Registeren Inloggen
eshawe
eshawe
meer dan een maand geleden

Dubbel gedeclareerde hoortoestellen.

meer dan een maand geleden

Ik kwam vandaag tot de ontdekking dat de zorgverstrekker de aanschaf van mijn hoortoestellen op twee verschillende data had gedeclareerd en uitbetaald gekregen onder verschillende factuurnummers. Deze waren met 2 weken tussentijd gedateerd. Na contact met ziektekosten verzekeraar bleek er recentelijk nog een factuur te liggen voor dezelfde hoortoestellen. De klantenservice van de verzekering liet weten dat ik het zelf met de zorgverlener moest regelen. Na behoorlijk aandringen heeft de ziektekostenverzekering beloofd een onderzoek in te stellen. De controles op de validiteit van declaraties is blijkbaar zo lek als een mandje. Het verbaast mij dan ook niet dat de zorgkosten de pan uit rijzen.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Eshawe,

   Been there, done that in 2009 en 2016

   Bij ons betrof het een declaratie van het ziekenhuislaboratorium.
   Wij konden vrij makkelijk aantonen dat de bloedafname (gevolgd door onderzoek) niet bij ons plaatsgevonden kon hebben omdat wij aantoonbaar in het buitenland waren op die datum.
   Zorgverzekeraar deed niets (wij hebben uren aan dd telefoon gehangen met het ziekenhuis) terwijl het bij elkaar ruim € 800 bedroeg.

   En een paar jaar later flikte de Apotheek ook zo’n geintje: medicijnen die niet leverbaar waren toch doodleuk declareren.
   Weer deed de zorgverzekeraar niets (wij hebben uren aan de telefoon gehangen en vele mails verzonden met de apotheekhoudster terwijl het bij elkaar ruim € 150 bedroeg.

   Hoppa bijna € 950 in de plomp maar de Zorgverzekeraar doet geen f*ck wanneer de patiënt die meldt.

   meer dan een maand geleden
   • eshawe
    meer dan een maand geleden

    Bedankt voor je reactie. Met de apotheek hebben we dit soort dingen ook gehad. Dit is toen wel rechtgezet door de zorgverzekeraar. Maar door de herhaalde problemen zijn we uiteindelijk van apotheek veranderd. Niet dat het veel veranderde, maar goed. Wat mij verbaasde was hoeveel druk je uit moet oefenen en aan moet blijven dringen om de zorgverzekeraar iets te laten doen. Twee maal teveel gedeclareerde hoortoestelen is rond de 3000 euro. Ik hoop dat mensen hun declaraties bij de zorgverzekeraar in de gaten houden ook nadat ze hun eigen risico gebruikt hebben.

    meer dan een maand geleden