RegisterenInloggen
Gerard67
Gerard67
16 dagen geleden

Dit is Nederland

16 dagen geleden

De regering Rutte zit al een hele lange tijd , VVD bepaalt al jarenlang het beleid . Maarrrr gaat het wel de goede kant op met die marktwerking . Neen , absoluut niet de armoede is alleen maar meer en meer toegenomen hedenochtend 1 miljoen mensen leven onder de armoede grens . Steeds meer werkloosheid dat neemt enorm rap toe , steeds meer mensen afhankelijk van de voedselbank , een golf van failliet verklaringen in het najaar verwacht . Gaan we zo van lieverlede naar de ……….. (Vul zelf maar in) ?

  • Dagmar27
   16 dagen geleden

   Neen, Nederland en de Nederlandse burger verdient beter.
   Laten we wel “the records straight zetten”; de nieuwe zorgwet is in 2006 aangenomen door
   VVD én CDA én D66.
   Vanaf de eerste stappen in de Nederlandse marktwerking (ca.2005) waren in de diverse kabinetten vertegenwoordigd; CDA, VVD, D66, PvdA, CU waarbij Rutte I door PVV werd gesteund.

   Er is ook, en dat is m.i. onderbelicht, veel verborgen armoede onder werkenden: net te veel verdienen en vervolgens overal buiten vallen m.b.t. subsidies.

   Er is tevens armoede bij “nieuwe in-/bewoners van Nederland”……….

   De mogelijke (aanstaande) faillissementgolf welke wordt verwacht in het najaar wordt grotendeels veroorzaakt door de Corona-pandemie ennzal i.d.d. een toename van het aantal werkelozen tot gevolg hebben.

   Het is een schande dat veel mensen aangewezen zijn op instanties als de Voedselbank (en weet dat velen ook nog afgewezen worden) en ouderen hun huis op moeten eten ten faveure van de jongere generaties…….

   Maar dat is niet alleen VVD’schuld: VVD regeert en beslist niet alleen maar samen met diverse andere partijen.

   Even ter verduidelijking: ik ben geen fan van 99% van de huidige politici.

   Dagmar

   16 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   16 dagen geleden

   Uiteraard het word maar steeds op accoortjes gegooid onderling , maar het volk is daar de dupe van . Dus het roer moet radicaal om , zo kan het niet langer . Ze zitten er namens ons en een klein kind ziet zelfs nu dat het huidige beleid absoluut niet deugt . Beter tenhalve gekeert dan ten hele gedwaald is het spreekwoord wat hierop van toepassing is . Als we zo doorgaan en verder sukkelen is het einde Nederland . De ouderen en hulpbehoevenden zullen als eerste geraakt worden en nog verder in ellende terechtkomen daar hoef je geen helderziende voor te zijn . Er heerst ook een gigantische woningnood ook nog daarbij en zei zijn maar aan het lullen over stikstof , er moeten simpelweg prioriteiten gesteld worden wat echt belangrijk is anders komen we er nooit . Moet gelijk weer denken aan van Gaal met zijn uitspraak zijn wij nu zo slim en hun zo dom .

   16 dagen geleden

   Geef een reactie