RegisterenInloggen
Iommi
Iommi
meer dan een maand geleden

Doornbosscooters.nl

meer dan een maand geleden

Ik kocht er een hel leuke scooter. Deze werd afgeleverd met vrijwel lege banden, Een reeks moeren bleken los te zitten waarvan zelfs het stuur. Tijdens de derde rit kon ik ternauwernood een val voorkomen. Slecht begin dus.

Na een paar maanden liep de band leeg tijdens een controle van de bandendruk. Het is toen netjes verholpen. Tijdje erna gebeurde het nogmaals. En toen begon de ellende.

Telefoon wordt niet opgenomen, berichten worden niet beantwoord. Na stug volhouden eindelijk de eigenaar aan de lijn. Heel vriendelijk werd mij verteld dat het ws. een fabricagefout zal zijn want er waren meer klachten.
Hij zou de volgende werkdag terugbellen om af te spreken dat hij de band zou vernieuwen. Na een week stilte zelf maar weer een boodschap inspreken want opnemen doen ze dan niet. Nog een week later een berichtje gestuurd met het verzoek te reageren. Het bleef andermaal stil.
Vele telefoontjes later eindelijk weer contact, zijn vrouw ditmaal.

Het was ineens geen garantie meer en er werd me een torenhoge rekening gepresenteerd als ‘ keurige oplossing’.
Per mail liet ik nogmaals weten hier niet mee akkoord te gaan. Ik heb hen gewezen op de wettelijke garantievoorwaarden. Dat betekent in mijn geval dat binnen 6 maanden na aankoop de bewijslast niet bij mij ligt en zij verplicht zijn om het kosteloos te herstellen.
Vanaf dat moment werd men zeer onvriendelijk. Uiteindelijk volgde een bombardement van intimiderende berichten en bedreigingen op mijn telefoon. Nadat ik meende voldoende bewijzen te hebben zijn hun telefoonnummers geblokkeerd.

Zaterdag 1 februari gingen ze helemaal door het lint. Doornbos had de politie gebeld om hen te vertellen dat ze mij die dag helemaal in elkaar kwamen beuken. Dit kwam de politie mij mededelen tot hun eigen verbazing.
Zoals vaker het geval is kwam Doornbos deze afspraak wederom niet na. Blijkbaar toch geen zin om in de cel te belanden.
Doornbos krijgt nu dus een proces t.a.v. het niet nakomen van de garantievoorwaarden en de zware dreigementen.
Omdat het al een tijd loopt en zij dus blijven weigeren wordt hen nu verplicht om de scooter terug te nemen.

Ik wil hiermee iedereen goed waarschuwen voor dit bedrijf. Na aankoop zijn ze met vragen of problemen vrijwel onbereikbaar en hoe dat kan aflopen heeft u kunnen lezen. Ze verschuilen zich hardnekkig onder schimmige garantievoorwaarden die ze regelmatig zelf aanpassen. Dat die in elkaar geknutselde voorwaarden onder de rechtmatige staan lappen ze aan de laars. Ze blijven hardnekkig roepen dat ik een grote leugenaar ben maar als ze dat vinden moeten ze vooral aangifte gaan doen. Ik heb alle bewijzen in huis en zij hebben zichzelf op de radar gezet van de politie .
Door hun a-sociale en lompe actie is die bedreiging een extra groot stuk bewijs. Het zou mij niet verbazen dat er meer is geregistreerd.

  • Iommi
   meer dan een maand geleden

   Er is aangifte gedaan bij de politie. Aangifte van zeer ernstige bedreiging van Doornbosscooters.nl.
   De politie had dit nog nooit meegemaakt. De registratie van de politie zelf en de vele berichten die op mijn telefoon staan bevatten een karrenvracht aan bewijzen. Ik ben zeer benieuwd hoe dit gaat aflopen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Snorkel
   meer dan een maand geleden

   Doornbos is moeilijk te bereiken, dat klopt.
   Er worden ook veel dingen geroepen door ze, zoals ‘dat vervangen we wel!’ wat even later niet wordt gedaan.
   Kwaliteitscontrole bestaat niet bij ze, bij mij werd een scooter afgeleverd waarvan de snelheid niet klopte, de leuning was verkeerd in elkaar gezet, het contactslot kwam los, de actieradius waarover persoonlijk over met mij werd gepraat is niet gehaald, de zadels nemen water op en de bagage bak onder het achterzitje loopt ook langzaam vol als het hard regent.

   Ze zijn te simpel met hun oplossingen en leveren eigenlijk geen goede service voor wat je zou verwachten van een bedrijf dat scooters zoals dit verkoopt.
   Claimen dat ze geen contact hebben met hun garage mensen ‘dus weten we niet wanneer de problemen van je scooter zijn opgelost’.

   Ik kocht een scooter met 3 snelheids-standen tussen 25 en 31, dit kan ineens niet meer want RDW regels, claimen ze.
   De achterleuning kon niet worden vervangen want die hadden ze niet meer, die achterplaat is er nu wel goed op gezet, maar is vervormd, ik hoop dat deze de goede vorm aan neemt na een tijdje.
   De zadels zijn gewoon goedkope dingen die water op nemen, zeggen ze niks over.
   De bak waar de onderste accu in zit is alleen spat-water dicht. Klopt, vond er toch een beetje water in na een hoosbui.

   Ze waren nauwelijks te bereiken en toen de vrouw van deze twee op de dingen die niet klopte werd aangesproken was het snel “ja daar kunnen we niks aan doen” of “daar wisten we niks van” of “dat weten we nu pas”.

   Er werd ook ‘gehuild’ want ze vond het niet leuk dat ze een leugenaar genoemd werd en zei meerdere keren ‘nou goed dan zet ik de scooter terug in de bus en dan krijg je je geld terug’ in haar veels-te-emotionele bui.

   ..In het kort, problemen met de scooter worden op een makkelijke manier opgelost of er wordt gewoon niks van verteld omdat je er niet naar vraagt omdat ze zo vanzelfsprekend zijn, je verwacht het.

   Maar eigenlijk zijn dit gewoon goedkope SHANSU scooters die ze voor heel goedkoop inkopen per 100 en dan voor 1600(+) door verkopen, en ze zeggen verder weinig over wat er aan kan schelen.

   Over de banden die vervormd kunnen zijn waren ze eerlijk, over de vering die hard is waren ze eerlijk, maar de actie radius en de leuning waren ze dat niet.
   De bagage bak KAN water opnemen, zeggen ze, daar kunnen ze niks aan doen! De zadels kunnen water opnemen, want het is geen Vespa van 5000 euro.

   Ze weten niet genoeg over hun product en vertellen ook niet genoeg.
   Bovendien zijn de oplossingen die ze uitvoeren veels te simpel en ik denk dat ze gewoon de makkelijkste hebben uitgekozen en daar een verhaaltje omheen draaien.
   Want in de test rid had in een scooter die -wel- op 3 standen kon rijden en niet een die ‘per de nieuwe regels’ maar op 1 stand mag…

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Doornbos Scooters
   meer dan een maand geleden

   🤷🏼‍♀️Is er ook een zwarte lijst met klanten?😳

   Een heel heel enkele keer, lukt het gewoon echt niet om die ene zeer onredelijke klant ook tevreden te stellen. Wat je ook doet, probeert, aanbiedt, het glas blijft eeuwig half leeg en hij moet en zal zijn zin krijgen (ook al staat het tegendeel met koeieletters voor zijn neus).

   Blijkbaar moet jij als ondernemer die hele shit maar over je heen laten gaan, mag je niks terugzeggen want word je gewoonweg gechanteerd ‘omdat meneer anders negatieve reviews gaat schrijven’ en dreigt je partnerships te informeren etc.etc.

   Nou meneer van H. uit G. dan heb ik hierbij de volgende mededeling voor u: u schrijft het hele internet maar vol met leugens, er is geen enkele politie aangeklacht of rechtzaak geweest van uw kant, alleen WIJ zouden die kunnen starten vanwege ernstige smaad, maar u krijgt echt uw lekke band niet voor een tweede keer 100 % van ons vergoed.

   De 1e keer zijn wij nog gebogen voor uw, toen nog zeer subtiele, dreigementen en woorden, maar spijt, spijt, spijt! En uit respect posten wij uw volledige naam en woonplaats niet, maar elke hardwerkende ondernemer en mkb’er zou eigenlijk voor u gewaarschuwd en beschermd moeten worden want alle review sites staan vol met uw naam en aliassen en alleen maar klachten. Van een fitnessbedrijf uit uw regio begreep ik dat ze zo naar werden van uw reviews, dat ze u het lidmaatschap verboden hebben. Wat een naar mens bent u!
   PS 2 maanden geleden is meneer van H. naar de plaatselijke fietshandel gehaan (zoals wij hem hadden geadviseerd, ipv dat wij 250 km komen aanrijden en hij was binnen 5 min klaar voor €2,50. Dus waarom houdt u nu gewoon niet op met uw smerige zaakjes!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Doornbos Scooters
    meer dan een maand geleden

    Als reactie op Iommi of Terpen Terpetijn of …..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie