar je hebt ook betaalde , in het verleden is hier al genoeg over vertelt op dit forum . Ik heb ook wel zo’n smartphone maar gebruik hem voor bellen en gebeld te kunnen worden en zo incidenteel een sms te ontvangen . Mijn laptop gebruik ik voor de serieuze zaken . Wat je hebt met App’s op de telefoon is dat die binnen no-time volstaat met allerhande iconen waar van de bedoeling na verloop van tijd niet precies meer weet wat ze deden . Er zijn geen gevolgen whatsoever als je App’s niet gebruikt dat staat iedereen vrij om te doen of niet te doen . Oja bonuspunten bij AH nou die steken ze maar lekker in d’r eigen zak dat intresseert mij totaal niet .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • rudi
    meer dan een maand geleden

    Beste Gerard67, ik denk dat je mijn antwoord niet goed heb gelezen, je kunt NIET appen, welke app je ook gebruikt, als je geen abonnement hebt, dus appen is niet gratis!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Bests Rudi
   Ik heb uiteraard een telefoon abonement op me smartphone anders kan ik niet bellen dus mijn vraag is waarom zou ik niet kunnen appen ? Whatsapp is gratis ook Signal dat is ook gratis dat werkt beide goed dat zijn de 2 enigste Apps die ik geinstalleerd heb . Voor de rest hou ik me telefoon zonder App’s . Ik denk dat je mij verward met Papua .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Android telefoon gevaarlijk met een bank App en SMS . Dus bewijst eens te meer dat al die App’s op telefoons niet 100% waterdicht zijn . Dit was natuurlijk wel enigszins bekend maar na het nieuws hierover gisteren kunnen criminelen via een SMS link bij je bankrekening op Android telefoons als er ook een bank app op is geinstalleerd . Iedereen dus gewaarschuwd .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Ik lees dit nu pas en wil toch nog wat kanttekeningen plaatsen. De belangrijkste is GRATIS bestaat niet!! Als het gratis is bent u het product TENZIJ we het over “open source” software hebben. Dit is software die iedereen mag gebruiken, veranderen enzovoort maar niet verkopen.

   Wat ik niet duidelijk heb is in hoeverre u (de originele schrijver) zich gediscrimineerd voelt als u geen apps gebruikt. Voor mij bent u een held! Het vereist moed om al die partijen die achter uw geld aanzitten, met “gemak” als excuus, te weerstaan.

   Het doel van een bank was vroeger om u te helpen met sparen, betalingen enzovoort. Tegenwoordig is de hoofdbezigheid van een bank om er voor te zorgen dat UW geld zo gemakkelijk mogelijk naar anderen gaat zonder dat zij (de bank) daar kosten mee maken. Alles wordt geregeld door computersystemen, er komt geen mens aan te pas en dat is dus goedkoop. Houd je dit tegen? Nee dus klagen heeft geen zin. Er zijn geen politieke partijen die u zullen steunen en zouden die er zijn dan komen die er achter dat de gemiddelde bank boven de wet staat.

   Vergeet ook niet dat een app een “tussenlaag” is tussen u en het product dat u zou willen aanschaffen. Die “tussenlaag” moet er aan verdienen. Voorbeeld: airbnb is een tussenlaag tussen u en een B&B die u ergens wilt huren. Zij maken een app die het voor u gemakkelijk maakt vanaf de luie stoel een B&B te huren. Hier vragen zij geld voor. Belt u echter zelf naar een VVV in de plaats waar u heen wilt dan geven die u gratis adressen en dan bent u wellicht goedkoper uit maar…. er is een actie van u nodig die de app uit handen neemt.

   Ook bij het kopen van producten zit de app “er tussen” en krijgt een percentage van de verkoop. Dus als u nog goedkoper wilt gaat u zelf gezellig naar de winkel in uw dorp / stad en bekijkt daar het product in de lokale winkel. Ook zij bezorgen en als het item (bijvoorbeeld een TV) op zaterdagavond defect is en u belt de lokale winkel dan lossen zij het op. Dat zie ik een app nog niet doen.

   Daarnaast verzamelt elke app schrikbarend veel privacy informatie over u. Dat staat veelal wel in de gebruiksvoorwaarden die niemand leest.

   Mijn punt is dus… gewoon de druk weerstaan. Weg met die app’s en zelf naar de winkel. Als ik wil weten of het gaat regenen kijk ik naar buiten of luister naar het weerbericht op de radio. Daar heb ik geen app voor nodig. Roei tegen de stroom in en ben er trots op!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie